Lystfiskeri i Nordjylland | VisitNordjylland
Her er hav, fjorde, åer, søer og alle danske fiskearter er inden for rækkevidde – kun en snøres vej borte.

Lystfiskeri i Nordjylland

En fiskeferie i Nordjylland byder på stort set alle typer af fiskeri. Her er hav, fjorde, åer, søer – og her er både saltvand og ferskvand, så alle danske fiskearter er inden for rækkevidde – kun en snøres vej borte.

Muligheden for dejlige fiskeoplevelser på havet med ligesindede findes hele vejen op langs både vest- og østkysten, hvor kuttere stort set dagligt stævner ud på havfiskeri med forventningsfulde lystfiskere.

Nordsøen byder på noget af det bedste torskefiskeri overhovedet. Mest berømt er Det Gule Rev, der besejles fra Hanstholm og Hirtshals af bl.a. M/S Mølboen og M/S Heidi. Adskellige udbydere arrangerer ture til revet og du kan bl.a. opleve det store hav-fiskeeventyr med torsk, havkat, fladfisk, makral, lubbe, sej og lange myldrende under kølen.

Fiskens Dag: Hvert år i september fejres Fiskens Dag over hele landet og selvfølgelig også på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, hvor hele familien er inviteret på sjove og lærerige oplevelser med fisk som mad i fokus.

Kyst- og molefiskeriet har også sin charme. Hele vejen op langs den jyske vestkyst er der gode muligheder for at fange torsk, havørred, makrel og fladfisk. Også i de østjyske fjorde, bugter og vige er der rigtig gode chancer. Vil du fange havørreder i foråret eller hornfisk i forsommeren, så er fjordfikseri i Limfjorden og Mariagerfjord det oplangte valg. Fjordfiskeriet i Limfjorden og Mariagerfjord er især interessant, når det gælder havørred og hornfisk. Fiskeriet koncentrerer sig primært om havørreder i foråret og efteråret samt hornfisk i forsommeren.

Køb guide til lystfiskeri i Limfjorden

De smukke åer i Nordjylland hører til noget af det bedste havørredvand i Danmark og rummer tillige gode bestande af bækørred, der gør dem til mange danske og udenlandske lystfiskeres foretrukne tumleplads.

Søfiskeriet er varieret med gedde, aborre, sandart, ørred og fredsfisk. Her kan blandt andet Glenstrup Sø og Flade Sø fremhæves.

I Nordjylland findes mange put & take-søer, hvor man kan opleve et underholdende og attraktivt fiskeri. Her er både gode faciliteter, rent vand og sunde fisk. Hele familien kan hygge sig, samtidig med at fiskeriet i søerne kan være udfordrende for selv den mest kræsne lystfisker.

Thy er en kvalitetsmærket region i Nordjylland under Fishing Denmark ordningen. Her finder du blandt andet kvalitetsmærkede overnatningssteder, turistbureauer, turudbydere og grejforhandlere. Flere nordjyske campingpladser er kvalitetsmærkede som værende særligt egnet for lystfiskere. Her vil du både finde renseplads, frysemuligheder til fisk og meget mere.

Du kan få mere inspiration til fisketuren ved at læse om Put & Take i Nordjylland, lystfiskeri i Aalborg Fjordland og i Mariager Fjord eller ved at tage et kig på de nordjyske fiskevande og -søer.

Del denne side

Nordsøen Oceanarium

Tag familien med og udforsk havets hemmeligheder i Nordeuropas største akvarium, hvor I kan opleve klumpfisken, havkatten, hajerne og sælerne blive fodret af bl.a. en dykker! 

Lystfiskeri i Limfjorden

Lystfiskeri i Limfjorden

Tips til en af Nordjyllands allerbedste fiskesteder: Limfjorden. Få overblikket og køb guiden.

Cykelferie i Lønstrup

Aktiv ferie

Med sin smukke og varierede natur, er Nordjylland skabt til en aktiv ferie, uanset om det er til lands, vands eller i luften.

Naturen i Nordjylland

Den nordjyske natur byder på helt specielle oplevelser. Oplev det bakkede istidslandskab, de unikke lyngområder, Nationalpark Thy, vildmoserne, Vesterhavet eller de store nordjyske skove.

Adventskonkurrencen - vind fantastiske præmier

Fra mandag den 26. november og frem til den 23. december kan du hver dag deltage i årets store adventskonkurrence, hvor du kan vinde fantastiske præmier for over 42.000 kr. Deltag her!

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.