Top 10 arkitektur i Nordjylland | VisitNordjylland
Nordjyske arkitektur i international klasse - i følge Lasse Andersson fra Utzon Center

Top 10: Arkitektur i Nordjylland

Nordjyske arkitektur i international klasse - i følge Lasse Andersson fra Utzon Center

Top 10 arkitektur i Nordjylland

De seneste år er Nordjylland for alvor kommet på det arkitektoniske verdenskort. I forbindelse med fejringen af Utzon Centers 10 års jubilæum og 100 året for Jørn Utzon har Utzon Centers kreative direktør, arkitekt Maa Lasse Andersson sammensat en top 10 liste over de mest interessante bygningsværker, som er åbne for besøgende.

Projekterne strækker sig fra Aalborg over Hjørring og til Skagen med bygningsværker af verdensberømte arkitekter som Jørn Utzon, Alvar Aalto, Coop Himmelb(l)au flankeret af de allerbedste danske arkitekter som CF Møller, SHL Arkitekter, CUBO, ADEPT samt Friis og Moltke.

Alvar Aaltos Kunsten er uden tvivl juvelen i Aalborg og Nordjylland, men med en blomstrende havnefront i Aalborg er der virkelig skabt arkitektur af højeste kvalitet, der giver Aaltos hus konkurrence. Det hele startede med opførelsen af Utzon Center for præcis 10 år siden, efterfulgt af Nordkraft og Musikkens Hus samt Vestre Fjordpark og meget snart omdannelsen af Danmarks smukkeste industrikompleks De Danske Spritfabrikker i Aalborg - også kaldet Spritten. Et projekt, der designes af Danmarks arkitektoniske superstjerne Bjarne Ingels i mødet mellem nyt og gammelt. Den tidligere værkstedsbygning og kedelhal skal transformeres til et internationalt Artcenter, hvor det spektakulære kunstværk Cloud City af den argentinske kunstner Tomás Saraceno allerede er planlagt. 

Udenfor Nordjyllands hovedstad er Hjørring også kommet på landkortet med Vendsyssel Teater, der åbnede i 2017 og den fineste industrielle konvertering til nyt kunstmuseum. På Kysten er Rubjerg Knude Fyr et must see, hvor arkitektur og natur mødes på smukkeste vis, ligesom det er tilføjet Utzon familiens naturcenter på Skagen Odde.

Start med Utzon Center og fortællingen om arkitekten bag operahuset i Sydney, og opdag et Nordjylland med arkitektur i international klasse. God fornøjelse!

Del denne side

Byoplevelser i Nordjylland

Nordjylland er fuld af hyggelige havnebyer og købstæder. Hvis det hellere skal være storbyoplevelsen, så er Aalborg Nordjyllands hovedstad og byder på masser af puls - hele året rundt.

Nordjysk kunst og kultur

Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i Nordjylland. Derfor er der særdeles gode muligheder for at besøge gallerier og værksteder i det nordjyske ferieland. 

Utzon Center

Utzon Center på havnefronten i Aalborg blev den verdensberømte arkitekt, Jørn Utzons, sidste værk. Inspirationen til værket har han fået gennem sin barndom i skibsmiljøet på havnen i Aalborg.

Kunsten i Aalborg

KUNSTEN - Nordjyllands største kunstsamling

Nordjyllands største kunstmuseum, KUNSTEN, ligger i Aalborg, og er en oplevelse af de helt store.

Skagensmalerne

Mere end 100 år efter Skagensmalernes storhedstid, står kunstværkerne tilbage - inspireret af Skagens natur, unikke lys samt samfundets enkelthed og uspolerede liv.

10 udvalgte museer i Nordjylland

Uanset om du er til kunst, krigshistorie eller noget helt tredje, så byder Nordjylland på et væld af museer, der giver plads til at fordybe sig og gå på opdagelse.

Gastronomi i Nordjylland

Få oversigt over smagsoplevelser i Nordjylland - gårdbutikker, restauranter m.m.

Adventskonkurrencen - vind fantastiske præmier

Fra mandag den 26. november og frem til den 23. december kan du hver dag deltage i årets store adventskonkurrence, hvor du kan vinde fantastiske præmier for over 42.000 kr. Deltag her!

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.