Aalborgs bedste oplevelser, spisesteder og hoteller

Aalborg

Velkommen til kulturbyen Aalborg - en levende og spirende lille storby med masser af puls, atmosfære, attraktioner og attraktive shoppingmiljøer.

Aalborg er Nordjyllands hovedstad, og er Danmarks 4. største by og nordligste storby. Historisk set er Aalborg mest kendt som arbejderbyen ved Limfjorden og for det ikoniske Aalborgtårnet, der blev opført i 1933. I de senere år har Aalborg gennemgået en blomstrende transformation fra nedslidt arbejderby til videnscenter og kulturby.

Utzon og Aalto, to store arkitektoniske mestre, har begge sat deres præg på byen med hver sit mesterværk - Utzon Center og KUNSTEN. Utzon Center var Jørn Utzons sidste mesterværk. Udover disse to mesterværker er det også værd at nævne NordkraftAalborgs havnefront og ikke mindst Musikkens Hus, der er tegnet af det østrigske arkitektfirma COOP HIMMELB(L)AU. Endnu et karaktertræk for transformationen er de spændende streetart kunstværker, der pryder tomme husgavle spredt ud over hele byen.


Aktiviteter og oplevelser

Byen bugner af hoteller i alle størrelser og prislag, fantastiske restauranter med specialiteter fra alverdens lande, hyggelige gader, charmerende huse samt prisvindende arkitektur og et væld af kulturoplevelser. Hvis dine sanser i særlig grad vækkes af medrivende teater, et brag af en koncert eller musik så smuk, du glemmer at trække vejret, så lad Aalborgs store og brede vifte af skønne kulturoplevelser udfolde sig og festen begynde. Gå langs med havnefronten og passér springvandet på Toldbods Plads, som på bestemte tidspunkter sprøjter i takt med musikken, og nyd den særprægede arkitektur, når du passerer Utzon CentretNordkraft og til sidst Musikkens Hus.

Aalborg Live

Har du børnene med, er Aalborg Zoo bestemt også et besøg værd, hvor du oplever de smukke dyr i naturskønne omgivelser. Er du kunstinteresseret, må du ikke gå glip af KUNSTEN, Nordjyllands største kunstmuseum, som er åbnet igen i 2016 efter 1,5 års omfattende renovering.

Book kulturoplevelser på: www.aalborglive.dk, som er din lette adgang til oplevelser ud over det sædvanlige. Her kan du købe din personlige kulturpakke til koncerter, shows, operaer, musicals og teater i Aalborg Kongres & Kultur Center, Musikkens Hus, Aalborg Teater, Skråen, Teater Nordkraft og med Aalborg Symfoniorkester. Sammensæt din kulturpakke og få store kulturoplevelser, hyggelige restaurantbesøg og overnatning på gode hoteller.

Tæt på Aalborg bymidte ligger Vestre Fjordpark. Her er der mulighed for både at svømme, sejle i kano og kajak, windsurfe, vinterbade eller bare nyde solen og den skønne natur ved fjorden.

Se alle aktiviteter og attraktioner i Aalborg

Begivenheder - Det sker i Aalborg

Aalborg er Nordjyllands kulturhovedstad, og byen har et rigt udbud af events og arrangementer som for eksempel koncerter året rundt. Skal der shoppes, kan du med fordel se her hvilke shoppingmuligheder, der er i Aalborg.

I marts 2017 blev Kulturbroen over Limfjorden indviet, og er en yndet rute for både motionister og turister, der forbinder Lindholm Strandpark i Nørresundby med Aalborg med udsigt ud over øen Egholm.

Af tilbagevendende begivenheder kan nævnes Aalborg Karneval, som er Nordeuropas største folkelige karnevalsparade. I en hel uge er hele Aalborg i feststemning med Stjerneparaden, Battle of Carnival Bands og Børnekarneval, inden det hele kulminerer om lørdagen, hvor alle kan være med i paraden. Gaderne fyldes af glade, udklædte mennesker, og det er helt sikkert en begivenhed, du ikke må gå glip af.

I juni afholdes Aalborg Regatta, hvor skibene strømmer til havnen, som er fuld af mennesker, der nyder underholdningen i form af mange forskellige aktiviteter.

Aalborg i Rødt forekommer i den sidste uge i august, hvor byen klædes i røde farver, og der er et hav af aktiviteter, der blandt andet har musik, mode og sport i højsædet.  

Få den gode oversigt over Aalborgs begivenheder.

Spisesteder

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at Aalborg har smagsoplevelser i alle størrelser og til alle slags priser. Find mange hyggelige cafeer på C.W. Obels Plads såsom Cafe Vi2 og Søgaards Bryghus, som laver egne specialøl. Skal ganen virkelig forkæles, kan man bl.a. besøge nogle af Nordjyllands bedste restauranter i følge White Guide. Her er der i 2018 hele 8 restauranter på listen, bl.a. Restaurant Fusion på Aalborg havnefront, Restaurant Tabu, Textur og Mortens Kro, som tager gourmetretter til et helt nyt niveau.

Se alle spisesteder i Aalborg

Overnatning

I Aalborg finder du masser af hoteller, som ligger helt inde i midtbyen og er i gåafstand til byens seværdigheder og travle liv.

Se alle overnatningsmuligheder i Aalborg

Intet slår virkeligheden, og måske er det i virkeligheden på tide, at du ved selvsyn får kigget på Aalborgs herligheder. Forkæl familien, din bedre halvdel - og dig selv - med feriehygge i særklasse, og en ægte hyggestund i en af Danmarks mest spændende kultur- og shoppingbyer.

 

Kontakt VisitAalborg

VisitAalborg
Kjellerups Torv 5, Kedelhallen
9000 Aalborg
Email: info@visitaalborg.com
Tel: +45 9931 7500

Inspiration til ferie i Aalborg: www.visitaalborg.dk og VisitAalborg's Facebook-side

Del denne side

Aalborg Zoo

Verdens største landdyr, grønlandske isbjørne, farlige tigre, dyreunger i alle størrelser... Kom til Aalborg Zoo og få oplevelser ud over det sædvanlige, som hele familien vil elske.

Utzon Center

Utzon Center på havnefronten i Aalborg blev den verdensberømte arkitekt, Jørn Utzons, sidste værk. Inspirationen til værket har han fået gennem sin barndom i skibsmiljøet på havnen i Aalborg.

Musikkens Hus

På Aalborgs havnefront, med frit udsyn over Limfjorden, finder du Musikkens Hus - Nordjydernes musikalske samlingspunkt og en arkitektonisk perle, tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma Coop Himmelb(l)au.

Kunsten i Aalborg

KUNSTEN - Nordjyllands største kunstsamling

Nordjyllands største kunstmuseum, KUNSTEN, ligger i Aalborg, og er en oplevelse af de helt store.

Byoplevelser i Nordjylland

Nordjylland er fuld af hyggelige havnebyer og købstæder. Hvis det hellere skal være storbyoplevelsen, så er Aalborg Nordjyllands hovedstad og byder på masser af puls - hele året rundt.

Shopping i Aalborg

Shopping i Nordjylland

I Nordjylland har du altid mulighed for at shoppe, hvad enten du søger brugskunst, modetøj eller blot har lyst til at slappe af med en tur i butikkerne.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.