Løgstør i Vesthimmerland | VisitNordjylland

Løgstør i Vesthimmerland

Løgstør er kendt som ”Muslingebyen Løgstør”, idet byen ligger ved Limfjorden, hvor man kan finde den lækre specialitet. I byen finder man masser af gamle gader med små huse bygget til 1800-tallets fiskere og sømænd, og her summer af liv i den smukke natur. Gå en tur langs med havn eller strand eller nyd området ved Frederik den VII's Kanal, som ligger parallelt med vandet. Oplev også den skønne ø, Livø, eller følg Hærvejen af Himmerlandsstien, som er en 69 km lang rute, der starter i Løgstør.

Aktiviteter og oplevelser

Der er masser at opleve i Løgstør. Den skønne natur giver rig mulighed for flotte vandre-, cykel- og rideture, guidede snapseruter og lystfiskeri i Muslingebyen, hvor blandt andet sild, østers og naturligvis muslinger kan hentes op af fjorden. I centrum finder man den flotte Løgstør Kirke, mens der ca. 1,5 kilometer fra centrum er den flotte golfbane ejet af Løgstør Golfklub, hvor man kan gå 18 huller, mens man nyder udsigten over Limfjorden.

Mod nord ligger Danmarks største vikingeborg, Aggersborg, mod syd Vitskøl Kloster og ved havnen står Løgstør Grunde Fyr fra 1908.

Frederik den VII's Kanal følger vandet og starter ved Limfjordsmuseet, hvor man kan se udstillinger og fiskeri, bådbygning m.m. og kæle for krabber og fladfisk, og ender ved to kanalbetjentehuse. Den 4,4 kilometer lange kanal blev skabt i årene 1856-1861, og i dag kan man få en guidet sejltur på den.

Se alle aktiviteter og attraktioner i Vesthimmerland

Begivenheder - Det sker i Løgstør

I sommertiden spilles der lystig musik på havnen, når der afholdes Kanal Jazz og Løgstør Open Air. Tro mod byens tilnavn er der i april måned Muslingehøstfest og i juli Muslingefestival, hvor byens specialitet serveres.

Se alle events i Vesthimmerland

Spisesteder

Næsten alle spisesteder i Løgstør kan prale af en fjordudsigt, og oftest har restauranterne byens specialitet, muslinger, på menuen. Der er rig mulighed for at forkæle smagssanserne, når man er på besøg i Løgstør - prøv eventuelt Kanalfogedens Køkken, der er på listen over Nordjyllands bedste restauranter.

Se alle spisesteder i Vesthimmerland

Overnatning

I Løgstør kan man både finde hoteller, campingpladser m.m.

Se alle overnatningsmuligheder i Vesthimmerland

Inspiration til ferie i Løgstør: www.visitvesthimmerland.dk eller VisitVesterhimmerlands Facebook-side.

Del denne side

Løgstør vartegn

Besøg VisitVesthimmerland

Læs mere om Vesthimmerland og få inspiration til lokale oplevelser, så du kan planlægge ferien.

Løgstør

Oplev hyggelig, maritim feriestemning i "Muslingebyen Løgstør" - nyd musik i særklasse til Kanaljazz og Løgstør Open Air eller spis jer mætte i lækre muslinger til muslingehøstfest og muslingefestival.

Fjordene i Nordjylland

Limfjorden og Mariager Fjords milde vand og hyggelige byer