Nordsøen Oceanarium i Nordjylland | VisitNordjylland

Nordsøen Oceanarium i Nordjylland

Danmarks største akvarium - Nordsøen Oceanarium rummer 6 mio. liter vand i alle akvarierne, 81 arter - og meget mere!

Nordsøen Oceanarium en af de største attraktioner i Nordjylland og tilbyder sjove og lærerige aktiviteter året rundt. Akvariet har eksisteret siden 1984. Der er sket en masse forandringer i de mange år, men fokus har og vil altid være livet i Nordsøen.

Nordsøen Oceanariums største akvarium - Oceanariet- rummer hele 4,5 mio. liter vand og i alt rummer alle vores akvarier 6 mio. liter vand og 81 forskellige arter af dyr, der lever i Nordsøen. Vi er ikke blot det største akvarium i Jylland men også Nordeuropas og Danmarks største akvarium. Hos os kan du opleve Nordsøens liv og tage familien med på ekspedition. Nordeuropas største akvarium byder på et spændende eventyr under havets overflade. De 10.000 m2 indendørs, 5.000. m2 udendørs, 70 akvarier og mere end 6.500 fisk og andre havdyr, giver en hel dags oplevelser i det våde element. Se dagens fodringstider og aktiviteter.

Nordsøen Oceanarium er blevet kåret til "Bedste akvarium" i 2017

Nordsøen Oceanarium vandt kategorien ”Bedste akvarium”, da Danland og Dancenter i november-december gennemførte en spørgeskemaundersøgelse blandt sine feriegæster i Danmark og Tyskland, hvor flere end 5.800 deltog i undersøgelsen.

Besøg de 7 destinationer

Tag på en spændende ekspedition under vandoverfladen i de 7 destinationer og se det imponerende skelet af finhvalen, der skyllede i land i Blokhus i 2016.

Legeområder - både ude og inde

Vi har flere sjove legeområder til børn i alle aldre, både ude og indendørs. I udendørsområdet finder du to unikke og udfordrende legepladser, bl.a. Danmarks største hval-legeområde, hvor man kan klatre, rutsje og svæve. Se også det store udendørs bassin - Sælariet der rummer 800.000 liter saltvand og forsynes hele tiden med frisk vand.

Fokus på sundhed og fede fisk - stor udstilling i 2017

Nordsøen Oceanarium deltager i nyt, stort forsknings- og formidlingsprojekt FiSK og skal de næste par år formidle fisk og sundhed på en utraditionel måde.

Masser af viden om havets kæmper

I ”Hvalforskerhytten”, er mulighed for at udforske hvalforskerens spændende verden. Her beskrives, hvordan der arbejdes med de dyr, som for det meste er skjult for os, og man får indblik i hvilket udstyr forskerne bruger for at lokalisere og lære mere om havets kæmper. Du kan se skeletter fra flere hvalarter, bl.a. det kæmpe store skelet af finhvalen fra Blokhus.

Kom helt tæt på de legesyge sæler

Danmarks største rovdyr, gråsælen og dens mindre slægtning, den spættede sæl møder man på klods hold i det store udendørs anlæg. I den 12 meter lange undervandstunnel ser man de nysgerrige sælers elegante og hurtige bevægelser under vandet og charmeres af deres nuttede udseende. Udenfor er man med på første parket når de bliver fodret 2 gange dagligt. Du kan også være heldig at se dem ligge på stranden i anlægget og slikke sol.

Smag på Nordsøen og få et minde med hjem

På vores spisesteder serveres velsmagende, enkle fiskeretter varieret af årstidens fisk og skaldyr – friskfanget, sundt og naturligt! Du kan naturligvis også medbringe din egen madpakke og nyde den i de overdækkede udendørs spiseområder.  Nordsøens butik ”Pakhuset” indeholder et væld af souvenirs, gaveartikler, bøger og meget andet. 

Se mere om billetter og årskort.

Kontakt

Nordsøen Oceanarium
Willemoesvej 2
9850 Hirtshals
www.oceanarium.dk eller facebook.com/ekspedition
Tlf nr. +45 98 94 44 44

Del denne side

Vesterhavet i Nordjylland

Oplev Vesterhavets brusende bølger og brede strande. Vesterhavets styrke har sat tydelige præg på Nordjyllands naturområder - er du klar til at gå på opdagelse i kystens historie og muligheder?

Dyreoplevelser i Nordjylland

Nordjylland byder på masser af sjove og imponerende dyreattraktioner. Uanset, om du er til dyreparker, akvarier, klappedyr eller oplevelsescentre, så er der masser af muligheder i Nordjylland.

Familie i Skallerup

Familieferie i Nordjylland

Nordjylland er fuld af dejlige familieaktiviteter, børnevenlig overnatning og sjove oplevelser, der danner rammen om en dejlig ferie.

Sjov og spas for børn i Nordjylland

Nordjylland er fuld sjove og dejlige aktiviteter for børn og barnlige sjæle - skal der fart på med vilde forlystelser aktiviteter, ses på dyr eller måske rejses tilbage til vikingetiden?