Hirtshals - Aktiviteter, oplevelser og en imponerende havn | VisitNordjylland

Hirtshals

Hirtshals

Befinder du dig i Vendsyssel, er den aktive fiskerby, Hirtshals, bestemt et besøg værd. Byen er kendt for sine to havne: erhvervshavnen og færgehavnen, hvor man finder masser af liv. Med færgerne er der forbindelse til både Norge og Færøerne, og bevæger man sig op af ”Trappen”, som forbinder livet på havnen med shopping, café- og bymiljø, er der en skøn udsigt over havet.

Aktiviteter og oplevelser

I Hirtshals kan man nyde den imponerende havn, hvor man har mulighed for at købe friskfanget fisk til aftensmaden og eventuel tage en tur på havnerundfart. Ellers er der rige muligheder for at nyde bylivet, shoppe i Hirtshals' gågade og besøge de mange lækre spisesteder.

Naturen omkring Hirtshals er helt ideel, hvis man ønsker at prøve flere aktiviteter. Blandt andet finder man et væld af vandre- og cykelruter, og har man mod på at komme på ride- eller fisketur, er dette også en mulighed.

Derudover byder Hirtshals på spændende attraktioner, som trækker folk til fra nær og fjern. Her kan blandt andet nævnes Nordsøen Oceanarium, Hirtshals Museum, Hirtshals Fyr og Bunkermuseet Batteri 10.

Nordsøen Oceanarium er Nordeuropas største akvarium, og byder på store HAV oplevelser for både store og små, ude og inde. Gæsterne bliver gennem leg og formidling, klogere på Nordsøens dyreliv, oplever de charmerende sæler og fascineres af hvalskeletter.

Hirtshals Museum kan du se spændende udstillinger om byens og havnens udvikling, hvor Hirtshals kan bryste sig med at have en af Danmarks største havne.

Hirtshals Fyr blev bygget af Kong Frederik den VII og er fra 1863. Fyrtårnet er 35 meter højt og er i dag automatiseret og i drift, men bliver ofte også brugt til at huse kunstudstillinger.

Bunkermuseet Batteri 10 er Danmarks eneste udgravede, komplette tyske forsvarsanlæg fra 2. verdenskrig, som er åbent fra publikum. Museet består af 54 udgravede bunkere samt mange kanon-, morter- og maskingeværstillinger samt et radar- og lyskasteranlæg, hvor man kan bevæge sig fra de forskellige områder via den 3,5 kilometer lange løbegrav.

Se alle aktiviteter og attraktioner nær Hirtshals

Begivenheder - Det sker i Hirtshals

Der sker en masse i Hirtshals, især i sommermånederne. Musik Under Trappen tilbyder gratis musikoplevelser i uge 30, og den første weekend i august er der mulighed for at forkæle smagssansen, når Hirtshals Fiskefestival løber af stablen.

Se alle events nær Hirtshals her

Spisesteder

Hirtshals har masser af hyggelige spisesteder, som især slår sig op på den lækre fisk, som kommer lige fra havnen.

Se alle spisesteder nær Hirtshals her

Overnatning

Hvad enten du søger privatværelse, hotel eller camping, så har Hirtshals det hele.

Se alle overnatningsmuligheder nær Hirtshals her

Få mere inspiration til ferien i Hirtshals: www.visithirtshals.dk

Kontakt det lokale turistbureau

Hirtshals Turistbureau
Jyllandsgade 10
9850 Hirtshals

Email: info@visithirtshals.dk

Tlf: +45 98 94 22 20

Del denne side

Nordsøen Oceanarium

Tag familien med og udforsk havets hemmeligheder i Nordeuropas største akvarium, hvor I kan opleve klumpfisken, havkatten, hajerne og sælerne blive fodret af bl.a. en dykker! 

Udskæring af fisk

Hirtshals Fiskefestival

3. - 5. august 2017
Kom til tre spændende og lærerige dage om fisk og fiskeri på Hirtshals Fiskefestival.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.