Nordsøen Oceanarium i Nordjylland | VisitNordjylland

Nordsøen Oceanarium i Nordjylland

Træk stikket og nyd de mange lærerige oplevelser i Nordsøen Oceanarium, en af Nordjyllands største attraktioner. Her er der altid godt humør og sjove aktiviteter for alle aldre.

Nordeuropas største akvarium byder på et spændende eventyr under havets overflade. De 10.000 m2 indendørs, 5.000 m2 udendørs, 75 akvarier, mere end 7.000 fisk og andre havdyr giver en hel dags oplevelser i de lærerige oplevelser. Oceanariet er med sine 4,5 mio liter havvand og tusinder af fisk en oplevelse for sig. Her kan du opleve fodringer, hvor dykkeren selv hopper i vandet og guider jer rundt i det gigantiske akvarium. 

Leg og læring ude og inde

I Nordsøen Oceanarium er der flere sjove og lærerige oplevelser, både ude og inde. I udendørsområdet finder du to udfordrende legepladser, blandt andet Danmarks største hval-legeområde, hvor man kan klatre, rutsje og svæve. Man kan fange krabber med de bare hænder, og gå på jagt efter rav. Kom ud på det gyngende hav på ”Ship o´Hoy” og kravl helt op i fyrtårnet. 

Nordsøens Jægere – ny udstilling i 2019!

Udstillingen tager dig med på en rejse gennem Nordsøens fødekæde, hvor du møder alt lige fra det mindste plankton til de største rovdyr.  

Den nye udstilling indeholder tre helt nye akvarier, som står klar ultimo juni 2019. Her kan du opleve goplernes skønhed folde sig ud og forstå deres særlige plads i fødekæden. Du kan også opleve stimefiskenes forunderlige dans og de store rovfisk. Den unikke udformning af de store akvarier, bygget igennem to etager, giver en helt særlig sanseoplevelse. Du kan læse mere om udstillingen her.

Masser af viden om havets kæmper

 ”Hvalforskerhytten” giver et indblik i hvalforskerens spændende verden. Her beskrives, hvordan der arbejdes med de dyr, som for det meste er skjulte for os. Du får indblik i, hvilket udstyr forskerne bruger for at lokalisere og lære mere om havets kæmper. Du kan se skeletter fra flere hvalarter, blandt andet det kæmpe store skelet af finhvalen fra Blokhus. Fra påske 13. april til og med 2. juni 2019 og igen fra 7. september til den 27. oktober 2019 kan skelettet opleves i Blokhus.

Kom helt tæt på de legesyge sæler

I det store udendørs anlæg kan du møde Danmarks største rovdyr, gråsælen og dens mindre slægtning, den spættede sæl. I den 12 meter lange undervandstunnel kan du følge de nysgerrige sælers elegante bevægelser under vandet, imens du bliver charmeret af deres nuttede udseende. Udenfor er du med på første parket, når de bliver fodret to gange dagligt. Du kan også se sælerne ligge på anlæggets strand og slikke sol. 

Smag på Nordsøen og få et minde med hjem

På akvariets spisesteder serveres velsmagende enkle fiskeretter, varieret af årstidens fisk og skaldyr – friskfanget, sundt og naturligt! Nordsøen Oceanarium vil holde den røde tråd igennem hele udstillingen, og dermed også på spisestederne. Du kan naturligvis også medbringe din egen madpakke og nyde den i de overdækkede udendørs spiseområder. 

Kontakt

Nordsøen Oceanarium
Willemoesvej 2
9850 Hirtshals
nordsoenoceanarium.dk eller facebook.com/ekspedition
Tlf nr. +45 98 94 44 44

Del denne side

De 10 mest populære attraktioner i Nordjylland

Nordjylland er fulde af store oplevelser - her er en liste over de mest besøgte attraktioner i området.

Vesterhavet i Nordjylland

Oplev Vesterhavets brusende bølger og brede strande

Dyreoplevelser i Nordjylland

Nordjylland byder på masser af sjove og imponerende dyreattraktioner. Uanset, om du er til dyreparker, akvarier, klappedyr eller oplevelsescentre, så er der masser af muligheder i Nordjylland.

Sjov og spas for børn i Nordjylland

Nordjylland er fuld sjove og dejlige aktiviteter for børn og barnlige sjæle - skal der fart på med vilde forlystelser aktiviteter, ses på dyr eller måske rejses tilbage til vikingetiden?

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.