Hals | VisitNordjylland
Hals i billeder

Hals

Hals er en charmerende lille by med hyggelige små gader, havn med udsigt over Limfjord og Kattegat, historisk skanseanlæg og et stort udvalg af butikker og spisesteder. Byen ligger i Vendsyssel og ligger lige ved Limfjordens udmunding i Kattegat med færgeforbindelse til Egense, som ligger på fjordens sydside. I gammel tid har Hals haft stor strategisk betydning, idet den som nævnt giver adgang til Limfjorden. I dag har området ved Limfjorden og Kattegat nogle af Nordeuropas mest børnevenlige strande, og syd for indsejlingen ligger vildtreservatet Lille Vildmose.

Aktiviteter og oplevelser

Selvom Hals er en lille by, er der alligevel en del at se. På torvet i Hals finder man byens varemærke, Hvalgabet, der er kæben fra en blåhval, der står på højkant. Hvalgabet er så stor, at en lastbil sagtens kan køre igennem den - hvilket også skete i 1953, da Hvalgabet måtte erstattes af en ny, efter at have været blevet frontalt påkørt af en lastbil.

Ellers er de hvide badestrande nord for byen meget populære og Skansen i Hals er Danmarks bedst bevarede enkeltskanse, som under 2. verdenskrig blev benyttet af tyskerne som militært hovedkvarter.

Se alle aktiviteter og attraktioner nær Hals

Begivenheder - Det sker i Hals

Den smukke natur omkring Hals giver mulighed for arrangerede vandreture og kryddersnapse-indsamlinger, men ellers er der i månederne juni til august Torvemarked i Hals hver onsdag. I nabobyen, Hou, som ligger lidt længere mod nord, er der i samme periode kræmmermarked om mandagen. I juli afholdes der desuden Sortkrudtsfestival i Hals, hvor Hals Museum arrangerer masser af aktiviteter på Skansen og fyrer krudtet af.

Se alle begivenheder nær Hals her

Spisesteder

I Hals er der mange spisemuligheder i form af familievenlige restauranter, små cafeer og hyggelige kroer.

Se alle spisesteder nær Hals her

Overnatning

I området omkring Hals finder man blandt andet hyggelige ferielejligheder, små bed & breakfasts eller campingmuligheder.

Se alle overnatningsmuligheder nær Hals her

Inspiration til ferie i Hals: Hals på VisitAalborgs hjemmeside.

Del denne side

Kontakt det lokale turistbureau

InfoCenter Hals
Torvet 7
9370 Hals

Email: hals@visitaalborg.com

Tlf: +45 9931 7530

Aalborg

Nordjyllands hovedstad Aalborg - en levende og spirende lille storby med masser af puls, kunst, kultur og oplevelser.