Nordsøen Oceanarium i Nordjylland | VisitNordjylland

Nordsøen Oceanarium i Nordjylland

Danmarks største akvarie - Nordsøen Oceanarium rummer 6 mio. liter vand i alle akvarierne - og meget mere! Akvariet har eksisteret siden 1984. Der er sket en masse forandringer i de mange år, men fokus har og er livet i Nordsøen. I dag er Nordsøen Oceanarium en af de største attraktioner i Nordjylland og tilbyder sjove og lærerige aktiviteter året rundt.

Nordsøen Oceanarium største akvarie - Oceanariet- rummer hele 4,5 mio. liter vand og i alt rummer alle vores akvarier 6 mio. liter vand og 81 forskellige arter af dyr, der lever i Nordsøen. Vi er ikke blot det største akvarium i Jylland men også Nordeuropas og Danmarks største akvarium. Hos os kan du opleve Nordsøens liv og tage familien med på ekspedition. Nordeuropas største akvarium byder på et spændende eventyr under havets overflade. De 10.000 m2 indendørs, 5000. m2 udendørs, 70 akvarier og mere end 6.500 fisk og andre havdyr, giver en hel dags oplevelser i det våde element. 

Nyheder 2017
Vi har flere sjove legeområder til børn i alle aldre, både ude og indendørs. I udendørsområdet finder du to unikke og udfordrende legepladser, bl.a Danmarks største hval-legeområde, hvor man kan klatre, rutsje og svæve. I 2017 udvider vi legeområderne til de helt små og deres forældre. 

Fokus på sundhed og fede fisk - stor udstilling i 2017
Nordsøen Oceanarium deltager i nyt, stort forsknings- og formidlingsprojekt og skal de næste par år formidle fisk og sundhed på en utraditionel måde.

Masser af viden om havets kæmper
2016 åbnede vi dørene til ”Hvalforskerhytten”, hvor der er mulighed for at udforske hvalforskerens spændende verden. Her beskrives hvordan der arbejdes med de dyr, som for det meste er skjult for os, og man får indblik i hvilket udstyr forskerne bruger for at lokalisere og lære mere om havets kæmper. Du kan se skeletter fra flere hvalarter, bl.a det kæmpe store skelet af finhvalen fra Blokhus.(i uge 14-28  2017 kan det ses i Blokhus)

Kom helt tæt på de legesyge sæler
Danmarks største rovdyr, gråsælen og dens mindre slægtning, den spættede sæl møder man på klods hold i det store udendørs anlæg. I den 12 meter lange undervandstunnel ser man de nysgerrige sælers elegante og hurtige bevægelser under vandet og charmeres af deres nuttede udseende. Udenfor er man med på første parket når de bliver fodret 2 gange dagligt. Du kan også være heldig at se dem ligge på stranden i anlægget og slikke sol.

Smag på Nordsøen og få et minde med hjem
På vores spisesteder serveres velsmagende enkle fiskeretter, varieret af årstidens fisk og skaldyr – friskfanget, sundt og naturligt! Du kan naturligvis også medbringe din egen madpakke og nyde den i de overdækkede udendørs spiseområder.  Nordsøens butik ”Pakhuset” indeholder et væld af souvenirs, gaveartikler, bøger og meget andet. 

Kontakt

Willemoesvej 2
9850 Hirtshals
www.oceanarium.dk eller facebook.com/ekspedition
Tlf nr. +45 98 94 44 44

Del denne side

Familie i Skallerup

Familieferie i Nordjylland

Nordjylland er fuld af dejlige familieaktiviteter, børnevenlig overnatning og sjove oplevelser, der danner rammen om en dejlig ferie.