Camping i Nordjylland - Find din campingplads her | VisitNordjylland

Camping i Nordjylland

Camping giver rig mulighed for en impulsiv ferie, og Nordjylland er populært som campingdestination. Det forstår man: området er spækket med campingpladser af forskellig slags, og de fleste ligger tæt på attraktionerne og midt i den skønne, skønne natur.

Du har rigtig mange pladser at vælge imellem i Nordjylland - også naturlejerpladser, hvis du vil tæt på naturen. Campingferie et par dage ved vandet, inde i landet eller tæt på en storby - du bestemmer!

Mange danske campingpladser tilbyder sæsonen igennem forskellige aktiviteter, så du kan krydre campingferien med spændende og sjove oplevelser, blandt andet cykelferie, dyr på pladsen, vandsport, golf, lystfiskeri, wellness og vandring. I kan også campere i egentlige feriecentre, hvor I er tæt på det hele. Her behøver I end ikke bekymre jer om vejret, for der er både indendørs og udendørs aktiviteter mindre end et stenkast væk. Oftest finder børnene også nye legekammerater, fordi camping er indbegrebet af fællesskab og hygge.

Desuden kan man på de fleste campingpladser i Nordjylland leje campingvogne – nogle steder endog luksusvogne med alt tænkeligt udstyr – ligesom der er campinghytter til rådighed. Glem alt om tidligere tiders udslidte og utætte hytter af krydsfinér; de fleste campinghytter i dag er egentlig at sammenligne med små feriehuse.

Campingsæsonen er ikke kun begrænset til sommerhalv-året. Mange pladser holder nemlig åbent hele året - nogle dog kun mod tilmelding forud for opholdet.

I Danmark har vi ingen "allemandsret", og du må derfor ikke campere uden for de officielle campingpladser. Det gælder også for de danske strande. Langtidsparkering af campingkøretøjer er kun tilladt på specielt indrettede pladser. Til gengæld kan du overnatte på Danmarks mere end 900 telt- og naturlejrpladser, hvor du enten kan campere gratis eller for et meget beskedent beløb. Her er det tilladt at slå telt hverken biler, campingvogne, autocampers, motorcykler eller knallerter har adgang til pladserne, og heller ikke motoriserede både.

På mange campingpladser skal du også have et campingpas, som koster 100 kroner og gælder et år. Passet udstedes af Campingrådet og kan købes på campingpladserne.

Se alle campingpladser i Nordjylland her

Find autocamper- og stellpladser

Del denne side

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.