Fulling/fullingsteg | VisitNordjylland
Fulling

Fulling/fullingsteg

Juleret fra vest Vendsyssel, nærmere betegnet mellem Rødhus og Nr. Lyngby, som man spiser julemorgen og nyrtårsmorgen.

Der findes flere varitanter af fullingsteg, som det også kaldtes, men her er den, der fortsat spises til jul, dog ikke om morgenen. Fulling består af 3 ting: kød, pandekage og sovs.

Opskrift:

Pandekage: (1 pandefuld - ca. 4 personer):

  • 5 æggeblommer
  • 1 spsk. sukker
  • 2 kop mel
  • 1 tsk. natron
  • ca. 1 kop mælk
  • 5 æggehvider

Æggeblommerne røres lidt med sukkeret, natron, salt og mel blandes og røres i sammen med mælken. Æggehviderne piskes og vendes forsigtigt i. Lidt margarine smeltes på panden og dejen bages deri ved ikke for stærk varme. Når den er godt halvbagt, vendes den på et grydelåg og bages færdig. Den skulle gerne blive ca. 4-5 cm tyk. Men den bager, ordnes kødet.

De fleste bruger en nakkefilét, som steges i god tid før jul og fryses, så den er klar til at tage op, når den skal bruges. Den skæres i ikke for tykke skiver og brunes på panden i svinefedt.

Når de to ting er klar, laves sovsen i panden, som kødet er brunet i. Den består af svindefedt og lys sirup, som er varmet sammen. Det er lidt svært at sætte mængde på, men ca. 1/4 fedt og 3/4 sirup. Så er retten klar.

Del denne side

Panel Content

Juleopskrifter

Traditionel julemad er en stor del af julens glæder. Klik her og find lækre opskrifter på klassiske, nordjyske juleretter fra en svunden tid.

Julemarked i Aalborg

Jul i Nordjylland

Julen byder på masser af spændende oplevelser i Nordjylland. Se oversigten over de hyggelige julemarkeder, find opskrifter på traditionelle, nordjyske juleretter og find nordjyske gavetips.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.