Aalborgs bedste oplevelser, spisesteder og hoteller

Aalborg

Velkommen til kulturbyen Aalborg - en levende og spirende lille storby med masser af puls, atmosfære, attraktioner og attraktive shoppingmiljøer året rundt.

Aalborg er Nordjyllands hovedstad og Danmarks 4. største by. Historisk set er Aalborg mest kendt som arbejderbyen ved Limfjorden og for det ikoniske Aalborgtårn, der blev opført i 1933. I de senere år har Aalborg gennemgået en blomstrende transformation fra nedslidt arbejderby til videnscenter og kulturby.

Aalborg er i en rivende udvikling, hvor Utzon og Aalto, to store arkitektoniske mestre, begge har sat deres præg på byen med hver sit mesterværk - Utzon Center og KUNSTEN. Utzon Center var Jørn Utzons sidste mesterværk. Udover disse to mesterværker er det også værd at nævne NordkraftAalborgs havnefront og ikke mindst Musikkens Hus, der er tegnet af det østrigske arkitektfirma COOP HIMMELB(L)AU. Endnu et karaktertræk for transformationen er de spændende streetart kunstværker, der pryder tomme husgavle spredt ud over hele byen.


Aktiviteter og oplevelser

Byen bugner af hoteller i alle størrelser og prislag, fantastiske restauranter med specialiteter fra alverdens lande, hyggelige gader samt prisvindende arkitektur og et væld af kulturoplevelser. Hvis dine sanser i særlig grad vækkes af medrivende teater, et brag af en koncert eller musik så smuk, du glemmer at trække vejret, så lad Aalborgs store og brede vifte af skønne kulturoplevelser udfolde sig og festen begynde. Skal der shoppes, kan du med fordel se her hvilke shoppingmuligheder, der er i Aalborg.

Har du børnene med, er Aalborg Zoo bestemt også et besøg værd. Her kan I opleve de smukke dyr i naturskønne og hyggelige omgivelser. Er du kunstinteresseret, må du ikke gå glip af KUNSTEN, Nordjyllands største kunstmuseum, som genåbnede i 2016 efter en omfattende renovering.

Tæt på Aalborg bymidte ligger Vestre Fjordpark. Her er der mulighed for både at svømme, sejle i kano og kajak, surfe, vinterbade eller bare nyde solen og den skønne natur ved fjorden.

Se alle aktiviteter og attraktioner i Aalborg

Begivenheder - Det sker i Aalborg

Aalborg er Nordjyllands kulturhovedstad, og byen har et rigt udbud af events og arrangementer som f.eks. koncerter, festivaler og kunstudstillinger året rundt.

Af tilbagevendende begivenheder kan nævnes Aalborg Karneval, som er Nordeuropas største folkelige karnevalsparade. I en hel uge er hele Aalborg i feststemning med Stjerneparaden, Battle of Carnival Bands og Børnekarneval, inden det hele kulminerer om lørdagen, hvor alle kan være med i paraden. Gaderne fyldes af glade, udklædte mennesker, og det er helt sikkert en begivenhed, du ikke må gå glip af.

 Få den gode oversigt over Aalborgs begivenheder.

Spisesteder

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at Aalborg har smagsoplevelser i alle størrelser og til alle slags priser. Find mange hyggelige cafeer på C.W. Obels Plads såsom Cafe Vi2 og Søgaards Bryghus, som laver egne specialøl. Skal ganen virkelig forkæles, kan man bl.a. besøge nogle af Nordjyllands bedste restauranter i følge White Guide. Her er, i 2018, hele 8 restauranter fra Aalborg med på listen, hvor bl.a. Restaurant Fusion på Aalborg havnefront, Restaurant Tabu, Textur og Mortens Kro tager gourmetretter til et helt nyt niveau.

Se alle spisesteder i Aalborg

Overnatning

I Aalborg finder du masser af hoteller, som ligger helt inde i midtbyen og er i gåafstand til byens seværdigheder og travle liv.

Se alle overnatningsmuligheder i Aalborg

Intet slår virkeligheden, og måske er det i virkeligheden på tide, at du ved selvsyn får kigget på Aalborgs herligheder. Forkæl familien, din bedre halvdel og dig selv med feriehygge i særklasse, og en ægte hyggestund i en af Danmarks mest spændende kultur- og shoppingbyer.

 

Kontakt VisitAalborg

VisitAalborg
Kjellerups Torv 5, Kedelhallen
9000 Aalborg
Email: info@visitaalborg.com
Tel: +45 9931 7500

Inspiration til ferie i Aalborg: www.visitaalborg.dk og VisitAalborg's Facebook-side

Del denne side

Aalborg Zoo

Slip nysgerrigheden løs sammen med løveungerne nord for det kendte.

Top 10 arkitektur i Nordjylland

I forbindelse med fejringen af Utzon Centers 10 års jubilæum og 100 året for Jørn Utzon har Utzon Centers kreative direktør, arkitekt Maa Lasse Andersson sammensat en top 10 over nordjysk arkitektur.

Utzon Center

Utzon Center på havnefronten i Aalborg blev den verdensberømte arkitekt, Jørn Utzons, sidste værk. Inspirationen til værket har han fået gennem sin barndom i skibsmiljøet på havnen i Aalborg.

Kunsten i Aalborg

KUNSTEN - Nordjyllands største kunstsamling

Nordjyllands største kunstmuseum, KUNSTEN, ligger i Aalborg, og er en oplevelse af de helt store.

Musikkens Hus

På Aalborgs havnefront, med frit udsyn over Limfjorden, finder du Musikkens Hus - Nordjydernes musikalske samlingspunkt og en arkitektonisk perle, tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma Coop Himmelb(l)au.

Gastronomi i Nordjylland

Nord for det du kender findes der et væld af lækre restauranter og gårdbutikker, som byder velkommen i hyggelige omgivelser og serverer mad i topklasse!

Byoplevelser i Nordjylland

Byerne er i en klasse for sig, her i landet nord for det du kender. Lad dig forføre af den nordjyske hovedstad - Aalborg, eller mærk pulsen i lokalområdet.

Shopping i Aalborg

Shopping i Nordjylland

I Nordjylland har du altid mulighed for at shoppe, hvad enten du søger brugskunst, modetøj eller blot har lyst til at slappe af med en tur i butikkerne.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.