Blokhus - Aktiviteter året rundt - Brede hvide sandstrande | VisitNordjylland

Blokhus

Den aktive ferieby Blokhus ligger lige ud til en af Nordeuropas bedste badestrande ved Vesterhavet og ikke langt fra forlystelsesparken Fårup Sommerland, Skulpturparken Blokhus, Center for Papirkunst og mange andre spændende attraktioner.

Blokhus er et populært sted at holde ferie, og selvom du ikke er den store vandhund, så er de smukke hvide badehuse og det historiske sømærke med til at gøre en tur til maleriske Blokhus strand til et obligatorisk stop under ferien i JammerbugtenSelve byen byder på et aktivt byliv med koncerter, events og aktiviteter i løbet af hele sommerhalvåret.

Aktive naturoplevelser

I Blokhus er stranden og havet en helt naturlig del af oplevelsen. Gå en tur langs Vesterhavet året rundt, og oplev de karakteriske hvide badehuse, der i sommerhalvåret skaber en helt særlig klassisk badestemning mellem Blokhus og Løkken. Blokhus er fyldt med alsidige naturoplevelser. Bag byen og stranden er det naturskønne landskab præget af rolige skov-, klit- og hedelandskaber, som giver gode muligheder for vandre-, ride- og cykelture. I Blokhus Klitplantage finder du Gateway Blokhus, hvor ungerne kan boltre sig på den store naturlegeplads, hunden kan blive luftet og I alle kan nyde en medbragt picnic-kurv. Stedet er også et yndet udflugtsmål for motionsfolket, da gateway'en tilbyder vandre-, cykel- og MTB-ruter (Danmarks bedste MTB-rute finder du i Svinkløv, lidt uden for Blokhus). 

Se mere om de aktive naturoplevelser i Jammerbugten.

Aktiviteter og oplevelser

Hele året rundt er der spændende attraktioner i og omkring Blokhus. Se nogle spændende turforslag her og få gode tips til efterårsferien i Blokhus og Jammerbugten

Holder du ferie med børn, kommer du ikke uden om Fårup Sommerland, der er kåret til Nordens bedste sommerland mange år i træk. Sæsonen 2019 starter skærtorsdag d. 18 april, hvor en ny motorcykel-karrusel bliver indviet.

Skulpturparken Blokhus er bestemt også et besøg værd for både store og små. Om sommeren byder parken på en årlig sandskulpturudstilling samt en imponerende samling af skulpturer i bl.a. træ, beton, jern, metal, sten, granit, bronze mv. Fra november og frem til jul forvandles parken til et magisk julemarked med hyggelige lys og juleboder fordelt imellem parkens smukke skulpturer.

Besøg Anne Justs have, en blomstermalers have fordelt på 7.500 m2 farvetematiske småhaver, hvor du kan følge foråret og sommren gangDu kan også blive fortryllet af imponerende papirklip i Nordens første Center for Papirkunst, hvor verdensberømte Bit Vejle og andre berømte kunstnere udstiller værker, som alle er skabt med papir og saks. Se flere tips til kunst og kultur ved Blokhus her.

Se flere oplevelser ved Blokhus

Begivenheder - Det sker i Blokhus

Blokhus er en by med masser af arrangementer året rundt. Foråret byder på Skandinaviens største uldfestival i maj, Blokhus Løkken Windfestival i pinsen og ikke mindst det store, smukke Sankt Hans bål på stranden til midsommer. Særligt i sommeren er aktivitetskalenderen helt fyldt op. Kom til store koncerter og råvaremarkeder på torvet hver uge. I løbet af sommerferien stimler folk sammen ved Strandkiosken klokken 21 og ser Blokhus Kanonlaug affyre kanonen og "skyde solen ned". Sensommeren og efteråret byder bl.a. på Blokhus Fly-In og Womens Weekend og julen skal bl.a. opleves i det magiske julemarked i Blokhus Skulpturpark. Se mere om årets store events i Blokhus og omegn.

Se alle begivenheder nær Blokhus

Spisesteder

En af byens mest besøgte er Restaurant Futten, der byder på god mad og hyggelig atmosfære i et bindingsværkshus fra 1761. For at smage skønne fiskeretter, som er et must under ferien i en kystby, er det værd at anbefale Strandingskroen eller Klausen Fisk & Skaldyr i Hune.

Se alle spisesteder ved Blokhus

Overnatning

Blokhus har masser af overnatningsmuligheder, f.eks. på det nyopførte Strandhotellet Blokhus eller hvad med at overnatte på Hotel Fårup - midt i Danmarks sjoveste skov, Fårup Sommerland. De fleste turister vælger at holde ferie i sommerhus. Du kan finde et godt udvalg af sommerhuse i Blokhus hos Feriepartner og Sol & Strand.

Se alle overnatningsmuligheder ved Blokhus her

Find guides og yderligere turistinformation omkring Blokhus på www.visitjammerbugten.dk eller besøg www.facebook.com/visitjammerbugten

Kontakt VisitJammerbugten

VisitJammerbugten
Springvandstorvet 4
9492 Blokhus
Mail: visit@jammerbugt.dk
Tlf. +45 7257 8970

Del denne side

Udforsk nordens hyggeligste byer

Bliv revet med af den magiske stemning nord for det du kender. Her finder du en perlerække af de hyggeligste badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Aktiv i den nordjyske natur

Få pulsen op nord for det du kender, mens du bevæger dig i naturskønne omgivelser.

Attraktioner på vestkysten

Holder I ferie på vestkysten, så er der en masse oplevelser I ikke må gå glip af! Se oversigten over de mest besøgte attraktioner på vestkysten.

Fårup Sommerland

Det dejlige Fårup Sommerland er en oplevelse, som hele familien kan nyde sammen. Prøv de vilde rutsjebaner, svøm rundt i Aquaparken eller snup et slag minigolf på årets nyhed - golføen!

Skulpturparken Blokhus

Oplev fantastiske skulpturer, som hver og en skiller sig ud fra den kunst du har set før. 

Badehotellet i Svinkløv

Badehotellet på TV2

Oplev Nordjyllands smukke vestkyst i "Badehotellet" på TV2 i 2019, hvor 6. sæson ruller over skærmen.

Badehoteller i Nordjylland

At Nordjylland har nogle af Danmarks dejligste badehoteller er ikke et tilfælde. Naturen er enestående og fuld af historie. Derfor er det ikke underligt, at TV2's tv-serie Badehotellet udspiller sig her

Blokhus badehuse

Besøg VisitJammerbugten

Læs mere om ferieparadiset Jammerbugten og få inspiration til lokale oplevelser, så du kan planlægge ferien.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.