Lystfiskeri i Nordjylland | VisitNordjylland
Fiskeri

Lystfiskeri i Nordjylland

En fiskeferie i Nordjylland byder på stort set alle typer af fiskeri. Her er hav, fjorde, åer, søer – og her er både saltvand og ferskvand, så alle danske fiskearter er inden for rækkevidde – kun en snøres vej borte.

Muligheden for dejlige fiskeoplevelser på havet med ligesindede findes hele vejen op langs både vest- og østkysten, hvor kuttere stort set dagligt stævner på havfiskeri med forventningsfulde lystfiskere.

Nordsøen byder på noget af det bedste torskefiskeri overhovedet. Mest berømt er Det Gule Rev, som besejles fra Hanstholm og Hirtshals af blandt andet M/S Mølboen. Der arrangeres ture fra flere udbydere til dette rev. På Det Gule Rev kan du opleve det store hav-fiskeeventyr med torsk, havkat, fladfisk, makrel, lubbe, sej og lange myldrende under kølen.

Kyst- og molefiskeriet har også sin charme. Hele vejen op langs den jyske vestkyst er der gode muligheder for at fange torsk, havørred, makrel og fladfisk. Også i de østjyske fjorde, bugter og vige er der rigtig gode chancer. Fjordfiskeriet i Limfjorden og Mariagerfjord er især interessant, når det gælder havørred og hornfisk. Fiskeriet koncentrerer sig primært om havørreder i foråret og efteråret samt hornfisk i forsommeren.

Køb guide til lystfiskeri i Limfjorden

De smukke åer i Nordjylland hører til noget af det bedste havørredvand i Danmark og rummer tillige gode bestande af bækørred, der gør dem til mange danske og udenlandske lystfiskeres foretrukne tumleplads.

Søfiskeriet er varieret med gedde, aborre, sandart, ørred og fredsfisk. Her kan blandt andet Glenstrup Sø og Flade Sø fremhæves.

I Nordjylland findes mange put & take-søer, hvor man kan opleve et underholdende og attraktivt fiskeri. Her er både gode faciliteter, rent vand og sunde fisk. Hele familien kan hygge sig, samtidig med at fiskeriet i søerne kan være udfordrende for selv den mest kræsne lystfisker.

Thy er en kvalitetsmærket region i Nordjylland under Fishing Denmark ordningen. Her finder du blandt andet både kvalitetsmærkede overnatningssteder, turistbureauer, turudbydere og grejforhandlere. Også flere nordjyske campingpladser er kvalitetsmærket som værende særligt egnet for lystfiskere med frysemuligheder af fisk, renseplads med mere.

Søg efter fiskevande i Nordjylland

Læs mere om Put & Take i Nordjylland

Lystfiskeri i Aalborg Fjordland

Lystfiskeri i Mariager Fjord

Del denne side

  • Lystfiskeri i Limfjorden - En guide til havørredfiskeri

    Ny guide til fiskeri i Limfjorden, udkommer d. 1. marts 2016. Du kan fange fisk overalt i fjorden, men guiden hjælper dig til at vælge den rette fiskeplads og strategi afhængig af årstid og vejrforhold. I guiden finder du bl.a.: • Beskrivelse af 100 populære fiskepladser • Fisketips specielt til Limfjorden • Beskrivelse af årstiderne i Limfjorden • Fakta om havørreden og øvrige arter • Oversigtskort Pris inkl. forsendelse kr. 129,-
    129,00 DKK Book
Lystfiskeri i Limfjorden

Lystfiskeri i Limfjorden

Tips til en af Nordjyllands allerbedste fiskesteder: Limfjorden. Få overblikket og køb guiden.

Naturen i Nordjylland

Den nordjyske natur byder på helt specielle oplevelser. Oplev det bakkede istidslandskab, de unikke lyngområder, Nationalpark Thy, vildmoserne, Vesterhavet eller de store nordjyske skove.

Cykelferie i Lønstrup

Aktiv ferie

Med sin smukke og varierede natur, er Nordjylland skabt til en aktiv ferie, uanset om det er til lands, vands eller i luften.