Fastelavn i Nordjylland | VisitNordjylland

Fastelavn i Nordjylland

Så går det løs med tøndeslagning i det nordjyske. Traditionen tro bliver der hold fastelavn og slået katten af tønden rundt omkring i hele Nordjylland. Det er først i nyere tid, at fastelavn er blevet børnenes fest.

Slå katten af tønden

På grund af udbredt overtro i gamle dage troede man, at hvis man ofrede de listige, sorte katte, så ville man gå mod lysere tider og måske endda slippe for den frygtede pest. Derfor levede katte – på trods af sine 9 liv - et usikkert liv omkring fastelavn. I dag går det heldigvis lidt mere fredeligt for sig. Nu slåes katten af tønden, indtil slikket vælter ud af tønden. Derpå kåres der en kattekonge og kattedronning.

Nordjylland er fyldt med sjove fastelavnsarrangementer. Så nu er det med at finde dit bedste kostume frem, og komme afsted til en af de hyggelige fastelavnsfester rundt omkring i Nordjylland:

Hold vinterferie i Nordjylland

Nyd ferien med friske gåture, varm kakao, spændende kulturoplevelser og ikke mindst masser af hygge. Find masser af forslag til ferieaktiviteter til uge 7 og 8 i Nordjylland.

Indendørsaktiviteter for børn

I Nordjylland er der masser af spænding og oplevelser - også hvis vejret ikke lige er til at være udenfor. Nordjylland summer af arrangementer og aktiviteter for hele familien - se bare her!

Udendørsaktiviteter for børn

Herunder finder du en række forslag til udendørsaktiviteter, hvor børnene især er i centrum.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.