Himmelske Himmerland - naturoplevelser, kulturen og historien | VisitNordjylland

Himmelske Himmerland

I et land nord for det du kender, findes storartet natur og lokale smagfulde oplevelser. Vesthimmerland rummer både ø-liv og fastland, og her findes et væld af opdagelser for både store og små.

Oplev naturen

Udforsk de himmerlandske naturområder, som byder på skønne vandreoplevelser. Alle ruterne byder på unik natur og en forhistorie, som har sat sit præg på de naturområder, du kan opleve i hele Himmerland i dag.

Snør vandreskoene og oplev den 10 km lange PANORAMA-rute. Sæt din stedsans på prøve, når du skal finde de rene kilder, det rige dyreliv eller den fantastiske udsigt over Mariager Fjord. Sæt nye standarder for vandreoplevelsen i Rebild Bakker ruten, hvor mulighederne er mange. Her bliver eventyrlysten stillet, hvad end det er på egen hånd eller med på en guidet tur med fortællinger om skovens skjulte perler. De lyngklædte bakker indbyder året rundt til uforglemmelige naturoplevelser i mange højdemeter.

De stejle skrænter i Bramslev Bakker giver en fantastisk udsigt over fjorden. Her er afmærkede vandrestier, badestrand, et rigt dyreliv og unikke blomster. På Himmerlands Østkyst findes også en særlig natur - en smuk og lang kystlinje med bademuligheder for store som små - især i Øster Hurup. Rejser du mod vest kan du "genopleve" tiden. Langs Limfjorden kan du være heldig at finde fossiler, som er flere tusinde år gamle.

Kalk, kilder og kulturarv

Oplev det ekstraordinære og lær mere om de unikke ”skatte” som Himmerland gemmer på. Området bugner af historiske steder, som fortæller om en svunden tid. Kalk, kilder, kunst og den kolde krig er Rebildcentrets fokusområder, som alle aktiviteter kredser om. Rebildcentret ved Thingbæk Kalkminer afholder spektakulære arrangementer, som eksempelvis lysfest med 3000 levende lys.

Rejser du længere vestpå mod Ertebølle, kan du finde masser af spor fra Stenalderfolkets liv og laden. Faktisk er der så mange spor, at man her har fundet frem til, hvad de spiste i stenalderen. Ved Ertebølle kan du også opleve istidsaflejringer langs Limfjorden og på Limfjordens smalleste sted ligger Danmarks største ringborg - Aggersborg.

Gå på opdagelse i Vikingetiden i Vikingecenter Fyrkat og vikingekongen Harald Blåtands borg fra år 980. Fortsæt oplevelsen på Hobro Museum, hvor de arkæologiske fund fra Fyrkat er udstillet.


Tingbæk kalkminer

 

Lokale smagsoplevelser

Himmerland rummer et væld af gastronomiske oplevelser. Nyd den delikate smag af verdens bedste blåmuslinger og limfjordsøsters, eller sæt tænderne i den bløde blåskimmelost fra Gedsted Mejeri, som også laver hjemmelavet is af lokale råvarer.

I Himmerland kan du også forkæle dine smagsløg med vin fra lokale vingårde. Her finder du både Glenholm Vingård, Chateau Odde og Guldbæk Vingård. Skal smagsløgene forkæles endnu mere kan du besøge Mariager Saltcenter og smage på deres Sydesalt eller Klosterhonning fra Mariagers travle klosterbier.

Himmerlandske outdoor oplevelser

Himmerland bugner af golfbaner i topklasse. Det er også her Danmarks største golfevent 'Made in Denmark' finder sted. Er du ikke golfer til hverdag, kan du udfordre hele familien med Adventure Golf hos Himmerland Golf & Spa Resort. I Himmerland kan du øve dig på Pay & Play, super gode 18-huls baner, imponerende greens og ikke mindst fantastiske udsigter.

Mariagerfjord-området byder også på et hav af andre udendørsoplevelser. Fjorden er rig på fisk – isæt havørred – og oplagt til kajaksejlads. En dag hos Rold Skov Adventure kan udfordre enhver! Her bliver du flyttet ud af din daglige komfortzone. Aktiviteter som bow combat, high robe baner og segways er blot nogle af mange muligheder.

Del denne side

"Made in Himmerland"

Her har alle tre destinationer fokus på at få synliggjort de egnsprægede og ekstraordinære lokale fødevarer og outdoormæssige oplevelser, der venter i hele Himmerland.

Læs mere om projektet og find din næste mad- eller outdooroplevelse her.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.