Oplevelsesbooking | VisitNordjylland
Oplevelsesbooking

Oplevelsesbooking

Vi skal gøre det let for vores potentielle kunder at finde, booke og købe oplevelser i Nordjylland. Målet er større omsætning i sektoren generelt og hos erhvervet, der sælger oplevelser. 

En del af VisitNordjylland.dk er muligheden for booking og betaling af produkter som turisterhvervet tilbyder. Mange af overnatningsstederne har allerede bookingsystemer. Nu har oplevelsesstederne også et. Det primære mål er øget salg hos oplevelseserhvervet – men med afsmittende effekt på salget hos opholdsstederne. 

Ideen med bookingsystemet er at den skal være et salgs- og markedsføringsværktøj for turisterhvervet og være med til at synliggøre oplevelser for turister, samt at gøre det nemt og hurtigt at bestille og betale for turistprodukter online. Fokus er på salg af oplevelser fordi området ikke er understøttet af kommercielle udbydere, som f.eks. overnatning og transport er det i dag.

Bookingen er udviklet i samarbejde med ERFA-gruppen af webmastere i Nordjylland samt Combine. Se hvilke produkter, der allerede er på Oplevelsesbooking her.

Bookingen ligger på VisitNordjylland.dk, men skulle også gerne være en integreret del af andre hjemmesider hos turismeaktørerne i Nordjylland. Fx på hjemmesider hos:

 • Oplevelsessteder, hvor bookingen kan skabe øget omsætning på to måder. 1: Dels sender oplevelsessteder via bookingen turister videre til hinanden og øger den samlede omsætning. 2: Dels giver mangfoldigheden af oplevelsestilbud et signal til potentielle turister om, at området har masser at tilbyde. - Med det resultat, at flere potentielle turister vil vælge at besøge området OG det konkrete oplevelsessted. Af andre fordele kan nævnes: Øget service til turister, forbedring af likviditet og budgetteringssikkerhed pga. tidlig booking og betaling, aflastning af ordremodtagere og andet servicepersonale mm.
 • Opholdssteder, der på den måde tilfører værdi til eget produkt. Det er de færreste turister, der opholder sig på værelset eller i campingvognen i hele ferien, uanset hvor forelskede de end måtte være. De fleste leder efter oplevelser af den ene eller anden art. Ved at integrere bookingen på opholdsstedets hjemmeside forøger man den opfattede værdi af opholdsstedet og det område, det ligger i – og det bliver på den måde lettere for den potentielle turist at bestille opholdet.
 • Andre samarbejdspartnere såsom destinationerne, feriehusudlejere, byportaler, lokale nyhedssites etc.

Turistens fordele er åbenlyse:

 • Mulighed for at booke når og hvor som helst
 • Kendskab til priser på forhold
 • Bedre oversigt og overblik over mulige oplevelser
 • Åbningstider og særlige forhold kendes på forhånd

Sådan kommer du igang:

Hvis du endnu ikke er med, så henvend dig til din lokale destination eller turistbureau for at blive oprettet som bruger med log-in til bookingsystemet. Du er nu klar til at markedsføre og sælge dine produkter ved at:

 • Oprette produkter
 • Vælge pris og salgsperioder
 • Gør produkterne synligt for dine kunder
 • Hvis produktet også findes i GuideDk databasen, skal du bede dit lokale turistbureau om OGSÅ at gøre dit produkt bookbart gennem GuideDk

Kontakt:

Online Chef Tonie Horsens

Telefon: +45 60 200 565

E-mail: tonie@visitnordjylland.dk

Oplevelsesbooking er udviklet med støtte fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Del denne side

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.