Naturen i Nordjylland | VisitNordjylland
- tid til at leve

Naturområder i Nordjylland

- tid til at leve

Naturen i Nordjylland

En af de mest imponerende hovedattraktioner i Nordjylland er naturen. Den nordjyske natur byder på mange dejlige oplevelser.

Oplev det bakkede istidslandskab, de unikke lyngområder, Hulsig Hede, Vesterhavet eller freden i en af de store nordjyske skove. Lille Vildmose, der på trods af navnet er en af Europas største højmoser, hvor der som det første sted i Danmark nu er sat elge ud i naturen. Se på molérskrænter med fossiler på Mors ved Hanklit og istidslandskaber omkring Rebild Bakker, der også rummer den smukke Rold Skov.

Nationalpark Thy

Smukke Nationalpark Thy byder både på kyst, klitter, klitheder, klitplantager og store søer, som du ikke må gå glip af.

Rold Skov

Rold Skov er Danmarks største sammenhængende skov på ca. 8.600 ha. Her findes engdrag og Nordeuropas mest vandrige kilder, søer og moser.

Lille Vildmose

Lille Vildmose er på trods af navnet Nordvesteuropas største højmose, hvor du være heldig at opleve elge, kongeørne, havørne, traner, kronhjorte og andre store dyr i deres naturlige habitat.

Vandreture i Nordjylland

Den alsidige og skønne nordjyske natur indbyder til vandreture. Her er masser af mærkede vandreruter med mulighed for både afslappende kortere eller længere ture.

Grenen ved Skagen - Danmarks nordligste punkt

Oplev Danmarks nordligste punkt, hvor Skagerak og Kattegat mødes. At stå der, hvor bølgerne fra øst og vest rammer hinanden, er helt klart et af Danmarks mest fascinerende destinationer.

Bulbjerg

Bulbjerg fuglefjeld

Bulbjerg er Nordeuropas største fuglefjeld. De er Jyllands eneste klippe, som rejser sig 47 meter over havet og også bliver kaldt for "Jyllands Skulder". Limstensklippen er hjemsted og ynglested for mange forskellige fuglearter.

Book oplevelser

Et stort udvalg af oplevelsespakker for enhver smag i Nordjylland.