Top 10 arkitektur i Nordjylland | VisitNordjylland

Top 10 arkitektur i Nordjylland

De seneste år er Nordjylland for alvor kommet på det arkitektoniske verdenskort. I forbindelse med Utzon Centers 10 års jubilæum og 100 året for Jørn Utzon i 2018 har Utzon Centers kreative direktør, arkitekt Maa Lasse Andersson sammensat en top 10 liste over de mest interessante bygningsværker, som er åbne for besøgende.

Projekterne strækker sig fra Aalborg over Hjørring og til Skagen med bygningsværker af verdensberømte arkitekter som Jørn Utzon, Alvar Aalto, Coop Himmelb(l)au flankeret af de allerbedste danske arkitekter som CF Møller, SHL Arkitekter, CUBO, ADEPT samt Friis og Moltke.

Alvar Aaltos Kunsten er uden tvivl juvelen i Aalborg og Nordjylland, men med en blomstrende havnefront i Aalborg er der virkelig skabt arkitektur af højeste kvalitet, der giver Aaltos hus konkurrence. Det hele startede med opførelsen af Utzon Center for præcis 10 år siden, efterfulgt af Nordkraft og Musikkens Hus samt Vestre Fjordpark og meget snart omdannelsen af Danmarks smukkeste industrikompleks De Danske Spritfabrikker i Aalborg - også kaldet Spritten. Et projekt, der designes af Danmarks arkitektoniske superstjerne Bjarne Ingels i mødet mellem nyt og gammelt. Den tidligere værkstedsbygning og kedelhal skal transformeres til et internationalt Artcenter, hvor det spektakulære kunstværk Cloud City af den argentinske kunstner Tomás Saraceno allerede er planlagt. 

Aalborgs arkitektoniske verdensklasse var også et af argumenterne for, hvorfor New York Times i januar placerede Aalborg på en imponerende 8. plads på deres prestigefyldte liste over "Places to go" i 2019. Læs anbefalingen her.

Udenfor Nordjyllands hovedstad er Hjørring også kommet på landkortet med Vendsyssel Teater, der åbnede i 2017 og den fineste industrielle konvertering til nyt kunstmuseum. På Kysten er Rubjerg Knude Fyr et must see, hvor arkitektur og natur mødes på smukkeste vis, ligesom det er tilføjet Utzon familiens naturcenter på Skagen Odde.

Se listen herunder:

Del denne side

Byoplevelser i Nordjylland

Byerne er i en klasse for sig, her i landet nord for det du kender. Lad dig forføre af den nordjyske hovedstad - Aalborg, eller mærk pulsen i lokalområdet.

Nyd kunsten og kulturen i Nordjylland

Nord for det du kender er det ingen kunst at hygge sig, der er rig mulighed for at opleve kulturelle perler.

Utzon Center

Utzon Center på havnefronten i Aalborg blev den verdensberømte arkitekt, Jørn Utzons, sidste værk. Inspirationen til værket har han fået gennem sin barndom i skibsmiljøet på havnen i Aalborg.

Kunsten i Aalborg

KUNSTEN - Nordjyllands største kunstsamling

Nordjyllands største kunstmuseum, KUNSTEN, ligger i Aalborg, og er en oplevelse af de helt store.

Skagensmalerne

Mere end 100 år efter Skagensmalernes storhedstid, står kunstværkerne tilbage - inspireret af Skagens natur, unikke lys samt samfundets enkelthed og uspolerede liv.

10 udvalgte museer i Nordjylland

Uanset om du er til kunst, krigshistorie eller noget helt tredje, så byder Nordjylland på et væld af museer, der giver plads til at fordybe sig og gå på opdagelse.

Gastronomi i Nordjylland

Nord for det du kender findes der et væld af lækre restauranter og gårdbutikker, som byder velkommen i hyggelige omgivelser og serverer mad i topklasse!

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.