Frederikshavn | VisitNordjylland

Frederikshavn

Frederikshavn

Frederikshavn er en handelsby med sjæl, der årligt besøges af ca. fem millioner mennesker. Byens lys stråler dig i møde, når du ankommer med færgerne eller ad motorvejen ind til Frederikshavn, og der er altid masser at opleve.

Aktiviteter og oplevelser

I Frederikshavn er der et væld af aktiviteter og ting, man må opleve: centrum med kunstmuseet, kirken, krudttårnet og Fiskerklyngen. Bangsbo-området med Bangsbo Fort og Bunkermuseet, kulturhistorie og store naturoplevelser. Palmestranden, som kun ligger 1,5 kilometer fra centrum, hvor du kan nyde suset af havbrisen i de 60 palmer fra juni til september, eller en af de andre kridhvide sandstrande lige i nærheden. Du kan også finde oaser af stille ro i herregårdsmiljøerne og i naturen omkring byen. Derudover har Frederikshavn en 2 kilometer lang gågade med masser af shoppingmuligheder, hvor du kan lade blikket vandre på din tur gennem midtbyen - også op over butiksruderne, hvor du vil få øje på en mængde spændende og smukke detaljer. Til slut kan du runde havneområdet, hvor det store 173 hektar område huser 80 virksomheder med i alt 1800 arbejdspladser inden for rederier, værfter, maritim service og udvikling, spedition, fiskeeksport m.m.

Se alle aktiviteter og attraktioner nær Frederikshavn

Begivenheder - Det sker i Frederikshavn

De årligt tilbagevendende Tordenskioldsdage den sidste weekend i juni, hvor ca. 1000 statister hjælper med at levendegøre Tordenskiold og Frederikshavn, som de så ud i år 1717, er blandt turisternes favoritter. Ellers er der mange koncerter og sportsbegivenheder, du kan opleve i årets løb i Frederikshavn. Oftest er der koncerter m.m. i Arena Nord eller Det Musiske Hus i Frederikshavn.

Se alle begivenheder nær Frederikshavn her

Spisesteder

Frederikshavn har mange små hyggelige cafeer og restauranter, hvor du nyde en lækker frokost eller middag. Besøg blandt andet 2takt Café & Brasserie og Restaurant Essens, som begge er på listen over Nordjyllands bedste restauranter.

Se alle spisesteder nær Frederikshavn her

Overnatning

I Frederikshavn er der et utal af overnatningsmuligheder, som oftest er hoteller og bed & breakfasts inde i midtbyen. I området omkring Frederikshavn er der også mulighed for at overnatte i det fri i shelters.

Se alle overnatningsmuligheder nær Frederikshavn her

Få mere inspiration til ferien i Frederikshavn: www.visitfrederikshavn.dk eller VisitFrederikshavns Facebook-side.

Del denne side

Skagen

Ikoniske Skagen er Danmarks nordligste by, og turistbyen er kendt i både Danmark i udland for sine unikke naturoplevelser, smagsoplevelser, kunst og kultur - og selvfølgelig det fantastiske lys.

Sæby

Den nordjyske perle beliggende på østkysten byder på lystbåde, Fruen fra Havet og små hyggelige brostensbelagte gader, der er indbegrebet af dansk købstadsidyl.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.