Historiske bydele i Nordjylland | VisitNordjylland

Historiske bydele i Nordjylland

Historiske bydele i Nordjylland

Nordjylland byder på alt fra klassisk til moderne byggestil. Oplev Skagens gule huse, de hyggelige brostensgader med bindingsværk i bl.a. Sæby på østkysten og Mariager ved Mariager Fjord og de helt specielle tanghuse på Læsø.

Længere mod vest kan du i sommerhalvåret opleve "den hvide by" (de hvide badehuse) på stranden mellem Blokhus og Løkken. I stærk kontrast finder du de enkle og robuste fiskerhuse ved Stenbjerg Landingsplads i Thy.

Nordjyllands hovedstad Aalborg rummer flere historiske bydele og mange fortællinger fra både romantikken, industrialiseringen til tiden i dag, hvor verdensberømt arkitektur står side om side med historiske bygningsværker på Aalborg Havnefront.

I hele Nordjylland kan du komme på en historisk tidsrejse med de utallige slotte og herregårde, og de interessante nordjyske klostre og kirker bl.a. Børglum Kloster, hvor Stygge Krumpen havde sin daglige gang.

Her er 10 bud på historiske bydele i Nordjylland, der er værd at udforske:

Del denne side

Udforsk nordens hyggeligste byer

Bliv revet med af den magiske stemning nord for det du kender. Her finder du en perlerække af de hyggeligste badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Historien om Nordjylland

Vikingetiden, jernalderen og middelalderen er nogle af de tidsaldre du kan opleve i Nordjylland. Nordjylland er fuld af historiske steder og minder fortiden.

Skagensmalerne

Mere end 100 år efter Skagensmalernes storhedstid, står kunstværkerne tilbage - inspireret af Skagens natur, unikke lys samt samfundets enkelthed og uspolerede liv.

Nyd kunsten og kulturen i Nordjylland

Nord for det du kender er det ingen kunst at hygge sig, der er rig mulighed for at opleve kulturelle perler.

Top 10 arkitektur i Nordjylland

I forbindelse med fejringen af Utzon Centers 10 års jubilæum og 100 året for Jørn Utzon har Utzon Centers kreative direktør, arkitekt Maa Lasse Andersson sammensat en top 10 over nordjysk arkitektur.

Voergaard Slot

Slotte og herregårde

Hvad enten du er til skræmmende spøgelseshistorier eller interessante historiske fortællinger, så har Nordjyllands slotte og herregårde næsten alle sammen en god historie at fortælle. 

Klostre og kirker i Nordjylland

Gå på opdagelse i Nordjylland historie på de historiske klostre og kirker, hvor et stort antal af dem er bevarede stort set som de var bygget i sin tid. 

Byoplevelser i Nordjylland

Byerne er i en klasse for sig, her i landet nord for det du kender. Lad dig forføre af den nordjyske hovedstad - Aalborg, eller mærk pulsen i lokalområdet.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.