Kunst & kultur | VisitNordjylland

Kunst og kultur i Nordjylland

Kunst & kultur

Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i Nordjylland. Derfor er der særdeles gode muligheder for at besøge gallerier og værksteder i det nordjyske ferieland og være kulturel. Også de nordjyske museer har kunst af international kvalitet og bør ses.

Se alle kulturhuse og museer i Nordjylland her

Se alle gallerier og kunsthåndværkere i Nordjylland

Gå på opdagelse i nordjyske haver og parker

10 udvalgte museer i Nordjylland

Uanset om du er til kunst, krigshistorie eller noget helt tredje, så byder Nordjylland på et væld af museer, der giver plads til at fordybe sig og gå på opdagelse.

Skagens Museum

Skagens Museum er et internationalt anerkendt museum dedikeret til skagensmalerne, kunstnerkolonien med malere som Krøyer, Anna & Michael Ancher, Tuxen m.fl., der slog sig ned i Skagen i 1800-tallet.

Vendsyssel Kunstmuseum

På Vendsyssel Kunstmuseum kan man opleve moderne dansk kunst med tilknytning til Nordjylland.

Guide til kunsthåndværk

Oplev de arbejdende kunstnere i Nordjylland og se processen, hvor ideer og materialer tager form til kunstværker. En sand inspirationskilde til kunst er det nordjyske landskab med dets bakker, skove, søer, enge, havet og det specielle lys.

Voergaard Slot

Slotte og herregårde

Hvad enten du er til skræmmende spøgelseshistorier eller interessante historiske fortællinger, så har Nordjyllands slotte og herregårde næsten alle sammen en god historie at fortælle. 

Historien om Nordjylland

Vikingetiden, jernalderen og middelalderen er nogle af de tidsaldre du kan opleve i Nordjylland. Nordjylland er fuld af historiske steder og minder fortiden.

Book oplevelser

Et stort udvalg af oplevelsespakker for enhver smag i Nordjylland.
  • Produkt mangler