Nordsøen Oceanarium i Nordjylland | VisitNordjylland

Nordsøen Oceanarium i Nordjylland

Danmarks største akvarium - Nordsøen Oceanarium rummer 6 mio. liter vand i alle akvarierne, 81 arter - og meget mere!

Nordsøen Oceanarium en af de største attraktioner i Nordjylland og tilbyder sjove og lærerige aktiviteter året rundt. Akvariet har eksisteret siden 1984. Der er sket en masse forandringer i de mange år, men fokus har og vil altid være livet i Nordsøen.

Nordsøen Oceanariums største akvarium - Oceanariet- rummer hele 4,5 mio. liter vand og i alt rummer alle akvarier 6 mio. liter vand og 81 forskellige arter af dyr, der lever i Nordsøen. Nordsøen Oceanarium er ikke blot det største akvarium i Jylland men også Nordeuropas og Danmarks største akvarium. Nordeuropas største akvarium byder på et spændende eventyr under havets overflade, og her kan du opleve Nordsøens liv og tage familien med på ekspedition. De 10.000 m2 indendørs, 5.000. m2 udendørs, 70 akvarier og mere end 6.500 fisk og andre havdyr, giver en hel dags oplevelser i det våde element. Se mere her om fodringstider og aktiviteter.

Jul på Nordsøen Oceanarium

På juleaftensdag holder Nordsøen Oceanarium åben fra kl. 10.00-13.00, hvor der er fodringer af sæler og klumpfisk samt et besøg af julemanden der spreder julestemning og deler pebernødder ud. Dagen indeholder også en julegudstjeneste samt mulighed for at købe kaffe, gløgg og æbleskiver.

Aktiviteter både ude og inde hele sommeren

  • Krabbekysten hvor du kan ligge på en badebro og fiske efter krabber
  • Vandkassen hvor de mindste kan lege med vand og små legetøjsbåde
  • Sælarium med 800.000 liter saltvand med 2 daglige fodringer
  • Finhvalskelettet
  • Ship o´Hoy, en fiskekutter hvor du mærker naturens elementer på egen krop
  • Hvalforskerhytten – hvor du kommer tæt på hvaler og forskerens arbejde og ser flere forskellige hvalskeletter
  • 2 eksperimenterende legepladser for store og små med svævebane, rutsjebaner og klatrevæg.
  • Stor udendørs terrasse i tilknytning til caféen med udsigt over sælariet.

Nordsøen Oceanarium er blevet kåret til "Bedste akvarium" i 2017

Nordsøen Oceanarium vandt kategorien ”Bedste akvarium”, da Danland og Dancenter i november-december 2017 gennemførte en spørgeskemaundersøgelse blandt sine feriegæster i Danmark og Tyskland, hvor flere end 5.800 deltog i undersøgelsen.

Besøg de 7 destinationer

Tag på en spændende ekspedition under vandoverfladen i de 7 destinationer og se bl.a. det imponerende skelet af finhvalen, der skyllede i land i Blokhus i 2016.

Legeområder - både ude og inde

Nordsøen Oceanarium har flere sjove legeområder til børn i alle aldre, både ude og indendørs. I udendørsområdet finder du to unikke og udfordrende legepladser, bl.a. Danmarks største hval-legeområde, hvor du kan klatre, rutsje og svæve. Se også det store udendørs bassin - Sælariet der rummer 800.000 liter saltvand der forsynes med frisk vand hele tiden.

Nyhed 2018: Nordsøens Jægere - skandinaviens største interaktive skærm

Den nye udstilling, ”Nordsøens Jægere” er en nytænkende formidlings- og udstillingsoplevelse, der tager udgangspunkt i fødekæden i Nordsøen. På den enorme virtuelle skærm på næsten 75m2, kaldet Big Ocean Window, oplever du, hvordan alle havets organismer er indbyrdes forbundne i fødekæden - fra mikroskopiske plankton­organismer til kæmpestore hajer og hvaler – alt sammen i naturlig størrelse. Så her er en unik mulighed for også at komme helt tæt på marsvin, spækhuggere, kæmpe hajer og hvaler.

Masser af viden om havets kæmper

I ”Hvalforskerhytten”, er mulighed for at udforske hvalforskerens spændende verden. Her beskrives, hvordan der arbejdes med de dyr, som for det meste er skjult for os, og du får indblik i hvilket udstyr forskerne bruger for at lokalisere og lære mere om havets kæmper. Du kan se skeletter fra flere hvalarter, bl.a. det kæmpe store skelet af finhvalen fra Blokhus.

Kom helt tæt på de legesyge sæler

Danmarks største rovdyr, gråsælen og dens mindre slægtning, den spættede sæl møder du på klods hold i det store udendørs anlæg. I den 12 meter lange undervandstunnel ser du de nysgerrige sælers elegante og hurtige bevægelser under vandet og charmeres af deres nuttede udseende. Lær en masse om sælernes liv i den helt nye involverende udstilling, hvor du både kan prøve at være sælpasser, jage sild under vandet og holde vejret som en sæl. Udenfor er du med på første parket når de bliver fodret 2 gange dagligt. Du kan også være heldig at se dem ligge på stranden i anlægget og slikke sol.

I resten af 2018 sætter Nordsøen Oceanarium skarpt fokus på sæler igennem sælsomme oplevelser, og det udendørs sælbassin danner ramme om en masse spændende aktiviteter. Her kan du komme med bag kulissen, hvor du bl.a. kan møde sælpasseren.

Smag på Nordsøen og få et minde med hjem

På Nordsøens spisesteder serveres velsmagende, enkle fiskeretter varieret af årstidens fisk og skaldyr – friskfanget, sundt og naturligt. Du kan naturligvis også medbringe din egen madpakke og nyde den i de overdækkede udendørs spiseområder. Nordsøens butik ”Pakhuset” indeholder et væld af souvenirs, gaveartikler, bøger og meget andet. 

Se mere om billetter og årskort.

Kontakt

Nordsøen Oceanarium
Willemoesvej 2
9850 Hirtshals
nordsoenoceanarium.dk eller facebook.com/ekspedition
Tlf nr. +45 98 94 44 44

Del denne side

De 10 mest populære attraktioner i Nordjylland

Nordjylland er fulde af store oplevelser - her er en liste over de mest besøgte attraktioner i området.

Vesterhavet i Nordjylland

Oplev Vesterhavets brusende bølger og brede strande

Dyreoplevelser i Nordjylland

Nordjylland byder på masser af sjove og imponerende dyreattraktioner. Uanset, om du er til dyreparker, akvarier, klappedyr eller oplevelsescentre, så er der masser af muligheder i Nordjylland.

Familie i Skallerup

Familieferie i Nordjylland

Nordjylland er fuld af dejlige familieaktiviteter, børnevenlig overnatning og sjove oplevelser, der danner rammen om en dejlig ferie.

Sjov og spas for børn i Nordjylland

Nordjylland er fuld sjove og dejlige aktiviteter for børn og barnlige sjæle - skal der fart på med vilde forlystelser aktiviteter, ses på dyr eller måske rejses tilbage til vikingetiden?

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.