Badehotellet på TV2

Badehotellet på TV2

Oplev Nordjyllands smukke vestkyst i Badehotellet på TV2. 5. sæson har er netop rullet over skærmen på TV2. Alle sæsoner kan stadigvæk streames på TV2 Play.

Serien "Badehotellet" havde første gang premiere i 2013, og er siden blevet en af de mest populære danske tv-serier nogensinde. Her kan du læse mere om locations og historien, hvor badehotellerne i Danmark havde deres storhedstid. Se de ægte badehoteller i Nordjylland her.

Hvor er Badehotellet optaget?

TV2's tv-serie er optaget ved Svinkløv, Grønnestrand og Slettestrand, og det er ikke helt tilfældigt, at valget af locations til Badehotellet er faldet på de naturskønne områder i Jammerbugten, fortæller producer Michael Frandsen:

"Vi synes simpelthen, det var det smukkeste sted. Vi har kørt op og ned af kysten mange gange, og da vi stod her, var der ingen tvivl", fortæller han til TV2 Nord, da de besøger filmholdet på settet, hvor optagelserne af de første 6 afsnit blev optaget.

Svinklovene hvor tv-serien på TV2 er optaget

Ifølge Michael Frandsen har det ikke været muligt at indspille Badehotellet på en af de eksisterende badehoteller, da de alle er beliggende i tæt belagte sommerhusområder, der gør det for besværligt at skabe en illusion af livet i 1920'erne. Det eneste egnede badehotel var Svinkløv Badehotel, som lå perfekt placeret blandt klitter i et ubeboet område. Men badehotellet i Svinkløv var så populært, at det ikke var muligt at låne ud til tv-optagelser. Svinkløv Badehotel nedbrændte desværre i 2016, men bliver genopført og skulle efter planen genåbne i 2019.

TV2's tv-serie udspiller sig i årene 1928-1933 på Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Nordjylland, hvor hotellets stamgæster fra København boltrer sig blandt de hårdtarbejdende lokale nordjyder. Vi befinder os i "De brølende 20'ere", hvor verden er lys, optimismen blomstrer og økonomien er god, men mørke skyer truer i horisonten og snart rammes badehotellets gæster og ansatte af krisen, der udløses med børskrakket på Wall Street.

Instruktør: Hans Fabian Wullenweber
Manuskript: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad

Optagelser i gang til tv-seriens sæson 2

Badehoteller i Nordjylland

Andersens Badehotel er en kulisse lavet til serien og eksisterer ikke i virkeligheden, men det betyder ikke, at du ikke kan komme til at opleve den afslapning og idyl, der hersker på de nordjyske badehoteller, og som stadig leder tankerne hen på nydelse, frisk luft, naturoplevelser og det gode liv i badehotellernes gamle rammer.

Nordjyllands badehoteller:

Del denne side

Badehoteller i Nordjylland

At Nordjylland har nogle af Danmarks dejligste badehoteller er ikke et tilfælde. Naturen er enestående og fuld af historie. Derfor er det ikke underligt, at TV2's tv-serie Badehotellet udspiller sig her

Far og datter på stranden

Badestrande og byer på vest- og østkysten

Naturen og det særlige lys er Nordjyllands største attraktion, og for mange opleves det bedst ved de nordjyske kyster og sandstrande. Er du ude efter sol & strand, så kig her, hvor du bl.a. finder oversigt over skønne badebyer og strande med Blå Flag.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.