Lystfiskeri i Nordjylland - Mange gode fiskesteder | VisitNordjylland

Lystfiskeri i Nordjylland

En fiskeferie i Nordjylland byder på stort set alle typer af fiskeri. Her er hav, fjorde, åer, søer – og her er både saltvand og ferskvand, så alle danske fiskearter er inden for rækkevidde – kun en snøres vej borte.

Muligheden for dejlige fiskeoplevelser på havet med ligesindede findes hele vejen op langs både vest- og østkysten, hvor kuttere stort set dagligt stævner ud på havfiskeri med forventningsfulde lystfiskere.

Nordsøen byder på noget af det bedste torskefiskeri overhovedet. Mest berømt er Det Gule Rev, der besejles fra Hanstholm og Hirtshals af bl.a. M/S Mølboen og M/S Heidi. Adskellige udbydere arrangerer ture til revet og du kan bl.a. opleve det store hav-fiskeeventyr med torsk, havkat, fladfisk, makral, lubbe, sej og lange myldrende under kølen.

Fiskens Dag: Hvert år i september fejres Fiskens Dag over hele landet og selvfølgelig også på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, hvor hele familien er inviteret på sjove og lærerige oplevelser med fisk som mad i fokus.

Kyst- og molefiskeriet har også sin charme. Hele vejen op langs den jyske vestkyst er der gode muligheder for at fange torsk, havørred, makrel og fladfisk. Også i de østjyske fjorde, bugter og vige er der rigtig gode fiskesteder. Vil du fange havørreder i foråret eller hornfisk i forsommeren, så er fjordfikseri i Limfjorden og Mariagerfjord det oplagte valg. Fjordfiskeriet i Limfjorden og Mariagerfjord er især interessant, når det gælder havørred og hornfisk. Fiskeriet koncentrerer sig primært om havørreder i foråret og efteråret samt hornfisk i forsommeren.

De smukke åer i Nordjylland hører til noget af det bedste havørredvand i Danmark og rummer tillige gode bestande af bækørred, der gør dem til mange danske og udenlandske lystfiskeres foretrukne fiskested.

Søfiskeriet er varieret med gedde, aborre, sandart, ørred og fredsfisk. Her kan blandt andet Glenstrup Sø og Flade Sø fremhæves.

I Nordjylland findes mange put & take-søer, hvor man kan opleve et underholdende og attraktivt fiskeri. Her er både gode faciliteter, rent vand og sunde fisk. Hele familien kan hygge sig, samtidig med at fiskeriet i søerne kan være udfordrende for selv den mest kræsne lystfisker.

Thy er en kvalitetsmærket region i Nordjylland under Fishing Denmark ordningen. Her finder du blandt andet kvalitetsmærkede overnatningssteder, turistbureauer, turudbydere og grejforhandlere. Flere nordjyske campingpladser er kvalitetsmærkede som værende særligt egnet for lystfiskere. Her vil du både finde renseplads, frysemuligheder til fisk og meget mere.

Du kan få mere inspiration til fisketuren ved at læse om Put & Take i Nordjylland, lystfiskeri i Aalborg Fjordland og i Mariager Fjord eller ved at tage et kig på de nordjyske fiskevande og -søer.

Hvor fanger man makrel i Nordjylland? 

I Nordjylland er der flere steder, hvor du har rig mulighed for at fange makrel. Husk at perioden for at fange makrel er bedst midt juli til midt september. Du kan prøve Hanstholm, Skagen, Hirtshals, Frederikshavn eller Sæby, hvor du har størst chance for at få en på krogen. For at få yderligere informationer om fiskespots kan du læse mere på Lystfiskerguiden.

Hvor fanger man Hornfisk i Nordjylland?

Hornfisk kan fanges stort set alle steder, men der er nogle spots, som er bedre end andre. I Nordjylland er det bedst omkring Limfjorden ved Aggersund og ved Risgårdebredning, husk at man allerede kan se hornfisken tidligt i april og at sæsonen topper i maj. For yderligere informationer kan de findes på Lystfiskerguiden.

Del denne side

Nordsøen Oceanarium

Tag familien med og udforsk havets hemmeligheder i Nordeuropas største akvarium, hvor I kan opleve klumpfisken, havkatten, hajerne og sælerne blive fodret af bl.a. en dykker! 

Lystfiskeri i Limfjorden

Lystfiskeri i Limfjorden

Tips til en af Nordjyllands allerbedste fiskesteder: Limfjorden. Få overblikket og køb guiden.

Cykelferie i Lønstrup

Aktiv ferie

Med sin smukke og varierede natur, er Nordjylland skabt til en aktiv ferie, uanset om det er til lands, vands eller i luften.

Den nordjyske natur

Den nordjyske natur byder på helt specielle oplevelser. Oplev det bakkede istidslandskab, de unikke lyngområder, Nationalpark Thy, vildmoserne, Vesterhavet eller de store nordjyske skove.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.