Aalborg Zoo i Nordjylland | VisitNordjylland

 

 

Aalborg Zoo i Nordjylland

Aalborg Zoo i Nordjylland byder på dyrebare oplevelser - året rundt! På savannen gumler giraffer rundt sammen med zebraer, kuduer og de sjældne oryx-antiloper. Isbjørnen tager sig en svalende dukkert, den røde panda har lige fået serveret frisk bambus, og pludselig lyder et mægtigt brøl fra han-løven Akash, der fortæller hele haven, at det her er hans territorium. I Aalborg Zoo møder du 11 ud af de 12 mest populære zoo-dyr, og som eneste sted i Danmark, kan du se den afrikanske elefant, Borneo orangutang og den asiatiske løve.

Aalborg Zoo i Nordjylland er åben 363 dage om året – og ikke to dage er ens. Med langt over 100 forskellige eksotiske dyrearter er der lærerige oplevelser til hele året. Du kan følge dyrenes tilpasning til årstiderne, og se dyreungerne vokse. Og du kan gå på jagt efter de særprægede og mindre kendte dyr. I Sydamerika-huset kravler dovendyrene frit rundt i lianerne over dit hoved, og samme sted kan du komme tæt på bæltedyr og måske se en kapivar for første gang.

Istiden vender tilbage
En mammut ligger død på istidssletten, landskabet formes langsomt af isens kræfter, og i forskerteltet undersøges, hvad dyrefund og fortidens DNA kan fortælle os.

I 2017 vender istiden tilbage til Aalborg Zoo i en interaktiv udstilling om dannelsen af det danske landskab og det rige dyre- og planteliv ved iskappens kant. Du kan møde rensdyrjægerne, lytte til lyden af is og få svar på, om vi er på vej mod en ny istid. 

Gør Zoo til din baghave
Med et årskort til Aalborg Zoo kan du bruge Zoo som din egen baghave. Du kan lege på legepladsen så tit du har lyst, læse lektier med udsigt til girafferne på savannen, invitere familie og venner til picnic på det hyggelige grillområde eller bare nyde en stille stund i solen på den store plæne. Du kan også opleve Zoo by night til den årlige grillaften eller komme på morgenbesøg og være med, når dyrene vågner. En gang om året kan du invitere en ven gratis med i Zoo, du har fri adgang til alle årets spændende arrangementer i Zoo, og du får en række rabatter og gratis besøg i nogle andre zoologiske haver i Danmark.

 

Fornøjelse og formidling hånd i hånd i Aalborg Zoo i Nordjylland. På Zoofariscenen opfører Zoos egne trænede dyr sammen med deres dyrepassere underholdende shows, der lærer publikum nyt om dyr fra hele verden. I elefanthuset er der fokus på bekæmpelse af krybskytteri i Sydafrika. Sammen med havens gæster støtter Aalborg Zoo et banebrydende projekt, der med stor succes kæmper for elefanter og næsehorns overlevelse. Naturbevarelse ligger i Zoos DNA, koordinerede avlsprogrammer sikrer sunde og levedygtige bestande af truede dyr, og fra flokken af oryx-antiloper bidrager Aalborg Zoo med dyr til genudsættelse af en art, der var udryddet i naturen.

Se også: årets begivenheder i Aalborg Zoo

Kontakt

Mølleparkvej 63
9000 Aalborg
www.aalborgzoo.dk
Tlf nr. +45 96312929

Del denne side

Dyreparker og oplevelser med dyr

Nordjylland byder på masser af sjove og imponerende dyreattraktioner for store og små – året rundt til ethvert vejr! Nordjylland byder på zoologisk have, akvarium, klappedyr, naturreservator m.m.

Aalborg

Nordjyllands hovedstad Aalborg - en levende og spirende lille storby med masser af puls, kunst, kultur og oplevelser.

Familie i Skallerup

Familieferie i Nordjylland

Nordjylland er fuld af dejlige familieaktiviteter, børnevenlig overnatning og sjove oplevelser, der danner rammen om en dejlig ferie.