Cykelferie i Nordjylland - Cykelruter og kort i Nordjylland | VisitNordjylland

Udforsk Nordjylland på 2 hjul

Cykelferie i Nordjylland

Nordjylland er fuld af alt fra hyggelige cykelruter i naturskønne omgivelser til udfordrende mtb-trails i skoven og ved kysten.

Nordjyllands varierede natur og utalige kyststrækninger giver rig mulighed for aktive naturoplevelser på 2 hjul - uanset om du er til hæsblæsende MTB-ruter eller naturskønne cykelture.

Trænger du til en hyggelig cykelferie på Mors langs Limfjorden, langs Hærvejen eller hvad med at følge en af de mange smukke panoramaruter i Nordjylland. Hvis du nærmere trænger du til at få pulsen højere op, kan du også finde nogle af Danmarks mest udfordrende MTB-ruter i Nordjylland. Ved Slettestrand/Svinkløv i Jammerbugten finder du en af Danmarks 5 bedste mountainbikeruter. Se flere MTB-ruter i Jammerbugten her.  

Cykelruter i Nordjylland

I Nordjylland kan du på cykel nå ud til selv de fjerneste hjørner. Nordjylland er nemlig dækket af et fintmasket net af afmærkede/skiltede nationale, regionale og lokale cykelruter. 

Hvis du har udvalgt et bestemt område, du gerne vil cykle i - eller vil du gerne planlægge din egen rundtur - har du brug for at kende det danske regionale cykelrutenet. Ud over de 11 nationale ruter findes der nemlig tusindvis af skiltede og kortlagte regionale cykelruter - I alt over 10.000 km cykelruter. De regionale cykelruter er afmærkede med hvide numre fra 16-99 på blå baggrund. Samtlige regionale cykelruter er kortlagt på kort og rutenettet er så fintmasket, at der faktisk ikke er dét sted i Danmark som du og din cykel ikke kan besøge sammen. Med lokale cykelkort ved hånden har du et samlet overblik over rutemulighederne – både de nationale og de regionale.

Se det store udvalg af cykelruter i Nordjylland

Mountainbiking i Nordjylland

Nordjylland byder på en række muligheder og udfordringer for dig, der vil afprøve dig selv i den nordjyske natur på mountainbike. Oplev adrenalinet i kroppen og mælkesyren i benene.

Udover de mærkede mountainbikeruter byder Nordjylland på en række mountainbike-muligheder i skove og på stier. Det er generelt tilladt at cykle på stier og veje i de danske skove. For ikke at ødelægge skoven og dens fortidsminder, må du normalt ikke cykle i skovbunden og ned af skrænter eller på stendiger. Vis hensyn til andre skovgæster, når du kører i skoven.

Se det store udvalg af MTB-områder i Nordjylland

De nationale cykelruter

Ryggraden i det danske cykelrutenet er de nationale cykelruter. Ruterne går nord-syd eller øst-vest og forbinder de forskellige landsdele og de fleste større byer. Følger du de nationale cykelruter kommer du igennem nogle af Nordjyllands skønneste egne og forbi mange af vores største seværdigheder og attraktioner. Længden på de nationale cykelruter varierer mellem 230 og 650 km. De enkelte nationale ruter egner sig glimrende til en cykelferie på 8-10 dage varighed. Dog skal man nok regne med at bruge lidt længere tid på rute 5 – Østkystruten – som er på hele 650 km. 

Sikre ruter

Alle kan cykle i Danmark. Du kan højst blive udsat for lette stigninger på 120 meter, for i Danmark har vi ingen bjerge - kun bløde bakker. De fleste ruter går over flade til let kuperede strækninger, som let klares på en cykel med 5-7 gear. Det er betryggende og sikkert at cykle på de danske cykelruter. Ruterne følger små veje med ringe trafik, uforstyrrede skovveje, specielt anlagte cykelveje, cykelstier og nedlagte jernbanespor. Langt størstedelen – ca. 80% - af det nationale rutenet er anlagt på asfal-terede veje, hvor man let og ubesværet kan cykle med både oppakning og børn på cyklen, ligesom en cykelanhænger heller ikke volder problemer.

Cykeludlejning i Nordjylland

Du finder vores liste over cykeludlejere i Nordjylland


Del denne side

Mountainbiking i Nordjylland

Se alle MTB-sporene i Nordjylland, men få også inspiration til din næste aktive ferie med både MTB og andre aktiviteter.

Aktiv i den nordjyske natur

Få pulsen op nord for det du kender, mens du bevæger dig i naturskønne omgivelser.

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande og de mange naturoplevelser. Oplev landet nord for det du kender.

Vandreture i Nordjylland

Den alsidige og skønne nordjyske natur indbyder til vandreture. Her er masser af mærkede vandreruter med mulighed for både afslappende kortere eller længere ture.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.