Brønderslev - Naturoplevelser, gamle slotte, gallerier og meget mere | VisitNordjylland

Brønderslev

I Brønderslev finder du naturoplevelser i Dronninglund Storskov, Vildmosen og på Jyske Ås. Historiske oplevelser kan du få masser af ved besøg på Dronninglund Slot og Voergård Slot. Du kan endda deltage i et aftentaffel på Voergård Slot eller besøge vores museer og høre historien om fiskeri i gamle dage, maling af mel på Dorf Mølle, se veteranbiler/traktorer eller tage på tur i Vildmosens historie. Derudover kan du møde mange forskellige kunsthåndværkere, små gallerier og værksteder. 

Brønderslev er også byen med en af Nordeuropas største rhododendronparker. Rhododendronparken Hedelund ligger omkranset af hundredårige gamle træer og byder på mere end 10.000 rhododendronplanter, hvoraf de fleste blomstrer i maj og juni – et betagende syn! Desuden findes der også en dejlig stor legeplads og den hyggelige restaurant Hedelund med panoramaudsigt over parken.

I centrum af Brønderslev ligger specialforretningerne side om side med de større dagligvarebutikker.  Her handles der, og byen er vært for flere store ”Open by Night”-arrangementer.

Dernæst finder du også i Brønderslev en lille perle, Asaa Strand, som er en af Danmarks mest børnevenlige sandstrande. Gå en tur på den idylliske havn i Asaa med de rødmalede fiskerhuse og besøg det hyggelige Asaa Havnemuseum

Aktiviteter og oplevelser

I Brønderslev by finder du Vildmosemuseet, hvor du kommer tæt på mosens historie, og har du lyst til en køretur byder Store Vildmose med de åbne vidder dig velkommen. 

Er du til mere natur kan Jyske Ås, den store højderyg i Nordjylland, anbefales. Her finder du et stort udvalg af vandre- og cykelruter og udsigten fra mange af stederne er helt unik. Lidt uden for Brønderslev by kan du på shelterpladsen på den økologiske gård ”Lille Østergaard” opleve noget helt specielt. Her kan du sove til lyden af den meget sjældne og fredede løgfrø. Via undervandskikkert og lydudstyr hører du frøens helt specielle kvækken.

Bevæger du dig østpå, ligger kommunens to slotte, Dronninglund Slot og Voergaard Slot, som begge rummer århundredes historier. Dronninglund Slot er desuden et hotel med restaurant, og Voergaard Slot byder hvert år i uge 29 til middelalderfest. I denne uge kan du både møde Stygge Krumpen og hans vedsoverske samt håndværkere og handelsfolk, som falbyder deres varer. Nonner og munke høres i salig sang, landsknægte træner til kamp og tilrejsende musikanter og gøglere viser deres kunstner.

I udkanten af Dronninglund Storskov ligger Dronninglund Kunstcenter. Kunstmuseet blev bygget i 1977 og sammenlignes af mange med Operahuset i Sydney på grund af de særlige gavlpartier med lysindfald. Her finder nu løbende kunstudstillinger, en stor og velassorteret galleributik og en café.

Se alle aktiviteter og attraktioner nær Brønderslev

Begivenheder - Det sker i Brønderslev

Brønderslev er byen, hvor der foregår mange aktiviteter både handelsmæssigt, men også kulturaktiviteter har høj status i Brønderslev. I Den Runde Pavillon i Rhododendronparken er der året rundt koncerter, plantemarkeder og mange andre aktiviteter.

Vildmosemuseet er i sæsonen åben for mange aktiviteter – ikke kun omkring Store Vildmose, men også om livet i Brønderslev under 2. verdenskrig. På museet kan du få meget mere at vide om flystyrtet i Store Vildmose, som skete i 1940 med fire omkomne og en overlevende. Se mere på www.bkmuseer.dk

Derudover holdes der på Voergård Slot i Flauenskjold Middelalderdage, hvor man kan opleve livet i middelaldertiden.

Se alle begivenheder nær Brønderslev her

Spisesteder

I Rhododendronparken i Brønderslev ligger Restaurant Hedelund, hvor du kan nyde frokosten, kaffen eller middagen med udsigt til parken. I centrum af Brønderslev finder du også restaurant Bondestuen hvor gammeldags mad er i højsæde. Man kan også finde Café Kox, en socialøkonomisk cafe. Cafeens mål er at levere sund mad af høj kvalitet. Maden kan spises i cafeén, i gårdhaven eller som take away. Er du mere til det romantiske, byder Dronninglund Slots restaurant indenfor til lækre gourmetmiddage.

Se alle spisesteder nær Brønderslev her

Overnatning

Besøg Hotel Phønix, det hyggelige hotel midt i Brønderslev, hvor der er atmosfære og shoppingmuligheder lige uden for døren. I byerne omkring Brønderslev kan vi anbefale Dronninglund Hotel, Hjallerup Kro  og Jerslev KroEr du til mere romantik byder Dronninglund Slot på romantiske værelser med udsigt over slotsparken.

På østkysten i den hyggelige havneby Asaa finder du Asaa Camping med alle muligheder for camping incl. luksushytter.
Er du til det mere primitive, finder du mange naturlejrpladser rundt om i hele kommunen.

Se alle overnatningsmuligheder nær Brønderslev her

Kontakt

VisitBrønderslev
Håndværkervej 1
9700 Brønderslev

Email: turisme@99454545.dk

Tlf. (+45) 9945 5200

Find flere informationer på www.visitbronderslev.dk og VisitBrønderslevs Facebook-side

Del denne side

Voergaard Slot

Slotte og herregårde

Hvad enten du er til skræmmende spøgelseshistorier eller interessante historiske fortællinger, så har Nordjyllands slotte og herregårde næsten alle sammen en god historie at fortælle. 

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.