Safari | VisitNordjylland
Safari billede

Safari

Langs den nordjyske kyst er der enestående heder og klitplantager med et rigt dyreliv. Så det er bare med at komme ud til fods, til vands og på cyklen.

Danmarks første nationalpark

Vindomsuste vidder og slående stilhed. Nationalpark Thy rummer med sit store format begge dele. Fra Hanstholm i nord til Agger Tange i syd bliver gæster budt på alt fra brusende bølger, tørre klitheder og rene søer. Kilometer efter kilometer er der gode oplevelser, hvor hvert område gemmer på noget helt særligt. Dyr og planter, som forundrer og forbavser. Samtidig er her mere end bare natur, for det barske vestkystlandskab er formet af århundredes sandflugt, og har derfor også en helt speciel kulturhistorie. Flere timer går der hurtigt i dette skønne område, så det er med at finde den helt store madkasse frem og nyde en dag, hvor der bare er tid.

Oplevelsespark for hele familien! 

Family Farm Fun Park byder velkommen med masser af tamme og børnevenlige dyr og dyreunger samt et hav af oplevelser og aktiviteter i de smukke naturomgivelser. Se små chihuahua-hunde køre rally, deltag i kaninhop-konkurrence, mød Lyngby Søuhyre, prøv ponyridning og traktorvognkørsel, sejl på vandcykler, spil fodboldgolf og meget mere. Family Farm Fun Park i Vittrup ved Løkken er en rigtig oplevelsespark for hele familien!

Så tager vi cyklerne frem

- og cykler af sted. Selv om I ikke er de store cykelentusiaster, er der al mulig grund til at træde op i pedalerne på en ferie i Nordjylland. Ingen bakker minder tilnærmelsesvis om Alpe d’huez, så selv de mindste kan være med. Her er cykelruter, hvor I kommer ud langs kysten, gennem landbrugsland og ind i skyggefulde skove. Prøv eksempelvis vestkystruten, Limfjordsruten eller Vendsysselruten. Vil I være en del af noget større, så tag en bid af The North Sea Cycle Route: en skiltet cykelrute på næsten 6.000 km, som går igennem hele 7 lande rundt om Nordsøen!

Sæler på stranden

Omgivet af kilometervis af kyst er der store chancer for at se sæler i Nordjylland. Nogle gange kan I være heldige, at de kommer op på stranden. Husk da, at det er dyr, som lever vildt i naturen – og ikke klappedyr! Glæd dig til gengæld over at se dem svømme i bølgerne. Kutteren Seadog sejler ud fra Sæby sommeren igennem. Spring på og få muligheden for at komme helt tæt på sælerne i deres naturlige omgivelser. Det er en tur, hvor I også kan fiske. Har I ikke fiskegrej med, kan det lejes eller lånes om bord. Få fire skønne timer, hvor I ser Nordjylland fra kysten og måske en smuk solnedgang over Kattegat.

Sæt kikkerten for øjet og mobilen for øret

Med sine 6.000 hektar er Vejlerne på grænsen mellem Thy og Hanherred Nordeuropas største fuglereservat. Her har grågåsen med 1.500 ynglende par sit hovedsæde, og ikke mindre end 300 fuglearter gør, at der dømt wild life oplevelser ud over det sædvanlige. Sådan skal det være, og derfor er der ikke offentlig adgang til Vejlerne. Det gør ikke stedet mindre spændende. Tværtimod. Her kommer I virkelig på safari. Gem jer i fugleskjul og udsigtstårne. Se hvem der får flest fugle i kikkerten, ring op fra mobilen og bliv guidet lige præcist i forhold til det sted, hvor I er.

Havekspedition – måske som en aftentur

Har I nydt dejlige, solrige timer ved stranden, er det oplagt at tage på tur sidst på dagen. Hop om bord på Museumskutteren Hansa, som er en ældre dame fra 1924 bygget på Brdr. Nippers Skibsbyggeri i Skagen. Den lægger fra kaj i Skagen og bringer jer ud på bølgen blå, hvor I får fortællinger om havnens og fiskeriets historie. Og så er det bare lidt sjovt at komme hjem fra ferie og kunne sige, at I har oplevet Skagen og Grenen fra søsiden.

Relevante links:

Fun Park

Fugleoplevelser i Nordjylland

Sightseeing i Nordjylland

Alle turforslag i Nordjylland

Alle zoo'er og dyreparker i Nordjylland

Del denne side

Skattejagt med smartphone og GPS

Geocaching er den perfekte fritidsfornøjelse for familier, der gerne vil have frisk luft og en aktiv oplevelse uden for megen sved på panden. Benyt lejligheden til at lave en hyggelig skovtur ud af det.

Nationalpark Thy

Nord for det du kender - i Thy - findes den smukkeste Nationalpark, som byder på både kyst, klitter, klitheder, klitplantager og store søer. Det vil du ikke gå glip af.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.