De hvide badehuse ved Vesterhavet i Nordjylland | VisitNordjylland
Oplev de legendariske badehuse langs Vesterhavet i Nordjylland

De hvide badehuse ved Vesterhavet i Nordjylland

Oplev de smukke, maleriske hvide badehuse langs vestkysten på de brede sandstrande ved det brusende Vesterhav i Nordjylland.

15 hvide badehuse, der første gang blev opført på stranden i 1895 af Løkken Badehotel. I dag er der mange flere, næsten 500 og de har fået ikonstatus ved de brede nordjyske sandstrande ved Vesterhavet, hvor man kan både køre i bil på stranden og ellers nyde livet ved de smukke og klassiske badehuse. Husene, der er privat ejede, går i arv i generationer, så der er rigtig lang ventetid, hvis man er interesseret i at få sit eget.

Badehusene står på Løkken Strand og Blokhus Strand fra maj til oktober. De står på den samme plads, indenfor 5 meter, år efter år. De primitive badehuse har hverken el eller vand. Er på max 9 kvm med sort paptag og skal være nymalet - i hvid selvfølgelig - hvert forår, før de placeres på stranden.

Den hvide by i Løkken
Nyd synet når lyset reflekteres i den lange række af hvidmalede huse, også kaldet 'Den hvide by'. 

Oplev de smukke, hvide badehuse på stranden i Løkken. Læs mere om husene her.

 

De hvide strandhuse i Blokhus
Også i Blokhus står de hvide badehuse flot på stranden med Blokhus sømærke lige ovenfor i klitterne. 

Sammen med Blokhus´ flotte vartegn ser det smukt ud med badehusene på stranden i Blokhus. Læs mere om husene her.

Del denne side

Løkken

Den klassiske badeby ved Vesterhavet har en dejlig badestrand med de kendte hvide badehuse. Løkken byder også på muligheden for at prøve kræfter med surfing ved den dejlige vestkyst.

Blokhus

Blokhus byder på kilometervis af hvid sandstrand og aktiviteter i naturen. Området er omringet af det naturskønne landskab med mulighed for bl.a. vandreture og MTB-ture.

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande og de mange naturoplevelser. Oplev landet nord for det du kender.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.