Fugleoplevelser i Nordjylland - Nordeuropas største fuglereservat | VisitNordjylland
Nordjylland er fuld af unikke arter og ynglepladser

Fugleoplevelser

Nordjylland er fuld af unikke arter og ynglepladser

Fugleoplevelser

Nordjylland rummer masser af unikke fugleoplevelser. Her finder du Nordeuropas største fuglereservat i Vejlerne, Danmarks eneste fuglefjeld ved Bulbjerg, og moseliv ved Store og Lille Vildmose. Nordjylland byder på millioner af trækfugle, der to gange årligt mellemlander i området.

Én af de ting, der gør det spændende at kigge på fugle, er, at uanset hvilken årstid vi har, og uanset hvordan vind og vejr arter sig, så er der altid noget at se på. Rundt omkring i hele landsdelen finder du også en række fugletårne og skjul.

Vejlerne

På grænsen mellem Thy og Hanherred findes en verden for sig - en ubeskrivelig oplevelse for naturelskere. Her ligger Vejlerne, Nordeuropas største fuglereservat, som er et ca. 6.000 hektar stort lavtliggende område med flere fugletårne. Her kan du opleve fugle som skestork og dværgmåge. Vejlerne har den største ynglende bestand af grågæs, og om efteråret er området landets største overnatningsplads for traner. Besøg desuden Vejlernes Naturcenter, der ligger på hovedvej 11, hvor du finder et informationscenter.

Bulbjerg Fuglefjeld

Den stejle, utilgængelige klint Bulbjerg er Danmarks eneste fuglefjeld og yngleplads for op til 500 par af den nordatlantiske mågefugl Riden, som også kaldes den tretåede måge.

Agger Tange i Nationalpark Thy

Længst mod syd i Nationalpark Thy ligger Agger Tange, som er omgivet af diger og beskyttet af høfder mod Vesterhavet. Fra både havdige og fjorddige er der vide udsigter over havet, Limfjorden og de smukke morænelandskaber mod nord og øst. Tangens åbne landskab er et eldorado for mange fugle og er en populær "rasteplads" for fuglene på deres træk sydpå.

Måge

Lille Vildmose

Lille Vildmose ved Dokkedal på østkysten findes der fire fugletårne i kanten af de indhegnede områder Tofte Skov og Høstemark Skov. Ornitologer bemander tit fugletårnet ved Toftesø, hvorfra de viser og fortæller om mosens fugle.

Skagen Grå Fyr

Der er generelt masser af muligheder for at beskue fuglelivet i Nordjylland. Dansk Ornitologisk Forening i Nordjylland arrangerer en række spændende ture ud i det lokale landskab. Også den årligt tilbagevendende Skagen Fuglefestival i maj måned er med til at samle alle mennesker, der ønsker at dyrke interessen for fugle. Festivalen har det formål, at man i fællesskab nyder oplevelsen af de tusindvis af trækfugle, der passerer hen over Danmarks top. Oplev også det nye internationale fugleoplevelsescenter Skagen Grå Fyr - Center for trækfugle, der ligger ved Grenen.

Ørnereservatet

Se også den majestætiske ørn i øjnene og mærk vingesuset lige over dig i Ørnereservatet i Bindslev. Oplev naturens vidundere udfolde sig i al sin pragt på helt tæt hold, idet reservatet, som ligger mellem Tversted og Ålbæk, laver helt fantastiske forevisninger. Her åbnes porten til rovfuglenes fascinerende verden.

Andre relevante links:

Dansk Ornitologisk Forening

Fulgleinfo

Danmarks fugle og natur

Netfugl

Del denne side

Bulbjerg

Bulbjerg fuglefjeld

Bulbjerg er Nordeuropas største fuglefjeld. De er Jyllands eneste klippe, som rejser sig 47 meter over havet og også bliver kaldt for "Jyllands Skulder". Limstensklippen er hjemsted og ynglested for mange forskellige fuglearter.

Den nordjyske natur

Den nordjyske natur byder på helt specielle oplevelser. Oplev det bakkede istidslandskab, de unikke lyngområder, Nationalpark Thy, vildmoserne, Vesterhavet eller de store nordjyske skove.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.