Teaterscenen i Nordjylland | VisitNordjylland

Teaterscenen i Nordjylland

Teaterscenen i Nordjylland

På de nordjyske teatre ruller mange førsteklasses dramaer over scenen. En optimal blanding af tradition og fornyelse skaber mindeværdige øjeblikke for selv det mest kræsne publikum.

Få et overblik over de mest fremtrædende teatre i Nordjylland her:

Aalborg Teater er landsdelsscene med en række spændende opførelser. Teatret har de sidste mange år kunnet fremvise en belægningsprocent på over 90, idet mere end 100.000 mennesker besøger Aalborg Teater til de ca. 12-14 produktioner og i alt 360-400 årlige opførelser. Desuden har teatret en skolescenetradition med én stor årlig forestilling for alle amtets skolebørn fra 0. - 4. klasse. Det betyder, at ca. 25.000 nordjyske børn besøger Aalborg Teater hvert år.

Desuden rummer Aalborg Det Hem'lige Teater, som spiller stykker af forskellig karakter såsom gyser, komedie, western og science fiction.

Limfjordsteatret er et egnsteater beliggende i Nykøbing Mors, som producerer og spiller forestillinger, der ofte indeholder et strejf af humor og med nyskrevet musik i form af både voksen- og børneteater.

Skal der anderledes underholdning til, anbefales Skørping Marionetteater, som er Danmarks ældste marionetteater, der på store scene spiller stykker hovedsageligt for det voksne publikum, men spiller børnestykker på den lille scene.

Se alle teatre i Nordjylland her

Nordjyske teatre:

Aalborg Teater

Theater Nordkraft

Det Hem'lige Teater

Vendyssel Teater

Thisted Musikteater

Thy Teater‎

Himmerlands Teater

Det Musiske Hus Frederikshavn

Hjørring Teater - Teaterbutikken

Limfjordsteatret‎

Del denne side

Kunst & kultur

Kunst & kultur

Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i Nordjylland. Derfor er der et stort udvalg af gallerier og værksteder i det nordjyske ferieland.