Jammerbugten | VisitNordjylland
Udsigt over vandet i Jammerbugten

Jammerbugten

I Jammerbugten finder I spænding på skovstierne og autentisk fiskerkultur ved kysterne. Selv den lokale snaps bør nydes i blinkende sol. Når temperaturen begynder at snige sig op over de 20 grader, er Jammerbugten det sted i landet, der gør sommersolen mest retfærdighed.

Når træerne er sprunget ud, og blomsterduften stiger op fra løvet, er det på tide at tage vandresko eller cykelhjem på og tage mod Nordjylland for at opleve en aktiv ferie i Danmarks dejligste natur. Her er TV2's Badehotellet også optaget, fordi naturen er så enestående. Besøg også Fårup Sommerland, hvis børnene skal underholdes en hel dag.

Attraktioner og oplevelser

Et af områdets store attraktioner, når I vil dyrke sport i det fri, er de fantastiske baner til mountainbikes, der findes i de populære feriebyer Slettestrand og Blokhus. Med et teknikkursus fra professionelle instruktører bliver I helt klar til at udforske det varierede tærren i alle sværhedsgrader. Ruten i Svinkløv Klitplantage er en af Danmarks 10 bedste baner, og både eliterytteren og nybegynderen kan være med på de snoede stier.

Hvis I foretrækker at nyde det gode vejr på gåben, har Jammerbugten en perlerække af naturoplevelser. Omgivet af solblink i søen, blidt vuggende lyng og mosbeklædte sten forsvinder hverdagens småtterier, og tankerne blander sig med fugletræk og store vidder. Sådanne naturlige stop er der mange af; eksempelvis kan I i Blokhus Klitplantage gøre holdt og selv bage jeres frokost. Dejen fås hos det nærliggende bageri, og naturbageovnen garanterer det lækreste Jammerbugt-bagte brød. Senere kan I gå en tur ved stranden i Blokhus eller, som noget særligt i Danmark, køre lange strækninger i bil langs vandet.

Det er også Blokhus, der fra 21. juni lægger festivalplads til den store Blokhus Sandskulptur Festival, hvor internationale kunstnere hen over hele sommeren præsenterer en 75 meter lang mur med sandgyldne skulptur tilpasset til dette års tema.

Autentiske kulturelle oplevelser fra gamle dage får I også langs resten af Jammerbugtens kyst, der viser tydelige tegn på den traditionelle nordjyske kystfiskerkultur. I Slettestrand og Blokhus kan I besøge de gamle redningsstationer, hvor mandskabet forsøgte at redde skibbrudne ud af de ofte meget barske farvande.

På Thorup Strand trækker vejrbidte fiskere stadig kutterne op på land, mens ildsjælene hos Han Herred Havbåde på stranden i Slettestrand arbejder med at genopbygge deres forfædres havbåde. I kan komme ind på værftet og selv opleve restaurationen.

Spisesteder

Efter en dag i naturens livgivende tegn gør det godt med en god frokost eller middag tæt på de flotte landskaber. På Jammerbugtens mange restauranter er der ofte friske fisk, Vildmose-kartofler og lokale øl på menuen. Mange steder findes der desuden også råvaremarkeder med lækre specialiteter, som man kan tage hjem i sommerhuset.

Vejen fra jord til bord er sjældent lang i Jammerbugten, ligesom der aldrig er langt til havet, træerne og naturens eftertanke. Man skal bare åbne døren.

Få mere inspiration på www.visitjammerbugten.dk

Del denne side

Kontakt VisitJammerbugten

VisitJammerbugten
Springvandstorvet 4
9492 Blokhus

Mail: visit@jammerbugt.dk

Tlf. +45 7257 8970

Råvaremarked Blokhus

Alle events i Jammerbugten

Skal ferien tilbringes i Jammerbugten? Se hvad du kan vente af spændende begivenheder i Jammerbugten på dit næste besøg her.

Blokhus badehuse

Besøg www.visitjammerbugten.dk

Læs mere om ferieparadiset Jammerbugten og få inspiration til lokale oplevelser, så du kan planlægge ferien.