Oplev livet på landet i Nordjylland | VisitNordjylland
Bondegårdsferie

Oplev livet på landet i Nordjylland

Der er så dejligt derude på landet, og det kan du både se og opleve, når du tager på besøg hos en landmand for at klappe en ko, plukke bær til husbehov eller fx købe nyopgravede kartofler.

Besøgsgårde

Har du lyst til at besøge et landbrug og opleve hvordan livet leves derude, er der rundt om i Nordjylland mange besøgsgårde, som tager imod. Det gælder både gammeldags gårde med køer og grise, høns, hund og kat og gårde med kvæg- og griseproduktion efter helt moderne metoder. Måske vil du gerne med på en markvandring og høre noget om korn og andre afgrøder. Besøgsgårdene tager vel imod, og ofte kan de tilrettelægge dit besøg, så det opfylder lige netop dine ønsker - og så er mange af dem tilmed gratis.

Besøg åbent landbrug

Gårdbutikker

Hold øje med skiltene langs vejene, som viser hen til gårdbutikker og -udsalg. Her sælger landmandsfamilien af sin egen produktion til folk, som kommer forbi. Udvalget, som ofte er økologisk, kan spænde vidt - fra grøntsager, kød og æg, bær og frugt til honning og marmelade, hjemmestrikkede sokker og uldvanter. Du vælger og samler ind, hvad du vil have og betaler ved kassen – oftest med kontanter. Det gælder også de steder, hvor betalingen er en tillidssag, dvs. at du lægger aftalte penge i en kasse eller et syltetøjsglas.

Læs mere om gårdbutikker her

Boder langs vejene

Især i sommertiden ser du hyggelige hjemmelavede skilte langs vejen, som fortæller, at her kan du stoppe op og købe fx frugt og grønt, æg, kartofler eller blomster. Betalingen er altid kontant og næsten altid en tillidssag, hvor du lægger pengene i en kasse eller et syltetøjsglas.

Pluk-selv bær

Hop af cyklen eller stop bilen, når du ser skiltene med 'Pluk-selv' og få en lækker dessert med hjem. Mange bæravlere tilbyder nemlig pluk-selv til eget behov i bærsæsonen, og det er både hyggeligt og ofte meget billigere end i forretningerne. Samtidig bliver man jo nødt til at smage på de fristende jordbær, hindbær eller måske er det kirsebær eller solbær og ribs, så der er virkelig gevinst på flere fronter.

Dyrskuer og - markeder

I sommerhalvåret er dyrskuerne en god lejlighed til at komme tæt på både dyr og landboer, men også på kæmpe og fascinerende maskiner. Hestemarkeder er en helt speciel oplevelse, hvor der ofte handles på 'gammeldavs' manér med håndslag på en god handel, og på fåremarkederne sælges ikke blot dyr, men også alverdens produkter frembragt af får eller lam.

Find dyreskue eller marked her: www.markedskalenderen.dk

Små mejerier

I Nordjylland er der lange og gode traditioner for at producere mejeriprodukter så som ost, mælk, fløde og smør. I mange år skete det udelukkende på store mejerier, men i de senere år er der opstået flere små og ofte økologiske mejerier, som ikke helt sjældent sælger deres produkter fra egen butik. Her kan du både smage dig frem til yndlingsosten og høre om produktionen.

Aabybro Mejeri 
Ingstrup Mejeri
Vebbestrup flødeis

Del denne side

Bondegårdsferie

Bondegårdsferie er det tætteste, du kommer, hvis du og familien vil lære landmandslivet nærmere at kende. I Nordjylland er der rigtig gode bondegårde, der er certificerede til bondegårdsferie.

Gårdbutikker i Nordjylland

Nyopgravede kartofler, friskplukkede jordbær, friske, grønne ærter, sprød salat, nye gulerødder, blomkål frisk fra marken og friske krydderurter på toppen...

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.