Æbleskiver fra 1710 | VisitNordjylland
Æbleskiver i gamle dage

Æbleskiver fra 1710

Æbleskiver kendes helt tilbage fra middelalderen, hvor de blev lavet af skivede æbler dyppet i dej og stegt på en pande.

Fra 1700-tallets start begynder man at lave skiverne i særlige æbleskivepander. Æbleskiverne blev brugt som festmad, f.eks. i fastelavnstiden, eller som en sød dessert.

Opskrift:

  • 1/2 kilo hvedemel
  • 5 æg
  • 2 skefulde vin (sød vin, f.eks. portvin)
  • 1/4 pakke gær
  • Ca. 1 deciliter fløde (måske lidt mere - prøv dig frem)
  • Æbler skåret i små stykker.

Mel, æg og vin piskes sammen. Gæren udrøres i lidt håndvarmt vand og røres i dejen. Fløden varmes op og kommes i lidt ad gangen. Dejen skal have en løbende, men lidt tyk konsistens.

Kom dejen i panden, og læg et lille stykke æble ned i hver æbleskive, inden den vendes. Skiverne vendes nemmest med en tynd strikkepind.

Serveres varme direkte fra panden med syltetøj af f.eks. brombær eller solbær.

Del denne side

Panel Content

Juleopskrifter

Traditionel julemad er en stor del af julens glæder. Klik her og find lækre opskrifter på klassiske, nordjyske juleretter fra en svunden tid.

Julemarked i Aalborg

Jul i Nordjylland

Julen byder på masser af spændende oplevelser i Nordjylland. Se oversigten over de hyggelige julemarkeder, find opskrifter på traditionelle, nordjyske juleretter og find nordjyske gavetips.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.