Sejloplevelser | VisitNordjylland
Sejloplevelser billede

Sejloplevelser

Man oplever ikke Nordjylland kønnere end fra vandet, og selv midt inde i landet er der aldrig langt til fjord eller hav. Nordjylland er rigt udstyret med havne. Blot ét blik på et søkort, og du vil opdage, at der aldrig er langt til næste havn. Du finder mange små idylliske havne med en pragtfuld stemning og et ganske særligt miljø.

At opleve naturens kræfter, vindens susen, og den kraft den frembringer i en sejlbåd, er en livsbekræftende oplevelse. Ligegyldigt om du drømmer om et par timers sejlads, eller måske en sejlerferie på en uge eller mere, er der et hav af muligheder i Nordjylland. Tag på sejltur ombord på et 100 år gammelt sejlskib eller sejl selv rundt og besøg de hyggelige nordjyske byer på din vej.

En sjov og spændende oplevelse for hele familien kunne være en sejltur med Seadog, hvor I selv bestemmer hvor I vil sejle hen. Eller snup en sælsafari eller en solnedgangstur med samme skib.

Et besøg med egen båd i én af de nordjyske fritidshavne er et besøg, hvor oplevelser og provianteringsmuligheder er indenfor gå-afstand. Her kan du opleve det havneliv, der også tiltrækker rigtig mange andre mennesker.

Tre piger på båd

Limfjorden, Mariagerfjord og østkysten fra Skagen mod syd er aktive områder for ferie- og fritidssejlads. I Limfjordsområdet startede initiativet frihavnsordningen med mulighed for at ligge afgiftsfrit som gæst i op til 3 døgn i en havn. Flere havne i Limfjorden er med i ordningen, der dog stiller nogle betingelser for den gratis bådplads.

Læs mere:

Alle lystbådehavne i Nordjylland

Alle bådudlejere i Nordjylland

Limfjorden Rundt

SejlSikkert

Lystbådehavne i Mariagerfjord

Del denne side

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.