Aalborgs bedste oplevelser, spisesteder og hoteller | VisitNordjylland

Aalborg

Slip nysgerrigheden løs nord for det du kender i kulturbyen Aalborg - en levende og spirende lille storby med masser af puls, atmosfære, attraktioner og attraktive shoppingmiljøer året rundt.

Midt i limfjorden finder du Aalborg. Lad dig forføre af byen, som også New York Times har fået øje for. Tilbage i tiden var Aalborg mest kendt som arbejderbyen ved Limfjorden og for det ikoniske Aalborgtårn, der blev opført i 1933. I de senere år har Aalborg gennemgået en blomstrende transformation fra nedslidt arbejderby til videnscenter og kulturby. 

Kultur perle

Aalborg er byen, som Utzon og Aalto, to store arkitektoniske mestre, begge har sat deres præg på med hver sit mesterværk - Utzon Center og Kunsten. Udover disse to mesterværker er det også værd at nævne NordkraftAalborgs havnefront og ikke mindst Musikkens Hus, der er tegnet af det østrigske arkitektfirma COOP HIMMELB(L)AU. Endnu et karaktertræk for transformationen er de spændende streetart kunstværker, der pryder tomme husgavle spredt ud over hele byen. Så slip din kulturelle sans løs i Aalborg og tag en tur ned langs havnefronten, som vil byde på arkitektoniske perler og vind i håret fra Limfjorden.

 


Aktiviteter og oplevelser

Intet slår virkeligheden, og måske er det i virkeligheden på tide, at du ved selvsyn får kigget på Aalborgs herligheder. Forkæl familien, din bedre halvdel eller dig selv med feriehygge i særklasse, og en ægte hyggestund i en af Danmarks mest spændende kultur- og shoppingbyer. Her finder du fantastiske restauranter med specialiteter fra alverdens lande, hyggelige gader samt prisvindende arkitektur og et væld af kulturoplevelser. Hvis dine sanser i særlig grad vækkes af medrivende teater, et brag af en koncert eller musik så smuk, du glemmer at trække vejret, så lad Aalborgs store og brede vifte af skønne kulturoplevelser udfolde sig og festen begynde. Skal der shoppes, kan du med fordel se her hvilke shoppingmuligheder, der befinder sig i Aalborg.

Har du børnene med, er Aalborg Zoo bestemt også et besøg værd. Her kan I opleve de smukke dyr i naturskønne og hyggelige omgivelser. Er du kunstinteresseret, må du ikke gå glip af Kunsten, Nordjyllands største kunstmuseum, som genåbnede i 2016 efter en omfattende renovering. Tæt på Aalborg bymidte ligger Vestre Fjordpark. Her er der mulighed for både at svømme, sejle i kano og kajak, surfe, vinterbade eller bare nyde solen og den skønne natur ved fjorden. Se alle aktiviteter og attraktioner i Aalborg.

Udforsk Aalborg

Aalborg er Nordjyllands kulturhovedstad, og byen har et rigt udbud af events og arrangementer hvor der både er koncerter, festivaler og kunstudstillinger året rundt.

Af tilbagevendende begivenheder kan nævnes Aalborg Karneval, som er Nordeuropas største folkelige karnevalsparade. I en hel uge er hele Aalborg i feststemning med Stjerneparaden, Battle of Carnival Bands og Børnekarneval, inden det hele kulminerer om lørdagen, hvor alle kan være med i paraden. Gaderne fyldes af samabarytmer, glade, udklædte mennesker, og det er helt sikkert en begivenhed, du ikke må gå glip af. Få den gode oversigt over Aalborgs begivenheder.

 

Smag på Aalborg

Her i den nordjyske hovedstad, er der ingen fare for, at du kommer sulten hjem. Byen byder på forkælelse til smagsløgene i særklasse. Gå på opdagelse på C.W. Obels plads, som tilbyder et hyggeligt café miljø, hvor du kan få stillet sulten hos Cafe Vi2 eller Søgaards Bryghus, som laver egne specialøl. Hvis du er en af dem, som også har svært ved at beslutte sig, så har Aalborg også sit eget Street Food marked, The Lighthouse, som er placeret i den hyggelige Skudehavn i Vestbyen. Her kan du få stillet din nysgerrighed ved 16 forskellige køkkener og nyde lokale råvarer i maritime omgivelser. Skal ganen virkelig forkæles, kan du udforkse nogle af Nordjyllands bedste restauranter i følge White Guide. Aalborg har 8 restauranter med på listen, hvor du finder Restaurant Fusion på Aalborg havnefront, Restaurant Tabu, Textur samt Mortens Kro, som tager gourmetretter til et helt nyt niveau. Se alle spisesteder i Aalborg.

Sov godt

I landet nord for det du kender, sover du altid godt. I Aalborg finder du masser af hoteller, som ligger helt inde i den skønne midtby og er i gåafstand til byens seværdigheder og travle liv. Se alle overnatningsmuligheder i Aalborg.

 

Kontakt VisitAalborg

VisitAalborg
Kjellerups Torv 5, Kedelhallen
9000 Aalborg
Email: info@visitaalborg.com
Tel: +45 9931 7500

Inspiration til ferie i Aalborg: www.visitaalborg.dk og VisitAalborg's Facebook-side

Del denne side

Aalborg Zoo

Slip nysgerrigheden løs sammen med løveungerne nord for det kendte.

Top 10 arkitektur i Nordjylland

I forbindelse med fejringen af Utzon Centers 10 års jubilæum og 100 året for Jørn Utzon har Utzon Centers kreative direktør, arkitekt Maa Lasse Andersson sammensat en top 10 over nordjysk arkitektur.

Utzon Center

Utzon Center på havnefronten i Aalborg blev den verdensberømte arkitekt, Jørn Utzons, sidste værk. Inspirationen til værket har han fået gennem sin barndom i skibsmiljøet på havnen i Aalborg.

Kunsten i Aalborg

KUNSTEN - Nordjyllands største kunstsamling

Nordjyllands største kunstmuseum, KUNSTEN, ligger i Aalborg, og er en oplevelse af de helt store.

Musikkens Hus

På Aalborgs havnefront, med frit udsyn over Limfjorden, finder du Musikkens Hus - Nordjydernes musikalske samlingspunkt og en arkitektonisk perle, tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma Coop Himmelb(l)au.

Gastronomi i Nordjylland

Nord for det du kender findes der et væld af lækre restauranter og gårdbutikker, som byder velkommen i hyggelige omgivelser og serverer mad i topklasse!

Byoplevelser i Nordjylland

Byerne er i en klasse for sig, her i landet nord for det du kender. Lad dig forføre af den nordjyske hovedstad - Aalborg, eller mærk pulsen i lokalområdet.

Shopping i Aalborg

Shopping i Nordjylland

I Nordjylland har du altid mulighed for at shoppe, hvad enten du søger brugskunst, modetøj eller blot har lyst til at slappe af med en tur i butikkerne.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.