Asaa | VisitNordjylland
Asaa strandbillede

Asaa

Asaa er et lille fiskerleje med ca. 1300 indbyggere beliggende på Nordjyllands østkyst og med en rigtig dejlig, børnevenlig strand.

Asaa er en populær ferieby for campister, lystsejlere og sommerhusgæster med en særpræget ø-havn for enden af en 450 meter lang dæmning, og fra 1914-1968 havde byen desuden en jernbaneforbindelse via nabobyen Dronninglund til Aalborg.

Asaa Strand

Asaa strand er blevet betegnet som østkystens bedste; en kyststrækning uden farlige revler, hvor man trygt kan lade børnene opholde sig, da Asaa Strand både er børne- og handicapvenlig. Bølgerne er små, og vandet bliver kun langsomt dybt. Her vajer det Blå Flag som et bevis på, at badevandet er i orden og bliver regelmæssig kontrolleret. Karakteristisk er de mange små badehuse, som er beliggende i nærheden af stranden, og som er med til at give området atmosfære.

Asaa havn

Langs vejen til havnen i Asaa finder du de karakteristiske rødmalede fiskerhuse fra 1930erne. I et af husene er indrettet et lille hyggeligt, fiskerimuseum med samlinger af fiskeredskaber, motorer, skibsradioer, ekkolod og navigations-udstyr brugt gennem tiderne. Museet er indrettet i de gamle rødmalede fiskerhuse fra 1930'erne lige før selve havneterrænet. I nogle af de andre røde fiskerhuse udstiller flere kunsthåndværkere.

Asaa havnemuseum

På havnen i Asaa er ofte levende musik og speciel stemning. Hver torsdag i højsæsonen er der kræmmermarked, hvor der fra boder sælges både brugte og nye varer.

I området syd for havnen findes "Krebsehavet", der i dag er et attraktivt område for windsurfere.

Del denne side

Hals

Den hyggelige fiskerby Hals ved Limfjordens østlige udmunding ud i Aalborg Bugt langs Kattegat. Oplev markedet hver onsdag om sommeren og nogle af Danmarks mest børnevenlige strande.

Sæby

Den nordjyske perle beliggende på østkysten byder på lystbåde, Fruen fra Havet og små hyggelige brostensbelagte gader, der er indbegrebet af dansk købstadsidyl.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.