Attraktioner og seværdigheder i Nordjylland

Attraktioner og seværdigheder

Uanset om det regner, sner, tør eller solen skinner, så byder Nordjylland på attraktioner og oplevelser for både børn og voksne.

På siden her har vi lavet et udpluk af de bedste attraktioner og seværdigheder, Nordjylland kan byde på.

Vi har inddelt attraktionerne i natur, for børn samt kunst og kultur.

 

 

Steder at se i Nordjylland

Naturseværdigheder

Naturen er vel nok Nordjyllands største attraktion. Det skønne Vesterhav og flere solskinstimer end i resten af Danmark gør Nordjylland særdeles populært. Her har vi samlet de unikke naturperler, som du ikke må gå glip af, når du skal til Nordjylland.

Vil du have det fulde overblik over naturens seværdigheder i det nordligste Danmark, så besøg vores naturside:

Naturen i Nordjylland

 

Attraktioner for børn

Ferie med ungerne er et 'ja' til ferie med fart på - der skal ske noget! Nordjylland er heldigvis bygget til familieferie og du finder masser af attraktioner for børn, hvor ungerne kan boltre sig den hele dag.

Her har vi samlet de største attraktioner, som I bestemt bør besøge under jeres ophold i det nordjyske. Du kan finde mange andre steder at besøge med børnene på vores familieferie-side:

Familieferie i Nordjylland

Kunst og kultur-attraktioner

Nordjylland gemmer på adskillige kulturskatte og kunstperler. Oplev de mange historiske slotte og herregårde og besøg også nogle de mange kulturbærende museer som Skagens Museum med skagensmalerne. Se meget mere i oversigterne.

Kunstnere har altid fundet inspiration i det særlige lys, vi har. Sådan er det også for nutidens kunstnere, så kig endelig forbi de små gallerier rundt omkring i det nordjyske, men glem ikke større seværdigheder som f.eks. Kunsten og Utzon Center i Aalborg, der huser større internationale kunstnere.

Vores varmeste anbefalinger går også til de mange oldtidsminder og fortidslevn, du kan finde i Nordjylland. Tag f.eks. på opdagelse i din vikinge-fortid på Lindholm Høje og Fyrkat. 

Få det fulde overblik her:

Kunst og kultur i Nordjylland

Søg oplevelser