Attraktioner på østkysten | VisitNordjylland

Attraktioner på østkysten

Attraktioner på østkysten

Østkysten er kendt for dets rolige hav, Kattegat. Her finder du milde, børnevenlige badestrande, der strækker sig så langt som øjet rækker – og man skal rigtig langt ud før det bliver for dybt. Men kysten byder på meget mere end strande.

Holder I ferie på østkysten, så forvent idyllisk natur afstresning og en masse spændende oplevelser.

Det er kultur og lærerige oplevelser som er i højsædet, når det kommer til områdets mest populære attraktioner. Her kan du opleve både kunst, historie og natur.

Vil du opleve skagensmalernes værker - nogle af Danmarks vigtigste og mest imponerende malerier, så læg turen forbi Skagens Museum.

Er børnene med, så tag på et af Nordjyllands mange børnevenlige museer. Landskabs- og landbrugsmuseet i Mosbjerg er for børn og voksne, som elsker farmlivet. Her er bl.a. redskaber og maskiner fra 1900-1950. På de mange egnsmuseer bliver I klogere på mere end 100 års historie.

Er du bange for spøgelser? Voergaard Slot er hjemsøgt af Danmarks mest populære spøgelse – tør du besøge slottet?

Lille Vildmosecentret er for dyreelskende børn og voksne. Elge, krondyr, vildsvin og ørne er blandt områdets mest populære dyr.  

Her har vi samlet en liste over de mest besøgte attraktioner langs kysten. Listen er baseret på de officielle besøgstal, som er indberettet til Danmarks Statistik i 2016.

Del denne side

Udforsk hyggelige byer

Bliv revet med af den hyggelige stemning i Nordjyllands hyggelige badebyer, havnebyer og små landsbyer med hver sin charme.

Byoplevelser i Nordjylland

Nordjylland er fuld af hyggelige havnebyer og købstæder. Hvis det hellere skal være storbyoplevelsen, så er Aalborg Nordjyllands hovedstad og byder på masser af puls - hele året rundt.

Kunst & kultur

Kunst & kultur

Mange af Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i Nordjylland. Derfor er der et stort udvalg af gallerier og værksteder i det nordjyske ferieland.

Strande på østkysten

Langs Nordjyllands østlige kyst finder du ikke bare idylske badebyer og børnevenlige sandstrande. Her er rig mulighed for at holde en børnevenlig badeferie med masser af bad og leg i vandkanten.

Skagensmalerne

Mere end 100 år efter Skagensmalernes storhedstid, står kunstværkerne tilbage - inspireret af Skagens natur, unikke lys samt samfundets enkelthed og uspolerede liv.

Adventskonkurrencen - vind fantastiske præmier

Fra mandag den 26. november og frem til den 23. december kan du hver dag deltage i årets store adventskonkurrence, hvor du kan vinde fantastiske præmier for over 42.000 kr. Deltag her!

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.