Historiske huse i Nordjylland | VisitNordjylland

Historiske huse i Nordjylland

Nordjylland emmer af historie og fortællinger, hvilket utallige huse bevidner om rundt omkring i Nordjylland.

De mange fortællinger om Nordjylland kan fås i mange varianter. Nordjylland byder på historiske bydele, hvilket kredser om nostalgiske fortællinger fra hele Nordjylland. Den utrolige nordjyske natur indeholder en fortælling om det smukke Nordjylland, som kan beses fra utallige udsigtspunkter, der giver et vidunderligt syn ud over naturområder. Den smukke natur kan også opleves fra nærmeste hold igennem de mange nordjyske cykelruter, der kommer igennem den smukke natur og dens fortællinger. Derudover er der mulighed for at opleve slotte og herregårde i Nordjylland, der også giver anledning til fantastiske fortællinger om de nordjyske egne. De utrolige slotte og herregårde er også mulige at opleve fra cyklen, da cykelruterne ligger vej forbi nogle af de nordjyske slotte og herregårde.

Et dyk ned i de nordjyske byer giver også anledning til historien om Nordjylland, ligesom egnens huse gør. Nordjylland er hjem for mange fantastiske huse, som er placeret i byerne og ude på landet i den smukke natur. Skagen byder på gamle kunstnerhjem, imens Læsø byder på de helt unikke tangtage. I naturens omgivelser er der også mulighed for at nyde synet af stråtækte huse, hvor der i den nordjyske metropol, Aalborg, er udsmykkede renæssancehuse. Aalborg kan også tilbyde muligheden for at tage et fotografi af Aalborg Rådhus, der er placeret på Gammeltorv, hvor der i julemåneden er pyntet op til det store julemarked, og derfor oser af en hyggelig stemning.

Nordjylland er prydet af mange forskellige typer af huse, og det giver et godt indblik på den nordjyske kultur og historie. Der er muligheder for at opleve badehoteller, kunstnerhjem, tangtagshuse, renæssancehuse, gamle købmandsgårde og meget mere. Tag ud på en fortælling rundt i Nordjylland, og oplev vores udvalgte historiske huse, der giver et nyt indblik i den nordjyske historie. God fornøjelse med udforskningen!

Del denne side

Udforsk nordens hyggeligste byer

Bliv revet med af den magiske stemning nord for det du kender. Her finder du en perlerække af de hyggeligste badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Byoplevelser i Nordjylland

Byerne er i en klasse for sig, her i landet nord for det du kender. Lad dig forføre af den nordjyske hovedstad - Aalborg, eller mærk pulsen i lokalområdet.

Historien om Nordjylland

Vikingetiden, jernalderen og middelalderen er nogle af de tidsaldre du kan opleve i Nordjylland. Nordjylland er fuld af historiske steder og minder fortiden.

Aalborg

Mærk pulsen i Aalborg

Nyd kunsten og kulturen i Nordjylland

Nord for det du kender er det ingen kunst at hygge sig, der er rig mulighed for at opleve kulturelle perler.

Top 10 arkitektur i Nordjylland

I forbindelse med fejringen af Utzon Centers 10 års jubilæum og 100 året for Jørn Utzon har Utzon Centers kreative direktør, arkitekt Maa Lasse Andersson sammensat en top 10 over nordjysk arkitektur.

Gastronomi i Nordjylland

Nord for det du kender findes der et væld af lækre restauranter og gårdbutikker, som byder velkommen i hyggelige omgivelser og serverer mad i topklasse!

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.