Gå til indhold

Incoming North Denmark

Foto: VisitNordjylland

Det globale rejsemarked er under forandring, hvor en af de mest markante tendenser er, at væksten efter korte ferier er stigende, at gæsterne efterspørger convenience, og at det ikke er rejseafstand men rejsetid, som er en central faktor for valg af destination.

På kortferiemarkedet udbydes rejserne ofte af incoming rejsebureauer, der har specialiseret sig i tilrettelæggelsen af alle rejsens komponenter på destinationen. Incoming rejsebureauet er teknisk arrangør eller grossist for udenlandske rejsebureauer, der har salgskanalerne og markedskendskabet på det pågældende marked, og som sælger rejsen til grupper af rejsende eller individuelle rejsende.

Aalborg Lufthavn har i de senere år opbygget et attraktivt rutenet via et stort antal flyselskaber, der har tilgængeliggjort Nordjylland som feriedestination for de korte rejser i det meste af Europa. I dag fyldes flyene primært med danskere, som rejser til udlandet, men det vil være interessant for Nordjylland at vende denne trafik, så også flere udlændinge flyver til Nordjylland for at holde ferie.

Der er i forhold til de overordnede tendenser i rejsemarkedet, behov for at Nordjylland udnytter sine kvaliteter og opbygger andre rejsetilbud, der netop er attraktive i forhold det voksende marked for korte ferier, og hvor rejsen er tilrettelagt for gæsten, således at gæsten ikke skal bruge tid på at undersøge rejsemulighederne og selv sammensætte sin rejse.

For at udnytte den øgede tilgængelighed via Aalborg Lufthavn til Nordjylland for korte rejser skal dette projekt afdække mulighederne for at etablere en incoming funktion i nordjysk turisme. Projektet skal via videndeling, synliggørelse og imagemarkedsføring skabe grundlag for at udvikle forretningsområdet, således nordjysk turisme bliver gearet til at arbejde med denne form for turisme og kan imødekomme markedets krav til produktsammensætning og handling.  

Projektet gennemføres i samarbejde med Business Region North Denmark og Aalborg Lufthavn.

For yderligere informationer kontakt VisitNordjylland på mail info@visitnordjylland.dk 

Del dine øjeblikke:

VisitNordjylland © 2022
Danish