Cold Hawaii - et surfparadis i Klitmøller | VisitNordjylland
Europas svar på surfparadiset Hawaii

Cold Hawaii - et surfparadis i Klitmøller

Cold Hawaii er surfernes betegnelse for kyststrækningen i Thy mellem Agger i syd og Hanstholm i nord, hvor der er intet mindre end 29 gode surfspots. Cold Hawaii har fået sit navn, fordi området har nogle helt særlige vindforhold, der minder om dem fra Hawaii.

COPENCOLD HAWAII: den 1.-10 september 2017 er der - for første gang i Europa - VM i SUP og Paddleboard 2017 i København og Vorupør. Ved dette års VM i StandUp Paddle surfing, skal surferne både padle på fladt vand og i de fascinerende vesterhavsbølger. Disciplinerne på fladt vand afvikles i Københavns Havn, mens bølgekonkurrencerne afvikles i Cold Hawaii.

Mens byen Klitmøller omkring år 1600 var kendt for sin skudehandel med Sydnorge, så er det i dag særligt surferne, der gør byen kendt som en af de bedste surfsteder i Cold Hawaii. Surferne opdagede området omkring Klitmøller allerede i 1980’erne, og i starten af 1990’erne begyndte nogle danske surfere at bosætte sig der.

Området har i dag nærmest udviklet sig til en lille surferkoloni og surferne, der i dag bor i Klitmøller, har skabt et spændende miljø og givet nyt liv til byen. Der afholdes hvert år flere stævner, og byen har siden 2010 været vært for Cold Hawaii PWA World Cup, en international surfkonkurrence, hvor 32 af verdens bedste surfere dyster. Interessen for konkurrencen har været stødt stigende gennem årene i både ind- og udland, og i 2013 blev HKH Kronprins Frederik protektor for PWA World Cup'en i Cold Hawaii.

Klitmøller er særdeles velegnet til flere forskellige former for surf på grund af de to rev, der ligger ud for kysten syd for pynten Ørhage. Her dannes store bølger, der muliggør både wave-, wind-, kite- og stand up padlesurfing, og det er ikke kun for de professionelle, for du kan selv tage på Cold Hawaii Surf Camp eller WestWind Surf Shop Klitmøller og lære at surfe. 

Det er dog ikke kun selve Klitmøller, der er interessant for surfere i Cold Hawaii. Både Agger Tange i syd, Vorupør og Hanstholm i det nordlige Thy har masser af gode muligheder. Så mange surfsteder samlet så tæt gør området unikt, fordi et af stederne altid er optimal uanset vindforhold, såfremt den ellers er tilstede.

Cold Hawaii og Klitmøller surfklub NASA (North Atlantic Surf Association) arrangerer hvert år en surf festival med navnet Surfjoint. På programmet står blandt andet koncerter med bands, DJ’s, internationale konkurrencer i windsurfing, kitesurfing og paddlesurfing, surffilmfestival, open air BBQ og gratis surfundervisning. Med over 1000 mennesker fra hele Nordeuropa, er Surfjoint festivalen en oplagt chance for at knytte nye bekendtskaber.

Udover Cold Hawaii byder Nordjylland også generelt på glimrende surf muligheder, både langs Vestkysten og i Limfjordsområdet. Se kort over surfspots på Surf Danmark.

Relaterede links

Cold Hawaii's hjemmeside

Klitmøller Surf Report

Cold Hawaii Surf Camp

Klitmøller live cam

.

Del denne side

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.