Vitskøl Kloster | VisitNordjylland

Vitskøl Kloster

Det er et af Nordeuropas ældste klosteranlæg. Det er en historisk perle, som gennem de sidste 10 år er blevet nænsomt renoveret.

I dag fremstår klostret som et unikt bygningsanlæg, der kan danne rammen om kurser, konferencer og møder. Faciliteterne er præget af storhed, enkelthed og kvalitet.

Erfarne medarbejdere sørger for i samarbejde med unge under uddannelse (TAMU), at arrangementerne afvikles i en afslappet stemning.

Udover at være konferencecenter og udflugtsmål er Vitskøl Kloster også et moderne uddannelsested. Vitskøl drives nemlig af Træningsskolens Arbejdsmarkedsuddannelser, TAMU, der er et landsdækkende uddannelsessystem, for udsatte unge, der herigennem kan få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Det er de unge under uddannelse, der vedligeholder klosteret, passer husdyrene og landskabet, laver mad og driver klosterhaven og landruget. På den måde er Vitskøl ikke bare et stykke Danmarks-historie men også et stykke spillevende nutid.

Vitskøl Kloster er bl.a. kendt for sin store krydderurtehave. Besøg den og den gamle ruin. Der er mulighed for at købe planter fra gartneriet.

I starten af efterårsferien er der Middelalderdage med levendegørelse og senere afholder vi Julemarked

Se meget mere på vores hjemmeside

Del denne side

Opdateret af:

VisitVesthimmerland info@visitvesthimmerland.dk
 

Kontakt

Adresse

Viborgvej 475
9681 Ranum

Telefon

+45 96663636

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.212725
Latitude : 56.868844