Gå til indhold
Familie på MTB-cykeltur

MTB-projekter i Nordjylland

Foto: Hans Ravn

Interessen for aktive ferieoplevelser er i rivende udvikling, og derfor handler det mere end nogensinde før om at skabe opmærksomhed på de nordjyske mountainbike-destinationer.  

Mountainbike (MTB) turismen

Er en af de outdoor-turismer, der har udviklingspotentiale på tværs af stort set alle målgrupper. Den almindelige familie får en alternativ form for sightseeing, hvor naturen suser forbi under rullende hjul.  Fyrer på mandetur kan konkurrere og udfordre hinanden på de afmærkede spor i et terræn, der er skabt til mandehørm og action. Den organiserede sportsudøver kan konkurrere til stævner i discipliner fra ”downhill” til ”cross-country”. De lokale ildsjæle kan engagere sig i at forbedre sporet med det resultat, at de selv får en bedre køreoplevelse. Og det er blot eksempler på indgangsvinkler på MTB-produktet.

Rebild og Slettestrand

I Nordjylland har vi særligt to destinationer, Rebild og Slettestrand som gennem mange år har arbejdet med udviklingen af MTB, men også i Skagen har man vist interesse for MTB-turismen. VisitNordjylland har med støtte fra EU's regionalfond udarbejdet følgende rapporter om MTB-turismen i Nordjylland.

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish