Attraktioner og seværdigheder | VisitNordjylland

Attraktioner og seværdigheder i Nordjylland

Attraktioner og seværdigheder

Uanset om det regner, sner, tør eller solen skinner, så byder Nordjylland på attraktioner og oplevelser for både børn og voksne.

På siden her har vi lavet et udpluk af de bedste attraktioner og seværdigheder, Nordjylland kan byde på.

Vi har inddelt attraktionerne i natur, for børn samt kunst og kultur.

Se alle attraktioner i Nordjylland her.

Natur seværdigheder

Naturen er vel nok Nordjyllands største attraktion. Det skønne Vesterhav og flere solskinstimer end i resten af Danmark gør Nordjylland særdeles populært. Her har vi samlet de unikke naturperler, som du ikke må gå glip af, når du skal til Nordjylland.

Vil du have det fulde overblik over naturens seværdigheder i det nordligste Danmark, så besøg vores naturside:

Naturen i Nordjylland

 

Skagens Gren set fra luften

Grenen ved Skagen - Danmarks nordligste punkt

Oplev Danmarks nordligste punkt, hvor Skagerak og Kattegat mødes. At stå der, hvor bølgerne fra øst og vest rammer hinanden, er helt klart et af Danmarks mest fascinerende destinationer.

Nationalpark Thy

Smukke Nationalpark Thy byder både på kyst, klitter, klitheder, klitplantager og store søer, som du ikke må gå glip af.

Rold Skov

Rold Skov er Danmarks største sammenhængende skov på ca. 8.600 ha. Her findes engdrag og Nordeuropas mest vandrige kilder, søer og moser.

Bulbjerg

Bulbjerg fuglefjeld

Bulbjerg er Nordeuropas største fuglefjeld. De er Jyllands eneste klippe, som rejser sig 47 meter over havet og også bliver kaldt for "Jyllands Skulder". Limstensklippen er hjemsted og ynglested for mange forskellige fuglearter.

Naturen i Nordjylland

Den nordjyske natur byder på helt specielle oplevelser. Oplev det bakkede istidslandskab, de unikke lyngområder, Nationalpark Thy, vildmoserne, Vesterhavet eller de store nordjyske skove.

Attraktioner for børn

Ferie med ungerne er et 'ja' til ferie med fart på - der skal ske noget! Nordjylland er heldigvis bygget til familieferie og du finder masser af attraktioner for børn, hvor ungerne kan boltre sig den hele dag.

Her har vi samlet de største attraktioner, som I bestemt bør besøge under jeres ophold i det nordjyske. Du kan finde mange andre steder at besøge med børnene på vores familieferie-side:

Familieferie i Nordjylland

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland

Det dejlige Fårup Sommerland er en oplevelse, som hele familien kan nyde sammen. Prøv den vilde 'Orkanen', svøm rundt i Aquaparken eller nyd en picnic på plænen. 

Aalborg Zoo

Verdens største landdyr, grønlandske isbjørne, farlige tigre, dyreunger i alle størrelser... Kom til Aalborg Zoo og få oplevelser ud over det sædvanlige, som hele familien vil elske.

Nordsøen Oceanarium

Tag familien med og udforsk havets hemmeligheder i Nordeuropas største akvarium, hvor I kan opleve klumpfisken, havkatten, hajerne og sælerne blive fodret af bl.a. en dykker! 

Kunst- og kulturattraktioner

Besøg Nordjyllands adskillige kulturskatte og kunstperler - kulturbærende museer, som Skagens Museum med skagensmalerne, små gallerier rundt omkring i det nordjyske - og glem ikke større seværdigheder som f.eks. Kunsten og Utzon Centret i Aalborg, der huser større internationale kunstnere. Oplev også de mange historiske slotte og herregårde samt oldtids- og vikingeminder.

Få det fulde overblik her: Kunst og kultur i Nordjylland

Voergaard Slot

Slotte og herregårde

Hvad enten du er til skræmmende spøgelseshistorier eller interessante historiske fortællinger, så har Nordjyllands slotte og herregårde næsten alle sammen en god historie at fortælle. 

Guide til kunsthåndværk

Oplev de arbejdende kunstnere i Nordjylland og se processen, hvor ideer og materialer tager form til kunstværker. En sand inspirationskilde til kunst er det nordjyske landskab med dets bakker, skove, søer, enge, havet og det specielle lys.