Blå og hvide flagstrande i Nordjylland | VisitNordjylland

Blå og hvide flagstrande i Nordjylland

I Nordjylland finder du masser af skønne strande, som enten er omfattet af Blå Flag eller Hvide Flag-ordningen, som er din garanti for gode badeoplevelser.

Blå Flag er en international miljømærkningsordning, som tildeler Blå Flag til strande, der gør en ekstra indsats for miljøet, sikkerheden og gode faciliteter ved strandene. Ideelt hvis du er på udkig efter en børnevenlig strand med livredder til ungerne eller har brug for en handicapvenlig strand med lettere adgang til vandet. Her må du dog ikke have hunden med eller køre i bil på stranden.

Det Hvide Flag - eller Badevandsflaget - er en nordjysk ordning, som er meget lig Blå Flag, hvor du er sikret samme lækre badevand og sikkerhed, men her gerne må have hunde i snor og bilen med. Flaget er hvidt, men har blå stjerner på, som angiver kvaliteten. Tre stjerner er det højeste (ud af tre mulige), og det har samtlige nordjyske badestrande med dette flag fået.

I Nordjylland er ca. 60 strande tildelt enten Blå Flag eller Hvid Flag - et udtryk for, at de nordjyske strande er af meget høj standard. Brug kortet herunder til at finde børnevenlige og handicapvenlige strande med Blå eller Hvid Flag.

Badeferie

En badeferie nord for det du kender giver mulighed for at koble af og få ladet batterierne op. Det giver en helt unik mulighed for at gå lange ture på stranden og hoppe i vandet.

Bad og leg i vandkanten

Nordjylland er fuld af strande, skabt til badning og leg i vandkanten. Oplev Vesterhavets brusende hav, østkystens børnevenlige strande eller Limfjorden og Mariager Fjords rolige vand.

Strande på østkysten

Langs den østlige kyst finder du ikke bare idylske badebyer og børnevenlige sandstrande. Her er rig mulighed for at holde en børnevenlig badeferie med leg i vandkanten.

Strande ved Vesterhavet

Langs Vesterhavet finder du nogle af Danmarks mest populære badebyerSkagenLøkken og Blokhus, som kombinerer by- og badeferie.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.