Lille Vildmose Centret | VisitNordjylland
Oplev dyrelivet i deres naturlige habitat

Lille Vildmose Centret

I begyndelsen af 1990’erne fødtes idéen om et formidlingscenter om Lille Vildmose. Et center omgivet af en lang række besøgssteder, alt sammen tæt forbundet og med det formål at skabe en kombineret oplevelse mellem ”ude og inde”.

I dag, mange år efter, er idéen en realitet – primært på grund af et stort lokalt engagement bakket kraftigt op af en række fonde. 

Lille Vildmose Centret og de omkringliggende besøgssteder bygger på idéen om, at besøgende kan se hvorledes området gennem flere tusinde år har ændret karakter og blevet til det, det er i dag – nemlig Nordvesteuropas største højmose.

Udviklingsforløbet er illustreret gennem en lang række plancher m.m. og hertil kommer så muligheden for på film, via kameraer, de interaktive udstillinger og i ørnesimulatoren at få trukket indtrykkene af den mangfoldighed området indeholder helt tæt på. I naturværkstedet hos Lille Vildmose kan du også se på både planter og dyr.

I Lille Vildmose kan du desuden være heldig at opleve kongeørne, havørne, traner, kronhjorte og andre store dyr i deres naturlige habitat. Og elge er nu også kommet til området hele vejen fra Sverige. I centrets egen Vildsvinefold kan du se vildsvinene blive fodret.

Ude i området suppleres Lille Vildmose centrets oplevelser af en lang række besøgssteder – fugletårnene ved Høstemark Skov, udkigstårnet ved brunstpladsen lige nord for Øster Hurup, udkigstårnene ved Tofte og Lille Sø, Portlandmosen, sphagnumindvinding langs med Ny Høstemarksvej, fiskeriudstilling ved Stejlgabet, Mulbjergene, ”Det gamle værksted” på Remisen osv.

Lille Vildmose

Der tilbydes også guidede ture - både for private og foreninger - så du er sikker på at få det hele med.

Ja, der kan med lethed bruges mange timer på oplevelser i og omkring Lille Vildmose.

Der findes desuden både bålplads, shelterpladser, en naturlegeplads samt en café på stedet. I caféen kan du stille den værste sult, men medbragt mad er også tilladt, hvis du køber drikkevarer ved siden af.

Kontakt:

Lille Vildmose Centret
Birkesøvej 16, Dokkedal
9280 Storvorde
Tlf.: 99 31 75 50
www.lillevildmose.dk

Se entrépriser og åbningstider her

Del denne side

Lille Vildmosen

Lille Vildmosen er på trods af navnet Nordvesteuropas største højmose, hvor du være heldig at opleve elge, kongeørne, havørne, traner, kronhjorte og andre store dyr i deres naturlige habitat.

Dyreoplevelser i Nordjylland

Nordjylland byder på masser af sjove og imponerende dyreattraktioner. Uanset, om du er til dyreparker, akvarier, klappedyr eller oplevelsescentre, så er der masser af muligheder i Nordjylland.

Naturen i Nordjylland

Den nordjyske natur byder på helt specielle oplevelser. Oplev det bakkede istidslandskab, de unikke lyngområder, Nationalpark Thy, vildmoserne, Vesterhavet eller de store nordjyske skove.