10 udvalgte museer i Nordjylland | VisitNordjylland

Skagens Museum

10 udvalgte museer i Nordjylland

Ferie med kunst og kultur behøver ikke kun at være et alternativ til "når det regner". Skagensmalere som Michael Ancher og P.S. Krøyer har de fleste nok hørt om, og det som betog Skagensmalerne ved Nordjylland, var navnlig lyset og naturen heroppe.

Dette, kombineret med de bedste betingelser for at finde ro, frihed, frisk luft og god plads til at være kreativ på, har været en væsentlig grund til at også Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i vor region. Derfor er der særdeles gode muligheder for at besøge gallerier og værksteder i det nordjyske ferieland, hvor der bl.a. bliver solgt keramik, glaskunst, stearinlys, rav, malerier og akvareller, antikviteter, tekstiler, strikvarer samt sølv- og guldsmedsarbejder.

Se alle nordjyske museer

Uanset om du er til kunst, krigshistorie eller noget helt tredje, så byder Nordjylland på et væld af museer, der giver plads til at fordybe sig og gå på opdagelse. Her har vi samlet en oversigt over 10 nøje udvalgte museer i Nordjylland:

Del denne side

Kunst & kultur

Kunst & kultur

Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i Nordjylland. Derfor er der et stort udvalg af gallerier og værksteder i det nordjyske ferieland.