Badehotellet på TV2

Badehotellet på TV2

'Badehotellet' er navnet på TV2's tv-serie, der havde premiere 30. december 2013. Her kan du læse mere om locations, rollelistens skuespillere og badehotellets historie.

Hvor er Badehotellet optaget?

TV2's tv-serie er optaget ved Svinkløv, Grønnestrand og Slettestrand, og det er ikke helt tilfældigt, at valget af location til Badehotellet er faldet på de naturskønne områder i Jammerbugten, fortæller producer Michael Frandsen:

"Vi synes simpelthen, det var det smukkeste sted. Vi har kørt op og ned af kysten mange gange, og da vi stod her, var der ingen tvivl", fortæller han til TV2 Nord, da de besøger filmholdet på settet, hvor optagelserne af de første 6 afsnit er i fuld gang (i alt er der planlagt 60 afsnit).

Svinklovene hvor Badehotellet på TV2 er optaget

Ifølge Michael Frandsen har det ikke været muligt at indspille Badehotellet på en af de eksisterende badehoteller, da de alle er beliggende i tæt belagte sommerhusområder, der gør det for besværligt at skabe en illusion af livet i 1920'erne. Det eneste egnede badehotel har været Svinkløv Badehotel, som ligger perfekt placeret blandt klitter i et ubeboet område. Men badehotellet i Svinkløv er så populært, at det er booket året rundt, hvilket har umuliggjort lån af badehotellet til tv-optagelser.

TV2's tv-serie udspiller sig i årene 1928-1933 på Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Nordjylland, hvor hotellets stamgæster fra København boltrer sig blandt de hårdtarbejdende lokale nordjyder. Vi befinder os i "De brølende 20'ere", hvor verden er lys, optimismen blomstrer og økonomien er god, men mørke skyer truer i horisonten og snart rammes badehotellets gæster og ansatte af krisen, der udløses med børskrakket på Wall Street.

Optagelserne til Badehotellet sæson 2 er afsluttede

Vi kom tilfældigvis forbi Svinkløv Badehotel den 25. juni 2014, hvor vi rendte ind i skuespillerne fra TV2's serie. 2. sæson gik i gang 11. januar 2015.

Optagelser til Badehotellet sæson 2

Badehoteller i Nordjylland

Andersens Badehotel er en kulisse lavet til serien og eksisterer ikke i virkeligheden, men det betyder ikke, at du ikke kan komme til at opleve den afslapning og idyl, der hersker på de nordjyske badehoteller, og som stadig leder tankerne hen på nydelse, frisk luft, naturoplevelser og det gode liv i badehotellernes gamle rammer.

Medvirkende skuespillere i TV2's tv-serie

 • Hotelbestyrer Julius Andersen - Ole Thestrup
  Ole Thestrup spiller den kommanderende hotelbestyrer Julius. Hans første kone er død og sønnen er flyttet til Amerika. Bag sit gæstfrie ydre, gemmer der sig en utrolig pengeinteresseret mand, der styrer sit budget og personale med hård hånd.
 • Molly Andersen - Bodil Jørgensen
  Julius' kone spilles af Bodil Jørgensen, der har overtaget pladsen i køkkenet fra Julius' tidligere kone. Trods den permanente underbemanding holder hun humøret i køkkenet højt og bærer over med hendes mands vrede og urimeligheder. 
 • Stuepigen Fie - Rosalinde Mynster
  Fie er 18 år og ny på hotellet. Hun starter som køkkenpige, men bliver snart stuepige med hendes kønne ydre. Lønnen vil hun bruge til behandling af hendes faders mel-astma. Fie har et godt øje til nabosønnen, Morten.
 • Stuepigen Otilia - Merete Mærkedahl
  Otilia er den erfarne stuepige, der har været på højskole og har haft plads i København. Hun er først skeptisk over for Fie, da hun tager Marthas plads som stuepige, men det vender hurtigt.
 • Stuepigen Edith - Ulla Vejby Kristensen
  Edith er den uerfarne og lidt naive bagerdatter fra Ålbæk. Hun er et godhjertet menneske, der hjælper Fie med at blive accepteret i personalet.
 • Køkkenpigen Martha - Ena Spottag
  Martha er den runde og glade fiskerdatter, der har plads i køkkenet. Hun er forlovet med karlen Mads og deres kærsterier på hotellet bringer dem i fedtefadet. Heldigvis dækker de andre piger over hende. 
 • Grosserer Georg Madsen - Lars Ranthe
  Georg er født proletar men salg af gullasch under 1. verdenskrig har gjort ham velhavende. Spekulerer nu i byggeri og boligudlejning, og er meget interesseret i at lave forretning med Grev Ditmar, der ikke bare er udset som partner i et sommerhusprojekt, men også som aftager af datteren Amanda.
 • Grosserens kone Therese Madsen - Anne Louise Hassing
  Therese er Georgs kvikke kone, der startede som kontordame for Georg, inden de giftede sig og hun blev hjemmegående. Er meget interesseret i Helene Aurlands nøgenbadning.
 • Grosserens datter Amanda - Amalie Dollerup
  Amalie Dollerup spiller grosserens 19-årige og trodsige datter Amanda. Hun keder sig på badehotellet og vil hellere drikke cocktails med vennerne og score fyre i Nordsjælland. Hun har et væddemål med en veninde om først at miste sin uskyld, og det får Amanda til at se anderledes på badehotellets unge mænd...
 • Grosserens datter Vera - Alberte Blichfeldt
  Vera er 11 år og grossererfamiliens efternøler. Hun er meget bestemt, observerer alt og har meget stor interesse i badehotellets kriminalromaner.
 • Skuespiller Edward Weyse - Jens Jacob Tychsen
  Skuespiller Weyse er 42 år og kgl. skuespiller, der gerne underholder hotellets andre gæster. Har dette år sin 3. kone med, der dog ikke lægger en dæmper på Edwards stor interesse for kvinder, der særligt tæller Fru Aurland og hendes nøgenbadning.
 • Sibylle Weyse - Neel Rønholt
  Sibylle er 25 år og gravid med hende og Edwards barn. Hun er af rig, jødisk familie og det giver hende en vis magt i ægteskabet. Er meget fascineret af Adam Fjeldsø og hans interresse for naturvidenskaben.
 • Kontorchef Hjalmar Aurland - Peter Hesse Overgaard
  Hjalmar er 52 år og kontorchef i Undervisningsministeriet. Spenderer en hel del tid ved sin medbragte radio, der med nyheder nærer Hjalmars konstante frygt for katastrofer og det går flere af de ubekymrede gæster på nerverne.
 • Kontorchefens kone Helene Aurland - Cecilie Stenspil
  Helene er 38 år og hjemmegående. Har efterhånden indset, at ægteskabet med Hjalmar ikke kaster børn af sig, og det får hende til dyrke tidens interesse for krop og sind med gymnastik, råkost og nøgenbadning, hvilket fanger de andre gæsters interesse. 
 • Fru Olga Fjeldsø - Birthe Neumann
  Olga er en 63-årig velstillet enke, der ihærdigt forsøger at finde en pige til sønnen Adam, selvom tålmodigheden er faldende. Er desuden ivrig bridge-spiller. 
 • Adam Fjeldsø - Martin Buch
  Adam er en 38-årig ungkarl og adjunkt på Østersøgade Gymnasium. Han er mest af alt optaget af områdets plante- og fugleliv, og tager sig ikke af moderens planer om at finde Adam en pige.
 • Tobaksfabrikant Otto Frigh - Bjarne Henriksen
  Otto er indehaver af "Frighs fabrikker", som han har overtaget efter sin fader. Han er livsnyder og elsker mad og drikke - og det harmonerer ikke med Hjalamr Aurlands pessimistiske syn på samfundet.
 • Frighs kone Alice Frigh - Anette Støvelbæk
  Alice er 40 år og hjemmegående husmor. Drømmer om selv at kunne tage sig af sine tvillinger, der passes af familiens guvernante. Er stille og inadvendt, men meget nysgerrig over for fru Aurlands frisindethed og nøgenbadning. 
 • Guvernante Frøken Malling - Lykke Scheuer
  Frøken Malling er 35 år og ugift. Totalt uegnet til at holde styr på de vilde tvillinger, trods gode kvalifikationer.
 • Frighs tvillinger - Liva Kristoffersen og Lukas Helt
  Vilde og ustyrlige - og mere end kompetente til at gøre livet surt for Frøken Malling. 
 • Grev Ditmar - Mads Wille
  Ditmar er 32 år og søn af greveparet på Frijsenholm. Har baggrund i jura, men er mere interesseret i at lave forretninger, bl.a. med grosserer Madsen, uden at det medtæller interesse i datteren Amanda. Telefonopkald til badehotellet afslører, at greven skylder penge.
 • Grev Valdemar - Waage Sandø
  Grev Valdemar er 67 år og ejer Frijsenholm-godset i Himmerland. Er modvilligt taget med på ferie og har ikke meget tilovers for hotellets andre gæster. Har flere gange reddet sin søn fra spillegæld.
 • Grevinde Anne-Grethe - Benedikte Hansen
  Anne-Grethe er 55 år og ægtede greven i en ung alder. Er meget beskyttende overfor Ditmar og mener, at Valdemar er for hård ved sin søn. 
 • Nabosønnen Morten - Morten Hemmingsen
  Morten er 22 år og opvokset i området. Han arbejder på gården, der leverer æg, fjerkræ, grønt og fisk til hotellet. Har mistet sin bror i en drukkenulykke og faderen bebrejder Morten. Er principfast og uimponeret overfor de københavnske gæster, men med stuepigen Fie er det en anden sag... 
 • Fies far Peter Andreas - Kristian Halken
  Fies far er 51 år og indehaver af Kærhøj Mølle. Han nægter at erkende, at melstøvet har givet ham astma, og accepterer modvilligt, at lade Fie blive stuepige på badehotellet med de vilde københavnske badegæster.

Instruktør: Hans Fabian Wullenweber
Manuskript: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad

 

 
Fårup Sommerland banner
Vind Alletiders Nordjylland billetter

Locations - Her er Badehotellet optaget

Nyt om badehotellet m.m. på mail

Nyhedsbrevstilmelding

Naturen og det særlige lys er Nordjyllands største attraktion, og for mange opleves det bedst ved de nordjyske kyster og sandstrande. Er du ude efter sol & strand, så kig her, hvor du bl.a. finder oversigt over skønne badebyer og strande med Blå Flag.

I Nordjylland er mange af strandene tildelt Blå Flag - et kvalitetsstempel for strande af høj standard. Få overblikket over nordjyske strande med Blå Flag her.

Udforsk Nordjylland