Halloween i Nordjylland | VisitNordjylland

Halloween i Nordjylland

Halloween i Nordjylland

Halloween er efterhånden blevet en stor festdag for både børn og voksne. Selvom det er en amerikansk tradition, så har Danmark og Nordjylland taget den amerikanske tradition til sig, og i oktober er Nordjylland fuld af græskarlygter og sjove halloweenevents.

Halloween udspringer oprindeligt fra den kristne Allehelgensdag, der falder på den 1. november, som var en mindedag for alle helgener uden egen mindedag. I USA har de fejret Allehelgensaften/Halloween den 31. oktober i mange år, da de mente, at hekse, genfærd og mørkets magter hjemsøgte de levende denne aften, og Halloween er blevet symbol på uhygge. Med reformationen blev Allehelgen i stedet en mindedag for alle kristne og alle døde i løbet af det forgangne år, og dagen blev i kirken flyttet til den første søndag i november. Halloween er i dag mere en slags amerikansk tradition, hvor børn klæder sig ud, går "trick-or-treat" fra dør til dør hos naboerne og fester. Der er desuden en stor tradition for at lave græskarlygter, som er et ikon for Halloween, der stammer fra et gammelt irsk sagn om Jack of the Lantern.

Lær at lave en græskarlygte

Læs om det irske sagn Jack of the Lantern

Læs mere om traditionerne omkring halloween og find et bredt udvalg af Halloween arrangementerne i Nordjylland, hvor der er mulighed for at nyde en sjov dag med (u)hygge og festlige kostumer og aktiviteter:

Del denne side

Efterårsferien

Der er fuld fart over Nordjylland i efterårsferien med masser af spændende events for hele familien. Tag til høstfester, kom helt tæt på dyrene eller gå på opdagelse i naturen og meget mere.

Efterår i Nordjylland

Få det store overblik over efteråret i Nordjylland - find de gode tilbud, de gode begivenheder og de gode steder hvor I kan tage hen.

Tips til børneaktiviteter i efterårsferien

Nordjylland er fuld af sjove og spændende aktiviteter og begivenheder for børn hele sommeren. Se et stort udvalg her.

De 10 mest populære attraktioner i Nordjylland

Nordjylland er fulde af store oplevelser - her er en liste over de mest besøgte attraktioner i området.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.