Ålbæk - Smukke naturoplevelser og utallige udflugtsmuligheder | VisitNordjylland
Aalbæk havn

Ålbæk

Ålbæk er en lille by i Nordjylland mellem Frederikshavn og Skagen med ca. 1.600 indbyggere.

Byen, der ligger ved og har givet navn til Ålbæk Bugt i Skagerrak, var oprindeligt et fiskerleje og er i dag hjemsted for en fiskeri- og lystbådehavn. Ålbæk gennemløbes af Skagensbanen og har i denne forbindelse en station.

Et ophold i Ålbæk byder på smukke naturoplevelser og utallige udflugtsmuligheder.

Lige bag Ålbæk ligger Ålbæk Klitplantage med flere afmærkede vandreruter i den smukke natur. Oplev Råbjerg Mile, en af Europas største vandreklitter. Milen er i dag fredet, og den bevæger sig hvert år 15 m mod nordøst.

Desuden finder du frodig eng og skov, og ved kysten kan du nyde de flade strandenge med et frodigt plante- og fugleliv.

Ålbæk strand

Ved Ålbæk finder I en dejlig hvid og kilometerlang sandstrand lige op ad havnen. Beliggenheden i Ålbæk Bugt gør, at vandet er roligt og lavt, hvilket gør stranden særdeles børnevenlig. På grund af det rene vand har stranden også Blåt Flag.

Ålbæk havn

Ålbæk har et charmerende og hyggelige havnemiljø, som hvert år tiltrækker mange lystsejlere. Ålbæk havn er kun 20 km syd for Skagen centrum.

Aalbæk havn

Sejlerne er meget begejstrede for den hyggelige havn, der både er ramme om erhvervsfiskeri, lystfiskeri og ikke mindst for værftet, hvor man kan følge fiskekutternes kølhalinger. Alt dette på tæt hold, hvilket giver Ålbæk Havn en oprindelighed, der i dag ikke er nogen selvfølge.

Del denne side

Solnedgang ved Råbjerg Mile

Råbjerg Mile

Danmarks største vandreklit, som ikke er standset med tilplantning, hedder Råbjerg Mile og "ligger" lige syd for Skagen.

Skagen

Ikoniske Skagen er Danmarks nordligste by, og turistbyen er kendt i både Danmark i udland for sine unikke naturoplevelser, smagsoplevelser, kunst og kultur - og selvfølgelig det fantastiske lys.

Ferie året rundt i Nordjylland

Der sker altid noget i Nordjylland, så mangler I inspiration så tag en pause og gå på opdagelse.

Populære destinationer i Nordjylland!

Fra det nordligste til det sydligste punkt af Nordjylland består af 10 områder: Toppen af Danmark, Jammerbugten, Læsø, Brønderslev, Thy, Mors, Aalborg, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord.