Cykelferie i Nordjylland | VisitNordjylland

Cykelferie i Nordjylland

Cykelferie i Nordjylland

Nordjylland er fuld af hyggelige cykelruter langs landevejen, ved stranden og i skoven i naturskønne omgivelser.

I Nordjylland kan du på cykel nå ud til selv de fjerneste hjørner. Nordjylland er nemlig dækket af et fintmasket net af afmærkede/skiltede nationale, regionale og lokale cykelruter.

De nationale cykelruter

Ryggraden i det danske cykelrutenet er de nationale cykelruter. Ruterne går nord-syd eller øst-vest og forbinder de forskellige landsdele og de fleste større byer. Følger du de nationale cykelruter kommer du igennem nogle af Nordjyllands skønneste egne og forbi mange af vores største seværdigheder og attraktioner. 

Afmærkning af de nationale cykelruter

De nationale cykelruter er afmærkede med rød/hvide numre fra 1 til 12 (bemærk, at rutenr. 11 ikke findes!) på blå baggrund. Nord-syd gående ruter har ulige numre og øst-vest gående har lige numre. Det samlede rutenet er på ca. 4.200 km og de tydelige skilte gør ruterne lette at følge. Så selvom det er rart at have et kort ved hånden, behøver du ikke være ekspert i kortlæsning for at kunne finde vej.

Ruternes længde

Længden på de nationale cykelruter varierer mellem 230 og 650 km. De enkelte nationale ruter egner sig glimrende til en cykelferie på 8-10 dage varighed. Dog skal man nok regne med at bruge lidt længere tid på rute 5 – Østkystruten – som er på hele 650 km.

Regionale cykelruter

Hvis du har udvalgt et bestemt område, du gerne vil cykle i - eller vil du gerne planlægge din egen rundtur - har du brug for at kende det danske regionale cykelrutenet. Ud over de 11 nationale ruter findes der nemlig tusindvis af skiltede og kortlagte regionale cykelruter - I alt over 10.000 km cykelruter.

Afmærkning af det regionale cykelrutenet

De regionale cykelruter er afmærkede med hvide numre fra 16-99 på blå baggrund. Samtlige regionale cykelruter er kortlagt på amternes kort og rutenettet er så fintmasket, at der faktisk ikke er dét sted i Danmark som du og din cykel ikke kan besøge sammen.

Med amternes regionale cykelkort ved hånden har du et samlet overblik over rutemulighederne – både de nationale og de regionale. Planlægger du f.eks. en uges cykelferie Fyn, vælger du blot de relevante ruter på kortet – så er din ferieplan klar!

Alle kan være med

Alle kan cykle i Danmark. Du kan højst blive udsat for lette stigninger på 120 meter, for i Danmark har vi ingen bjerge - kun bløde bakker. De fleste ruter går over flade til let kuperede strækninger, som let klares på en cykel med 5-7 gear.

Sikre ruter

Det er betryggende og sikkert at cykle på de danske cykelruter. Ruterne følger små veje med ringe trafik, uforstyrrede skovveje, specielt anlagte cykelveje, cykelstier og nedlagte jernbanespor.

Asfalterede veje

Langt størstedelen – ca. 80% - af det nationale rutenet er anlagt på asfal-terede veje, hvor man let og ubesværet kan cykle med både oppakning og børn på cyklen, ligesom en cykelanhænger heller ikke volder problemer.

Del denne side

Aktiv i naturen

Nordjyllands imponerende og varierede natur er skabt til outdoor oplevelser - til lands, vands og i luften. Prøv bl.a. de udfordrende MTB-ruter eller find de perfekte surf-bølger ved Vesterhavet.

Strand, fjord og natur

Oplev Vesterhavets brusende hav og brede sandstrande, østkystens milde og børnevenlige strande, Limfjordens og Mariager Fjords rolige vand og de mange naturoplevelser - skov, moser og klitplantager.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.