Ta' på ølrejse | VisitNordjylland

Smag på øl i Nordjylland

Ta' på ølrejse

Nordjylland byder på nogle af Danmarks bedste øl-oplevelser. Hos Skagen Bryghus, Søgaards Bryghus i Aalborg og Bies Bryggeri i Hobro er det også muligt at kombinere bryggeri med gastronomi, hvor Vendia Bryghus i Hjørring endda kan prale af at være en af Nordjyllands bedste restauranter ifølge White Guide.

Årets Danske Bryggeri for 3. år i træk

Thisted Bryghus udfordrer den almindelige opfattelse af, hvad en øl er. Der brygges øl uden humle og med lokale råvarer som gran, fyr og hyben fra Nationalpark Thy, og er bl.a. derfor 3. år i træk (2015-17) blevet kåret som ”Årets Danske Bryggeri” af Danske Ølentusiaster. Som noget helt nyt har Thisted Bryggeri og Premier Is lanceret en øl-is, der hedder Thagaard-is. I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy. Tør du smage den?

Beerwalk

Vil du med på en øl-rejse i Nordjylland, så tag på beerwalk i både Aalborg og Frederikshavn, hvor du på en hyggelig måde får set byen og smagt på flere velskænkede specialøl.

Mikrobryggerier

Der er næsten 100 mikrobryggerier i Danmark, og nye kommer hele tiden til. Hertil kommer de 12 klassiske bryggerier med Carlsberg i spidsen. Intet land i verden kan præstere et tilsvarende udbud af kvalitetsøl i forhold til areal og indbyggertal. Bryggerierne ligger spredt ud over det ganske land, og de ligger så tæt, at du kun sjældent skal bevæge dig mere end få kilometer, før du finder det næste bryggeri. Så hvorfor ikke tage på ølrejse i det nordjyske, og se hvordan øllet laves og opleve smagen på stedet?

Herunder kan du se hvilke bryggerier, du kan opleve i Nordjylland:

Del denne side

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokale dyrkede og producerede fødevarer og drikkevarer i Nordjylland. Nordjylland er fuld af lækre råvarer, rå natur og unikke madoplevelser.

Nordjyske specialiteter

Nordjyllands lækre specialiteter er baseret på traditionelle egnsretter og opskrifter, der er nedarvet gennem generationer - garneret med nordjysk natur, kultur og historie!

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande, Limfjordens og Mariager Fjords rolige vand og de mange naturoplevelser - skov, moser og klitplantager.

Aktiv i naturen

Nordjyllands imponerende og varierede natur er skabt til outdoor oplevelser - til lands, vands og i luften. Prøv bl.a. de udfordrende MTB-ruter eller find de perfekte surf-bølger ved Vesterhavet.

Adventskonkurrencen - vind fantastiske præmier

Fra mandag den 26. november og frem til den 23. december kan du hver dag deltage i årets store adventskonkurrence, hvor du kan vinde fantastiske præmier for over 42.000 kr. Deltag her!

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.