Guide til Nordjyllands sommerhusområder | VisitNordjylland

Guide til Nordjyllands sommerhusområder

Sommerhus i Blokhus – feriebyen med liv, kultur og natur

Blokhus er den perfekte feriedestination for strandglade familier, der også vil fylde ferien med andre oplevelser end dem, sandet, havet og solen kan give.

Strandene er blandt Nordeuropas bedste, hvilket gør dem til et oplagt sted at tilbringe mange timer. Men derudover er der et andet hav af oplevelser i naturområderne omkring Blokhus og Hune, hvor en fredfyldt natur krydret med et rigt og spændende dyreliv kan give mange skønne ferieeventyr til naturnyderen.

Blokhus er dog andet end natur. I byens centrum summer der af liv omkring de mange caféer og restauranter. Når mørket bryder frem, er Blokhus også rammen om et livligt natteliv. Skal de andre sanser også stimuleres, er der spækket med små gallerier i alle genrer i og omkring Blokhus og Hune.

Har man børnene med på ferie, byder Blokhus og omegn på rigeligt med muligheder for at underholde hele familien som eksempelvis i det subtropiske badeland hos Feriecenter Nordsøen eller i Fårup Sommerland.

Book et sommerhus i Blokhus

Sommerhus i Hals – en ferie med det bedste fra fjord og hav

Lige ved indsejlingen til Limfjorden ligger Nordjyllands mindste købstad, Hals, der i sommerperioden er indbegrebet af hyggelig og afslappet feriestemning. De mange idylliske, små gader rummer et bredt udvalg af små specialforretninger og spændende spisesteder. Ikke mindst byens travle havnemiljø er et trækplaster for de tusindvis af sommergæster.

Strandene ved Kattegat er med deres lave vand og blide bølger nogle af Nordeuropas mest børnevenlige strande.

Limfjorden er et mekka for lystfiskere, der både kan fiske fra vandkanten eller tage en båd længere ind i fjorden. Langs Limfjorden er der tillige anlagt ruter i den skønne natur, som både kan udforskes til fods og på cykel. En fem minutters færgetur fra Hals Havn tager jer til Egense, hvor Himmerlands mange muligheder, som eksempelvis Lille Vildmose, ligger åbne for jer. Hals ligger tillige kun 35 kilometer fra Aalborg.

Book et sommerhus i Hals

Sommerhus i Øster Hurup – en ferie med muligheder

I den livlige ferieby Øster Hurup finder I mange alsidige ferieaktiviteter for hele familien.

Det store trækplaster er den meget børnevenlige strand, hvor det blå flag vajer. Der er desuden mulighed for at få stillet badelysten i det tropiske badeland i Feriecenter Øster Hurup.

Et andet centrum for meget af den travle sommerstemning er den flotte lystbådehavn, der ligger i Øster Hurup. En gang om året arrangeres der Open Air koncert i byen, ligesom der løbende er andre mindre koncerter hen over sommeren. Byen er desuden kendt for sit natteliv, der tiltrækker mange unge fra hele landet.

Omkring Øster Hurup ligger der mange skønne udflugtsmål. Den naturskønne og dyrerige Lille Vildmose ligger kun 12 kilometer fra Øster Hurup, og andre historiske udflugtsmål som Visborggård Slot og Willestrup Barokhave ligger også inden for nær radius.

Book et sommerhus i Øster Hurup

Sommerhus i Løkken – Vestkystens livligste ferieby

Løkken tiltrækker feriegæster fra nær og fjern, og sommeren igennem er byens gader og torv fyldt med liv og glade sommerdage. Den pulserende sommeraktivitet har naturligvis sikret et stort og alsidigt udvalg af spisesteder, restauranter og forretninger. Byen rummer også mange små gallerier, og en tur væk fra centrum vil føre jer ind i den gamle del af Løkken, hvor de gule fiskerhuse stadig ligger langs de snoede gader.

Stranden er et stort tilløbsstykke for de mange turister, og den gode tilgængelighed gør den meget handicapvenlig. Den 10 kilometer lange strand rummer mange muligheder for alt lige fra windsurfing til sandslotsbygning eller blot afslappet solbadning. Valget er jeres. Bag klitterne gemmer der sig mange skønne naturområder, der også kan udforskes.

Har man børnene med på ferie, byder Løkken og omegn på rigeligt med muligheder for at underholde hele familien som eksempelvis Løkken Svømmehal eller Actionhouse.

Book et sommerhus i Løkken

Sommerhus i Lønstrup – en idyllisk feriedestination

Lønstrup fremstår både autentisk og hyggelig efter renoveringen af den gamle fiskerby. Bybilledet er stadig præget af smalle, snoede gader med gamle fiskerhuse, alskens kunsthåndværksteder, butikker, caféer og restauranter, der er et besøg værd - sommer som vinter. I udkanten af byen trækker fiskerne stadig deres kuttere op, og det er muligt at købe nogle af de friskfangede fisk.

Strandene mod nord ved Lønstrup er blevet tildelt EU's blå flag. De brede strande, der ligger i skønt læ af klitterne, kan være rammen for timevis af bade- og strandaktiviteter for hele familien. Syd for Lønstrup bliver strandlandskabet mere dramatisk. Klinten ved Rubjerg Knude er en af de mest beundringsværdige klinter på denne strækning. 

Book et sommerhus i Lønstrup

Sommerhus i Vorupør – en ferie i fiskens tegn

Vorupør er et lille fiskerleje med omkring 800 indbyggere, og byen er også et af de få steder i Danmark, hvor der stadig drives kystfiskeri.

Landingspladsen er byens samlingssted. Her kan I nyde en malerisk solnedgang eller selv forsøge at fange jeres aftensmad med fiskekrogen. Har man ikke selv held med fiskestangen, er der mulighed for at købe frisk fisk direkte fra bådene, når de kommer i land.

Strandene ved Vorupør er hvide, brede og indbydende, så lang øjet rækker, og over dem vajer det blå badeflag. Her kan familien tilbringe timevis, ligesom de vidtstrakte klitarealer langs stranden også har masser af oplevelser at byde på.

Naturelskeren kan også gå på opdagelse i de nærliggende skove samt Nationalpark Thy. Vorupør byder desuden på interessante indendørs-aktiviteter som Nordsø-akvariet og et spændende bymuseum i det gamle bådeværft.

Book et sommerhus i Vorupør

Sommerhus i Tversted – en ferie i Tannis Bugts skønneste natur

Tversted er en lille og charmerende ferieby i Tannis Bugt med mange muligheder. Byen har mange kulturelle tilbud. Blandt andet løber Nordjyllands største jazzfestival af stabelen i Tversted, og der er løbende igennem hele sommeren mange andre koncerter og kultur-events rundt omkring i byen.

Den kilometerlange strand, der ligger afskærmet af marehalmklædte, høje klitter, er med sit lave vand meget børnevenlig, og over den vajer det blå flag. Her er også gode forhold for windsurfere.

Inde i landet ligger Tversted Klitplantage, der fortrinsvis består af skov. Her kan I blandet andet finde den flere hundrede år gamle gård, Østerklit, der har landets sidste fungerende stokmølle. Plantagen er hjem for et rigt dyreliv, der tæller alt fra grævlinger til forskellige arter af spætter. Det er muligt at gå, cykle og ride i Tversted Plantage.

Ørnereservatet ligger desuden kun 10 kilometer fra Tversted.

Book et sommerhus i Tversted

Del denne side

Feriepartner logo

Sommerhuse

Ferie i sommerhus er nok noget nær det tætteste, du kommer på at bo ”privat“, og derfor ligger de fleste sommerhuse også i smukke omgivelser.

Overnatning i Nordjylland

Nordjyllands enestående natur og kulturoplevelser er lige udenfor døren året rundt. Slap af på hotellet i byen, badehotellet ved stranden eller den hyggelige kro i skoven. Se muligheder her.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.