Tvillingerne og Julemanden er TV2s julekalender 2013, en fortsættelse af Ludvig og Julemanden, der høstede stor succes som julekalender på TV2 i 2011. I Tvillingerne og Julemanden møder vi igen julemanden Nicolas (Lars Hjortshøj), der denne gang får hjælp af tvillingerne Peter og Signe i kampen mod den onde Dr. Schwartz (Nicolaj Kopernikus).

Tvillingerne og Julemanden tager lige som Ludvig og Julemanden udgangspunkt i Nordjyllands historiske steder, bl.a i Aalborg og Hirtshals. Her på siden kan du komme med bag kameraet til dette års julekalender og få et indblik i de nordjyske locations.

Sendetider varierer - se dem her

 
 
Tvillingerne og Julemanden

Her er TV2s julekalender optaget

Nordjyske kulisser

Når TV2 den 1. december åbner op for det første af 24 afsnit om Tvillingerne og Julemanden, så vil du kunne genkende mange af kulisserne fra Nordjylland.

Julekalenderen er hovedsageligt blevet optaget i Aalborg og Hirtshals, hvor mange sikkert vil kunne genkende Aalborg Zoo og Hirtshals Fyr, men der er også mange mindre kendte locations i julekalenderen, f.eks. Klarupgård hvor tvillingerne bor.

Derfor har der gennem året fundet spøjse scener sted. Bor du f.eks. i Aalborg, så undrede du dig sikkert over, at der et par dage i februar var pyntet til jul i gågaderne(!). Det var dog ikke gågadens pyntepersonale, der havde fået stillet uret forkert, men blot TV2s julekalender, der var i færd med at blive indspillet.

Vidste du, at du stadig har mulighed for at komme ind i 10 kulisser fra julekalenderen? Det kan du på Klarupgård, der er hovedlocation

Tilholdssted for den onde Dr. Schwartz og hans datter Regitze og tjeneren Benz.

Da tvillingerne og Nicolas får forvildet sig ind i isbjørnenes bur, er det i Aalborg Zoo, det foregår. 

I Rebild ligger Thingbæk Kalkminer, hvor tvillingerne og julemanden leder efter Lysets sten. Du kan selv komme ned i minerne! 

Helligåndsklostret i Aalborg er til daglig bosted for ældre, men det er muligt at komme på rundtur

Susanne Claus holder til på Store Restrup Herregård, hvor de har en stensamling. Kan Lysets Sten mon gemme sig her?

På opdagelse i Tvillingerne og Julemandens univers

I Tvillingerne og Julemandens fodspor

Du kan opleve stederne, hvor Tvillingerne og Julemanden er optaget!

Tag f.eks. en tur til Hirtshals 14. december, hvor ungerne kan møde tvillingerne på Nordsøen Oceanarium, og bagefter kan I tage en tur op i Hirtshals Fyr, hvor Dr. Schwartz holder til i julekalenderen.

15. december kommer tvillingerne på Klarupgård og skriver autografer kl.10-12.

26. december holder Thingæk Kalkminer lysfest, og Dannie Druehyld kommer og fortæller om nisser. En gylden mulighed for at opleve gangene, hvor Peter og Signe har ledt efter Lysets Sten.

Gå heller ikke glip af muligheden for at besøg 10 af julekalenderens kulisser på Klarupgård

14. december kan du møde tvillingerne på Nordsøen Oceanarium og blive fotograferet i en af kulisserne med dem!

Besøg Klarupgård, hvor tvillingerne bor, og oplev 10 af kulisserne fra julekalenderen.

2. søndag i advent er der lysfest i kalkminerne og heksen Dannie Druehyld fortæller om nisser.

Besøg Apotekersamlingen i Aalborg, hvor mange af instrumenterne i Dr. Schwartz' laboratorium stammer fra og hør om virkelighedens trolddom.

Gå i gaderne, hvor tvillingerne møder julemanden og Dr. Schwartz første gang og oplev samtidig det hyggelige julemarked og skøjtebanen

Du møder forhåbentligt ikke den onde troldmand, men snarere en god udsigt og hyggelig kaffestue med forfriskninger...

Bag om TV2s julekalender 2013

  • Julemanden Nicolas: Lars Hjortshøj
  • Julemandens kone: Camilla Bendix
  • Tvillingen Peter: Martin Hempel Barkholt
  • Tvillingen Signe: Marie Højgaard Andersen
  • Dr. Schwartz: Nicolaj Kopernikus
  • Tvillingernes storebror William: Alex Høgh Andersen
  • Spøgelset Regitze: Sarah-Sofie Boussnina
  • Tvillingernes mor: Lærke Winther Andersen
  • Tvillingernes far: Casper Crump

Vi har samlet en masse herlige videoklip, hvor du kommer med bag kameraet i Nordjylland, og får et indblik i de mange forberedelser, det har krævet, for at få Tvillingerne og Julemanden klar til 1. december

På Børglum Kloster kan du opleve Julemandens værksted, hvor nisserne Klik og Klak arbejdede sammen med de andre nissebørn i Ludvig og Julemanden, TV2s julekalender i 2011.

 

Du kan se både dekorationer og rekvisitter, julemandens hule og værksted samt fotos fra andre optagelser ved Børglum Kloster - og blive fotograferet som Klik og Klak, Nissemor og Nissefar!

Dele af årets julekalender er optaget på Skallerup Seaside Resort. Se billeder fra optagelserne, hvor julemanden og tvillingerne folder sig ud, på Skallerups Facebook-side her.