Attraktioner og seværdigheder i Nordjylland

Attraktioner og seværdigheder

Uanset om det regner, sner, tør eller solen skinner, så byder Nordjylland på attraktioner og oplevelser for både børn og voksne.

På siden her har vi lavet et udpluk af de bedste attraktioner og seværdigheder, Nordjylland kan byde på.

Vi har inddelt attraktionerne i natur, for børn samt kunst og kultur.

Se alle attraktioner i Nordjylland her.

 

 

Steder at se i Nordjylland

Naturseværdigheder

Naturseværdigheder - tekst

Naturen er vel nok Nordjyllands største attraktion. Det skønne Vesterhav og flere solskinstimer end i resten af Danmark gør Nordjylland særdeles populært. Her har vi samlet de unikke naturperler, som du ikke må gå glip af, når du skal til Nordjylland.

Vil du have det fulde overblik over naturens seværdigheder i det nordligste Danmark, så besøg vores naturside:

Naturen i Nordjylland

 

Smukke Nationalpark Thy byder både på kyst, klitter, klitheder, klitplantager og store søer, som du ikke må gå glip af.

Attraktioner for børn

Attraktioner for børn - tekst

Ferie med ungerne er et 'ja' til ferie med fart på - der skal ske noget! Nordjylland er heldigvis bygget til familieferie og du finder masser af attraktioner for børn, hvor ungerne kan boltre sig den hele dag.

Her har vi samlet de største attraktioner, som I bestemt bør besøge under jeres ophold i det nordjyske. Du kan finde mange andre steder at besøge med børnene på vores familieferie-side:

Familieferie i Nordjylland

Det dejlige Fårup Sommerland er en oplevelse, som hele familien kan nyde sammen. Prøv den vilde 'Orkanen', svøm rundt i Aquaparken eller nyd en picnic på plænen. 

Verdens største landdyr, grønlandske isbjørne, farlige tigre, dyreunger i alle størrelser... Kom til Aalborg Zoo og få oplevelser ud over det sædvanlige, som hele familien vil elske.

Tag familien med og udforsk havets hemmeligheder i Nordeuropas største akvarium, hvor stimevis af havdyr såsom klumpfisken, havkatten, hajerne og sælerne venter på jer. I kan endda se dem blive fodret af en dykker. 

Kunst- og kulturattraktioner

Kunst og kultur-attraktioner - tekst

Nordjylland gemmer på adskillige kulturskatte og kunstperler. Oplev de mange historiske slotte og herregårde og besøg også nogle de mange kulturbærende museer som Skagens Museum med skagensmalerne.

Kig også forbi de små gallerier rundt omkring i det nordjyske, men glem ikke større seværdigheder som f.eks. Kunsten og Utzon Centret i Aalborg, der huser større internationale kunstnere.

Vores varmeste anbefalinger går også til de mange oldtids- og vikingeminder og fortidslevn, du kan finde i Nordjylland.

Få det fulde overblik her:

Kunst og kultur i Nordjylland

Hvad enten du er til skræmmende spøgelseshistorier eller interessante historiske fortællinger, så har Nordjyllands slotte og herregårde næsten alle sammen en god historie at fortælle. 

Søg oplevelser