Badehotellet på TV2
Badehotellet på TV2

Badehotellet på TV2

Den længe ventede sæson 4 får premiere den 23. januar kl. 20:00

TV 2's Badehotellet havde først gang  premiere i 2013 og er siden blevet en af de mest populære danske tv-serier nogensinde . Her kan du læse mere om locations, rollelistens skuespillere og badehotellets historie.

Hvor er Badehotellet optaget?

TV2's tv-serie er optaget ved Svinkløv, Grønnestrand og Slettestrand, og det er ikke helt tilfældigt, at valget af location til Badehotellet er faldet på de naturskønne områder i Jammerbugten, fortæller producer Michael Frandsen:

"Vi synes simpelthen, det var det smukkeste sted. Vi har kørt op og ned af kysten mange gange, og da vi stod her, var der ingen tvivl", fortæller han til TV2 Nord, da de besøger filmholdet på settet, hvor optagelserne af de første 6 afsnit er i fuld gang (i alt er der planlagt 60 afsnit).

Svinklovene hvor tv-serien på TV2 er optaget

Ifølge Michael Frandsen har det ikke været muligt at indspille Badehotellet på en af de eksisterende badehoteller, da de alle er beliggende i tæt belagte sommerhusområder, der gør det for besværligt at skabe en illusion af livet i 1920'erne. Det eneste egnede badehotel har været Svinkløv Badehotel, som ligger perfekt placeret blandt klitter i et ubeboet område. Men badehotellet i Svinkløv er så populært, at det er booket året rundt, hvilket har umuliggjort lån af badehotellet til tv-optagelser.

TV2's tv-serie udspiller sig i årene 1928-1933 på Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Nordjylland, hvor hotellets stamgæster fra København boltrer sig blandt de hårdtarbejdende lokale nordjyder. Vi befinder os i "De brølende 20'ere", hvor verden er lys, optimismen blomstrer og økonomien er god, men mørke skyer truer i horisonten og snart rammes badehotellets gæster og ansatte af krisen, der udløses med børskrakket på Wall Street.

Sæson 4 er på vej

Optagelserne til Badehotellet sæson 4 er afsluttede og ifølge TV 2 kommer den nye sæson til at premiere i starten af det nye år (sæsonpræmiere har i de første 3 sæsoner været lige omkring nytår). Om sæson 4 fortæller manuskriptforfattere Stig Thorsboe og Hanna Lundblad:

"Fjerde sæson bliver et fornøjeligt gensyn med alle de gamle gæster, men der dukker også nye ansigter op på det lille badehotel. Både nogle der tager hovedindgangen belæsset med dyre læderkufferter, og andre der banker på køkkendøren med hatten i hånden. For vi er kommet til sommeren 1931, og verdenskrisen er for alvor kommet til Danmark. Men der er jo også en hel del historier, vi har sat i gang, som vi selvfølgelig kommer til at høre meget mere om"

Optagelser i gang til tv-seriens sæson 2

Badehoteller i Nordjylland

Andersens Badehotel er en kulisse lavet til serien og eksisterer ikke i virkeligheden, men det betyder ikke, at du ikke kan komme til at opleve den afslapning og idyl, der hersker på de nordjyske badehoteller, og som stadig leder tankerne hen på nydelse, frisk luft, naturoplevelser og det gode liv i badehotellernes gamle rammer.

> Se de nordjyske badehoteller - blandt de bedste i Danmark

Del denne side

Far og datter på stranden

Badestrande og byer på vest- og østkysten

Naturen og det særlige lys er Nordjyllands største attraktion, og for mange opleves det bedst ved de nordjyske kyster og sandstrande. Er du ude efter sol & strand, så kig her, hvor du bl.a. finder oversigt over skønne badebyer og strande med Blå Flag.

Blå Flag

Strande med Hvide og Blå Flag

I Nordjylland er mange af strandene tildelt Blå Flag - et kvalitetsstempel for strande af høj standard. Få overblikket over nordjyske strande med Blå Flag her.