Blokhus | VisitNordjylland
Blokhus i billeder

Blokhus

Det tidligere fiskerleje Blokhus er nu en pulserende ferieby, som i årtier har lokket besøgende til en af Vestkystens perler. Blokhus byder på kilometervis af hvid sandstrand og et aktivt byliv med koncerter og andre aktiviteter i løbet af sommeren. Derudover findes der et væld af gode spisesteder, ofte med udendørsservering. Bag byen og stranden er det naturskønne landskab præget af rolige skov-, klit- og hedelandskaber, som giver gode muligheder for vandre-, ride- og cykelture. Det er også her, TV2 har optaget tv-serien BadehotelletBlokhus er et populært sted at holde ferie, og det forstår man godt, når man har oplevet byen, der pakker oplevelser for både børn og vokse ind i fantastisk natur. Her får du vores turistguide til dig, der vil have en skøn ferie i Blokhus, og på kortet kan du se udvalgte oplevelser nær Blokhus. 

Aktiviteter og oplevelser

Som i de fleste andre byer i Jammerbugten er den største attraktion i Blokhus den hvide sandstrand med Blå Flag, der er et stort hit hos børnefamilier, og selvom du ikke er den store vandhund, så er de smukke gamle badehuse og det historiske sømærke med til at gøre en tur til den maleriske Blokhus strand obligatorisk under ferien i Jammerbugten.

Holder du ferie med børn, kommer du ikke uden om Fårup Sommerland, der er kåret til Nordens bedste sommerland adskillige gange.

Fårup Sommerland er dog ikke det eneste sted, der tilbyder oplevelser "helt ude i skoven", for i Blokhus Klitplantage finder du Gateway Blokhus, hvor ungerne kan boltre sig på den store naturlegeplads, hunden kan blive luftet og I alle kan nyde en medbragt picninc-kurv. Stedet er også et yndet udflugtsmål for motionsfolket, da gateway'en tilbyder vandre-, cykel- og mtb-ruter (Danmarks bedste MtB-rute finder du i Svinkløv, lidt uden for Blokhus).

Blokhus byder på mange andre ting, som fx. 4 golfklubber og gode fiskesøer.

Se alle aktiviteter og attraktioner nær Blokhus

Begivenheder - Det sker i Blokhus

Blokhus er en by med masser af arrangementer, og særligt i sommermånederne, hvor turister skaber ekstra liv i byen, er aktivitetskalenderen fyldt. Her kan du hver aften fra 1. juli til medio august opleve, når folk stimler sammen ved Strandkiosken og klokken 21 ser Blokhus Kanonlaug affyre kanonen og "skyde solen ned".

Oplev også Blokhus Sandskulpturfestival, der hvert år byder på imponerende skulpturer i sand og træ. Verdensballeten er også en begivenhed i Blokhus med international klasse.

Se alle begivenheder nær Blokhus her

Spisesteder

En af byens mest besøgte er Restaurant Futten, der byder på god mad og hyggelig atmosfære i et bindingsværkshus fra 1761. For at smage skønne fiskeretter, som er et must under ferien i en kystby, er det værd at anbefale Strandingskroen eller Klausen Fisk & Skaldyr i Hune.

Se alle spisesteder nær Blokhus her

Overnatning

De fleste turister vælger at holde ferie i sommerhus, som er utrolig populært. Du kan finde et godt udvalg af sommerhuse i Blokhus hos Feriepartner og Sol & Strand.

Skal det være romantisk og gerne lidt ekslusivt, så er det værd at tage et ophold på Svinkløv Badehotel, en af Danmarks bedste badehoteller, og en af de få, der er bygget i træ. Stedet tilbyder en af Nordjyllands bedste restauranter, og naturen omkring er fantastisk med stranden og Svinkløv Klitplantage - det er ikke nogen overraskelse, at det er her, TV2 optager Badehotellet.

Se alle overnatningsmuligheder nær Blokhus her

Find guides og yderligere turistinformation omkring Blokhus på www.visitjammerbugten.dk eller besøg www.facebook.com/ferieijammerbugten

Kontakt det lokale turistbureau

VisitJammerbugten
Springvandstorvet 4
9492 Blokhus

Mail: visit@jammerbugt.dk

Tlf. +45 7257 8970

Del denne side

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland

Det dejlige Fårup Sommerland er en oplevelse, som hele familien kan nyde sammen. Prøv den vilde 'Orkanen', svøm rundt i Aquaparken eller nyd en picnic på plænen.