Overnat i det fri | VisitNordjylland
Drenge i shelters

Overnat i det fri

Stiller du ikke de store krav til komforten, kan du bo billigt og fredeligt på en af Danmarks næsten 800 naturlejrpladser.

De danske telt- og naturlejrpladser er et tilbud til alle, men hverken biler, campingvogne, autocampers, motorcykler eller knallerter har adgang til pladserne.

De enkelte pladser er meget sparsomt indrettede, men næsten alle har dog bålplads og adgang til toilet og bad i nærheden. Flere pladser tilbyder også shelters, hvor du kan overnatte, hvis du ikke selv har telt med. Prisen for en overnatning er maksimalt 25 kr. pr. person. Nogle steder er der opstillet en simpel kasse, hvor du kan smide pengene i, andre steder medfølger mere konkrete instrukser og man skal også annoncere sin ankomst - så ring gerne i forvejen, hvis du allerede ved, at du skal overnatte i naturen.

Overnatning i naturen

Fortegnelse over telt- og naturlejrpladser

Bogen "Overnatning i det fri" giver en samlet oversigt over landets telt- og naturlejrpladser. Bogen koster ca. 130 kr. og kan købes hos boghandlere, turistbureauer, hos Dansk Cyklist Forbund og hos Dansk Vandrelaug. Du kan også få en oversigt over pladserne på Skov og Naturstyrelsens digitale friluftskort.

Se alle shelters og naturlejrpladser i Nordjylland her

Del denne side

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.